fbpx

Матија Бећковић: Они који говоре да КиМ није наше за то су плаћени

0
(0)

Академик Матија Бећковић сматра да Косово и Метохија ниjeсу изгубљени и поручује да га Срби не могу изгубити, јер је њихово и није им га нико дао.

„Свjедоци смо како је то многима, прије двије-три деценије, изгледало једноставно или како су сви говорили – ништа лакше него да им то дамо, а како је вријеме пролазило видjело се да то није једноставно„, рекао је Бећковић.

Према његовим ријечима, кад је почела „ова прича“ мало ко је знао за Косово, а данас нема нико на свијету ко не зна.

„И сад је оно постало, не само оно што је било, него пример за проблем који немамо само ми. Кад су рекли – то ће бити изузетак, преседан, нигде се више то неће поновити, одједном су они исти схватили да они то не могу зауставити ако се тај преседан успостави и други ће се на њега позивати„, рекао је Бећковић.

Он је додао да ће на тај начин бити извучен камен из темеља и да ће срушити цијели поредак.

„Тако да је дошло дотле да су Американци који су то све и покренули рекли – ипак би требало да се договоре Срби и Албанци„, навео је Бећковић за Радио Београд.

Бећковић каже да то што на Косову и Метохији живи у већини неки други народ није никакав изузетак на земљиној кугли и да тога има колико хоћете.

Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени

Он наводи да и Кинеза има око 200 милиона у емиграцији и да они нигдје не траже да буду држава, него се зна гдје је Кина.

„Можда бих могао да поједноставим за оне који говоре да је то наша земља, они то говоре о свом трошку, а они који говоре да није – они су за то плаћени„, наводи Бећковић.

Бећковић је указао на то да је Косово постало примјер за проблем који нема само Србија.

ИСКРА

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

Један коментар

  1. Доктор са Чубуре

    Косово и Метохија су српски по свим законима. Људски закони на тој лествици су тек негде доле, при дну ове хијерархије. Много важнији, снажнији и старији закони од људских одређују ову припадност. Нису случајно наше најважније цркве и манастири подигнути на том простору. Они који гурају Шиптаре да окупирају Косово не желе добро пре свега Шиптарима. То је подручје високих енергија за које они, за разлику од Срба, једноставно нису пројектовани. Зато су почели да одлазе и нестају, њихова лоша економија је тек материјална последица ових виших условљености. Ко се бар мало разуме у Кабалу зна који сефирот Дрвета Живота се пројектује на Косову. Они који управљају Шиптарима то знају. Исто тако добро знају како ће се овај њихов покушај завршити. У крајњем случају, пише у Библији, на крају Јовановог јеванђеља. Зато толики очај, паника и журба.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *