fbpx

Медији као пропагандни сервиси партија

0
(0)

Медији у Србији су се током предизборне кампање претворили у пропагандни сервис политичких странака, уместо да се баве анализом партијских програма и онога што политичари изговарају, отварајући тако нове теме, речено је на представљању публикације „Медији у изборима“.

Главни аналитичар у истраживању Зоран Гавриловић рекао је на конференцији у хотелу „Зира“ да је мерило у истраживању било како се медији понашају током кампанње у односу на интерес грађана и додао да они „генерално нису испунили ту своју функцију“.

Он је објаснио да су медији током кампање требало да буду коректив кампање, додајући да то нису били и да су се често претварали у сервис политичких партија.

Према његовим речима, медији су често током кампање правили забуну, извештавајући о избору за градоначелника, који се бирају у парламенту и преносећи све што говоре председнички кандидати, чак и оно што није у домену председника Србије.

За такво извештавање, како је рекао нису криви новинари, већ власници медија, који су то од њих захтевали.

Још једна карактеристика минуле предизборне кампање, како је објаснио, је и функционерска кампања. „У предизборној кампањи учествовали су често функционери“, казао је Гавриловић, истичући да су на тај начин злоупотребљавали свој положај.

Главни циљ представљања публикације, како је рекао извршни директор Бироа за друштвена истраживања Павле Димитријевић, је подстицање дискусије о објективности и квалитету медијског извештавања.

Публикација, како је додао, представља свеобухватну анализу прикупљених података и закључака спроведеног мониторинга медија.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија пала за три места на листи медијских слобода Репортера без граница

5 (1) Србија је пала за три места на листи медијских слобода коју је објавила …

ДЈБ: Медији су политички непријатељ грађана Србије (видео)

3.7 (6) “Медији су постали политички противник грађана Србије. Нема у томе велике разлике између …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *