Матори, иди дрндај ону гитару и скини нам се више са твојим бесмисленим просеравањима
Предраг Кон (Фото Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић)

Матори, иди дрндај ону гитару и скини нам се више са твојим бесмисленим просеравањима

Своју улогу сам обавио, а о пропустима ћу тек писати, написао је епидемиолог Предраг Кон на свом профилу на Фејсбуку и навео да је „српски сценарио” одбране од ковида 19 сачувао најмање хиљаду живота.

Како каже, тачну процену биће могуће дати тек након окончања светске пандемије, а сви разговори о томе да ли је требало уводити ванредно стање, тврди, потичу од људи који немају појма о томе у каквој ситуацији је започела пандемија, а посебно су у заблуди да су могле да се спроведу разне врсте неопходних набавки само са проглашењем епидемије.

„Наћи ће се правници који ће објашњавати… и говорити супротно. Увек се нађу. Говорим о ономе што је живот показао. И онда и сада миљама сам био далеко од спровођења набавки, а и потпуно ми је било свеједно како се спроводе, јер су то радили други у складу са законом и овлашћењима. Ту лежи највећа и суштинска заблуда мог пријатеља проф. Зорана Радовановића, која траје преко десет година”, каже Кон и досаје да је његово искуство из ове ситуације показало да се у условима пандемије мора проглашавати ванредно стање, а не само проглашавати епидемија са ванредним мерама.

То би требало за убудуће законом регулисати, јер је тако у Србији лакше и ефикасније, каже Кон и напомиње да би без проглашења ванредног стања у овој пандемији била највероватније масовна смртност.

Он сматра и да је највећа заблуда да је само препорукама и причом могуће подићи степен опреза код становништва. Каже и да лично има неупоредиво више замерки од било кога и да о пропустима зна много више од било кога ко се „прави паметан после битке, али и у току саме битке”.

Кон је поновио да не жели да се бави политиком, те да је своју улогу обавио и да се ковид 19 сигурно гаси.

„Пред својом породицом и преосталим пријатељима стојим и даље непоколебљиво и стабилно са уверењем да је урађен један сјајан посао у којем су здравствени радници били истински хероји, а читаво друштво и Србија за свега десетак дана ће моћи да кажу да су сузбили епидемију и да сачекају само да истекне време од 28 дана без болести и да прогласе победу”, закључио је др Кон.

Политика.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Предраг Кон: Скандирали су ми да сам Менгеле, то им никада опростити нећу

Предраг Кон: Скандирали су ми да сам Менгеле, то им никада опростити нећу

Епидемиолог Предраг Кон нагласио је да корона мере морају бити много ригорозније и најавио могућност …

Народ испред Конове куће тражио кривичну одговорност узвикујући:“Менгеле, Менгелe“ (видео)

Народ испред Конове куће тражио кривичну одговорност узвикујући:“Менгеле, Менгелe“ (видео)

Након што су протекле вечери грађани Ниша изашли на улице и упутили се право до …

7 Коментара

 1. Одавно се знамо господине Кон. Оног тренутка када се сазнало да сте ви део те струке, више тој струци нисам МОГЛА веровати. Ако неко прокоцка поверење грађана Србије, за рад личног интереса, хоће ли бити да су грађани криви??? Не чините да натапам марамице сузама због ваше увређености!

 2. Ovaj naslov mi opasno liči na onu mesićevu: “Ja sam svoj zadatak obavio, Jugoslavije više nema.” Je li konje, jesi li na takvu neku ulogu mislio, jer efekti tvog rada jesu uništavanje Srbije i Srba?

 3. Јер пандемија: са хоспитализованих 808 грађана?
  Јер пандемија: са набуџеним статистикама 2,18% смртности?
  Јер пандемија: са 95-99% људи који нису осетили никакве симптоме?

  И то све званични подаци, са све лажираном статистиком где су скоро сви пређинули имали ТЕШКЕ ПРИМАРНЕ БОЛЕСТИ СРЦА, ПЛУЋА И др органа?

  Докле ћете бре да лажете, сатанистичке слугерање?

 4. Наш посао ће бити обављен тек кад ликвидирамо све ДрКоне, порно диве кисић и њиховог налогодавца алека. Ко се не освети тај се не посвети! Смрт чифутској гамади!

 5. Ma nosi se bre u pizdu materinu da te ne vidim i ne cujem za tebe vise nikad u zivotu. Govno jedno smrdljivo.N

 6. prst daj mami sionski mudrace, il na zrtvenom oltaru mesto zrtve ga oseci da se moze igrati dok ti satani sluzis.
  HHHRRRKKK PU

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *