Милов режим ударио на српски портал ИН4С и његовог уредника Гојка Раичевића

1
(1)

* Портал поводом привођења објавио: „Након што је ИН4С покренуо серијал објављивања аудио записа разговора бившег амбасадора СЦГ у Москви, Милана Роћена са различитим саговорницима, а у којима се назире траг бројних кривичних, коруптивних радњи, државни органи, по устаљеном обичају крећу у испитивање ”гласника”, а не потенцијалних извршилаца кривичних дјела

* Раичевић објаснио зашто се није одазвао позиву на „информативни разговор“: „Више пута сам поновио у јавности да се нећу одазвати на позив криминалних организација које се представљају као црногорска полиција и црногорско тужилаштво. Зато што ни након готово четири године „нијесу пронађени“ односно идентификовани криминалци у полицијским униформама који су животињски насртали на мене док сам обављао новинарски посао у размаку од 17. до 24. октобра 2015. године

* Владимир Божовић, универзитетски професор и председник УО Матице српске: „Гојко Раичевић је кејс-стади ове разуларене тираније, али је он воћка црмничка, најчуднија и најтврђа. Сазнаће, ако не знају

______________________________________________________________________

МОНТЕНЕГРИНСКО-дукљанска полиција Мила Ђукановића привела је Гојка Раичевића, уредника подгоричког српског портала ИН4С,  на информативни разговор.

Портал ИН4С је тим поводом објавио:

„Полиција је овог пута показала професионалан однос и након саслушања Раичевића, љубазно га вратила на мјесто одакле је пошао.

Подјетимо, раније јутрос су полицијски службеници „посјетили“ главног уредника ИН4С и уручили му позив за саслушање.

Након што је ИН4С покренуо серијал објављивања аудио записа разговора бившег амбасадора СЦГ у Москви, Милана Роћена са различитим саговорницима, а у којима се назире траг бројних кривичних, коруптивних радњи, државни органи, по устаљеном обичају крећу у испитивање ”гласника”, а не потенцијалних извршилаца кривичних дјела.

Исти је случај био и са аферама, „Државни удар“,  „Коверта“  и „Луксембург“  које су покренуте на нашем порталу, а због афере Луксембург је између осталог колега из редакције био процесуиран.

Ово је сасвим извјесно нови покушај застрашивања и ућуткавања медијске заједнице која, у јавном интересу, истиче оно што на жалост државни органи систематски заташкавају.

         Посебно, ово је специјалан притисак на наш портал и његовог уредника, Гојка Раичевића, који је небројено пута до сада био жртва свих врста режимске, полицијске репресије и тортуре. Подсјећамо да никад нису идентификовани починиоци, док су налогодавци извјесно у самом врху полиције и система.

Хапшење главног уредника ИН4С Гојка Раичевића, док је радио свој посао и извјештавао са протеста ИН4С наставити још одлучније да информише јавност о непочинствима криминалних структура из све три гране власти, као и до сада.

Не одазивам се на позиве криминалне

организације  црногорско тужилаштво

Раичевић је својој редакцији уочи привођења доставио да ће полицијским службеницима на „информативном разговору“ рећи ово:

„Више пута сам поновио у јавности да се нећу одазвати на позив криминалних организација које се представљају као црногорска полиција и црногорско тужилаштво.

Упориште за овакав однос према полицији и тужилаштву налазим у чињеници да готово четири године „нијесу пронађени“ односно идентификовани криминалци у полицијским униформама који су животињски насртали на мене док сам обављао новинарски посао у размаку од 17. до 24. октобра 2015. године.

Тужилаштво није успјело да идентификује и процесуира починиоце, иако су у посједу видео материјала, гдје се види како један од криминалаца у униформи са инсигнијама црногорског полицајца насрће на мене и удара ме руком и ногом.

Као слободан грађанин са правом избора да се борим за слободу, која ми је ускраћена, изабрао сам овај начин борбе.

Такође свјестан да је разлог за моје позивање на „информативни разговор“ у чињеници да у континуитету откривам криминалне активности прве фамилије и савјетника предсједника ДПС Мила Ђукановића.

         Поменућу афере, Лименка, Луксембург, Коверта, државни удар, као и последње аудио снимке разговора бившег амбасадора СЦГ у Москви господина Милана Роћена, који је главни разлог за данашњи позив. 

Знам да је позив упућен након притисака на полицију и тужилаштво који долазе из црногорске владе и владајуће Демократске партије социјалиста.

„Очекујемо да ће Основно тужилаштво брзо и ефикасно поставити ствари на право мјесто у поступку који је започет“, наводи се у саопштењу ДПС поводом објављивања аудио снимака.

Очекујем да ће неко из полиције и Тужилаштва заиста почети да ради свој посао, и открити након готово четири године ко је извршио физичке нападе на мене и заиста поставити ствари на право мјесто у поступку који је започет 2015. године.

Црногорска полиција, тужилаштво као и судови могу да фабрикују и да ме оптуже за крвни деликт као у случају српског пуковника Алексића који је оптужен за рањавање полицијског функционера Шуковића, иако је спорног дана био у Београду.

Могу да ме оптуже за државни удар као што су Бранку Милић, Душића, Ђорђевића или рецимо Максића.

Могу и да ме физички уклоне, као што се оправдано сумња на бројне, који се нијесу слагали са лудилом које производи црногорски режим, као и неке који су се слагали са њим.

До тада остајем оприједељен да истрајем у захтјеву да се починиоци мог пребијања открију и казне по закону.“

 Божовић: Раичевић је тврда

  воћка! Сазнаће, ако не знају!

– Печат и пендрек – два су реквизита на којима почива сваки тирански систем. Овај, поготово, саопштио је др Владимир Божовић, професор на Универзитету Црне Горе и предсједник УО Матице српске.

Очигледно, додао је он, није им ни важно којим редоследом и због чега их употребљавају. Чак је, како је казао професор, и њима дојадила сопствена симулација права.

  – Гојко Раичевић је кејс-стади ове разуларене тираније, али је он воћка црмничка, најчуднија и најтврђа. Сазнаће, ако не знају, закључује Божовић.

Маринко Учур испред новинара

РС: Стоп полицији и репресији

И Маринко Учур у име новинара Републике Српске пружио је подршку Гојку Раичевићу.

– Стоп полицијској репресији и ислеђивању слободномислећих новинара у Црној Гори! Милов режим се окомио на најхрабрије у покушају застрашивања и изнуђивања. Новинари Републике Српске су уз тебе. Прошло је 5529 дана од убиства Душка Јовановића, а убице на слободи, истиче Учур.

Јово Вукелић, новинар: Испитују,

умјесто да одликују

Порука подршке Гојку Раичевићи стигла је и од Јова Вукелића, новинара.

– Подржавам вас у вашем храбром и одважном послу који сматрам врло корисним за друштво и државу у Црној Гори, па сам тим више изненађен што вас власти и надлежни органи гоњења испитују, уместо да вас одликују. Желим вам да истрајете и наставите вашу часну мисију очувања српских корена у Црној Гори и јачања пријатељства са Србијом кроз ширење истине о ономе што се збива на овим просторима. Имате моју пуну подршку у послу који обављате. Живели! Много поздрава, поручио је Вукелић.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електромрежа Србије купила још пет одсто акција преносног система Црне Горе

5 (1) БЕОГРАД – Електромрежа Србије купила је данас још пет одсто акција преносног система …

Црна Гора: Отказан конгрес ДПС-а, Мило Ђукановић у болници

5 (3) НАЈАВЉЕНИ конгрес Демократске партије социјалиста неће се одржати 23. јануара због, како незванично …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend