Насловна / Србија / Миливојевић: СПЦ и државни врх не могу да имају исти став о Kосову

Миливојевић: СПЦ и државни врх не могу да имају исти став о Kосову

Политички аналитичар Цвијетин Миливојевић оценио је данас да Српска православна црква (СПЦ) и државни врх не могу да имају исте ставове о ситуацији на Kосову како је то представљено након састанка представника државне власти са патријархом Иринејом и да је у питању „класичан спин јавности“.

„Не могу да имају исти став црква која је на последњем Сабору рекла да је Kосово део Србије и да нема одсутупања од те тезе и представници државе од којих Ивица Дачић каже да је званична косовска политика разграничење, Вучиц да то није званична политика, али да је то његов предлог и Ана Брнабић који нема појма која је политика Владе по питању Kосова“, рекао је Миливојевић агенцији Бета.

Он је рекао да постоји могућност да је патријарх одступио од косовске политике Српске православне цркве, али да онда он не води политику Сабора.

Миливојевић је казао да сопштење о томе да су се СПЦ и државни врх усагласили о питању Kосова пустио неко ко је хтео да се насмеје том састанку или да пошаље лажну поруку да умири народ.

„Откуд на састанку министар спољних послова када је тема је Kосово које је део Србије. Да ли је Kосово иностранство?“, навео је Миливојевић.

Он је истакао и да Српска напредна странка води кампању против свих челника Српске православне цркве који се не слажу са њеном политиком за Kосово.

„Црква тамо има имовину која јој није враћена, враћене су мрвице. Цркви прво мора имовина да се врати и да се каже шта је политика Вучића за Kосово, да би могла да уђе у такву врсту разговора“, казао је Миливојевић.

Бета

Актуелно

ПОСЛЕ ХРВАТА И МИЛО ПОДРЖАО ВУЧИЋА: Заједничка нит протеста у Србији и Црној Гори

Протести у Црној Гори, Србији (против Александра Вучића) и Албанији (против Едија Раме) су, како …

Вучић: Спреман сам да разговарам о РТС, али не са опозиционарима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је спреман да се отвори тему Радио-телевизије Србије …

3 Коментара

  1. Otud sto su ova 4 smrdljiva kepec bednika, ove nistarije, ove nakaze, ove perverzne krature, ove impotentne spodobe i veleizdajnici na istom platnom spisku nistarija sa zapada cija smo mi kolonija, a ove bednike i polupismene diletante su platili da rovare, vrsljaju i pljackaju po Srbiji dok se izivljavaju po podrumima, sljokaju, zderu i orgijaju sa svojim vlasnicima.
    E, otud sva 4 izroda i sve 4 rugobe ovde.

  2. „Odgovor ce biti brz, odlucan i odgovoran!“

    KME, KMEEE, KMEEEEEEE …

  3. Овај патријарх мења мишљење брзином којом жвалави идиот лаже.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons