fbpx

Мигранти у Србију код Прешева улазе илегално без икакве здравствене контроле

5
(1)

Према незваничним подацима становника из Миратовца у Србију је на граници са Северном Македонијом, илегалним путем током поподнева ушло више од педесет миграната из Авганистана, Сирије, Ирака и Алжира.

Новинар Данаса уочио је на Аутобуској станици десетак миграната који су пут Београда, кренули аутобусом из Врања, уредно купивши карте за редовну линију Саобраћајног предузећа Kавим – Јединство.

Припадници пограничне полиције на граничном прелазу са Северном Македонијом, рекли су за Данаса да је појачана контрола границе у чему им помажу колеге из Мађарске, као и да је просек „легалних улазака између двадесет и 30 лица“ која се смештају у Прихватни центар у Прешеву где има довољно места.

– Не можемо здравствено контролисати мигранте који илегално, заобилазећи званични гранични прелаз улазе у Србију. То повећава ризик од корона вируса, али и других заразних болести. Ту смо немоћни – каже полицијски извора Данаса.

На југу Србије постоје три прихватна центра за мигран те. Један је у Прешеву, други у Бујановцу, а трећи у Врању. У сва ти прихваилишта постоји стално дежурство представника Kомесаријата за мигранте, а ту се налази преко 600 мушкараца, жена и деце миграната од којих је врло мали број затражио азил у Србији.

Пише: Војкан Ристић, Данас.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Тајна служба СНС-а на задатку: Kако Вучићеви батинаши застрашују грађане, а уводе у посед мигранте

4.2 (19) Поводом молбе руководства БИА да се радници БИА одрекну 100 евра које је …

Паровић снимио доказе на граници: Вучићев режим овако превози илегалне мигранте (видео)

4.9 (9) У село Јаша Томић на граници Србије и Румуније, свакодневно таксисти из Београда …

2 Коментара

  1. Свака земља која прима мигранте 1 што треба да им уради је снимак плућа због ев туберколозе и крв
    на ХИВ вирус и нормално од када је почело са корона вирусом да их изолује бар 14дана. Али
    пицоусти шизофреник чини све да уништи Србију. Такође сваки мигранте док је у процедури добивања
    статуса ако у том периоду направи и најмањи могући прекршај бива трајно протеран из земље домаћина ( исти случај ако је позитиван на ХИВ или има туберколозе)

    • Хаос у најави. У сваком случају припадници вучићеве секте ће се осипати ал буквално. Тако да нам је вирус и зараза ипак помогао да се жгадиуја колко толко примири. Ал сотона вучић не спава очекујте нове нападе сви ви слободомислећи људи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *