Мекалистер у разговору са Вучићем похвалио напредак у функционисању српског парламента?!?

Мекалистер у разговору са Вучићем похвалио напредак у функционисању српског парламента?!?

0
(0)

Председавајући Одбору Европског парламента за спољне послове Дејвид Мекалистер је у разговору с председником Србије Александром Вучићем позитивно оценио напредак у функционисању српског парламента и навео да је неопходно радити на реформи изборног закона, саопштио је кабинет председника Србије.

Мекалистер и Вучић су у Београду разговарали о европским интеграцијама, ситуацији у региону и реформама у Србији, и констатовали да Србија спороводи веома успешне економске реформе, и да је напредак у области економије најјаснији, наводи се у саопштењу.

Мекалистер је, како се наводи, поздравио нове инфраструктурне пројекте и указао да они утичу на свеукупни економски напредак Србије.

Вучић је Мекалистеру рекао да је Србија спремна за усвајање предлога за побољшање изборног процеса, наводи се у саопштењу.

„Kада је реч о раду парламента, у појединим аспектима постојао је простор за напредак и стога су препоруке (Европске комисије) усвојене. Нацрт медијске стратегије, који је израђен на врло транспарентан и инклузиван начин, упућен је Европској комисији на мишљење. Овим документом биће осигурани услови за наставак реформе у области медија и унапређење слободе изражавања“, навео је Вучић.

Он је казао да ће Србија, како се наводи, наставити да спроводи реформе у складу с оценама и препорукама институција ЕУ, првенствено из Извештаја Европске комисије, али и из Резолуције Европског парламента о напретку Србије, посебно у области владавине права.

Вучић је навео да Србија чврсто подржава дијалог о нормализацији односа са Приштином под окриљем ЕУ, али да је наставак разговора могућ тек када косовска влада укине таксе на увоз робе из Србије.

Додао је да Србија поздравља договор земаља чланица о носиоцима најзначајнијих функција у ЕУ и изразио наду да ће институције ЕУ и у новом саставу наставити да подржавају политику проширења и европски пут Србије. Вучић је Мекалистеру честитао на поновном избору за посланика Европског парламента и за председавајућег Одбору ЕП за спољне послове, додаје се у саопштењу.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачке службе упозоравају посланике да Интернетом кружи листа за одстрел политичара

Немачке службе упозоравају посланике да Интернетом кружи листа за одстрел политичара

5 (3) Немачка криминалистичка служба (БКА) упозорила је да на интернету кружи листа за одстрел …

Отворено писмо 25 пензионисаних француских генерала и адмирала: Прети нам грађански рат!

Отворено писмо 25 пензионисаних француских генерала и адмирала: Прети нам грађански рат!

4.8 (4) Француску је потресао најјачи политички земљотрес у последњих неколико година након што је …

2 Коментара

  1. Како би било да Мекалистеру мало сјашеш са грбаче овом народу. Иди и продаји своју причу негде друго. Задњих тридесет година нас отворено истребљујете, на разне начине, физички , историјски, културно, духовно…. Па је здравије да нас се манеш да не би когод у жутој минути испрљао руке………

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend