Милова подгузна мува почела предизборну кампању у Србији небулозним бајкама

2.3
(3)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће спровођењем програма инвестиционих пројеката „Србија 2025“ просечна плата на крају 2025. године бити 900 евра, а пензија између 430 и 440 евра.

На представљању тог инвестиционог пројекта у Београду, Вучић је рекао да ће Србија до 2025. године одржати стабилан курс евра који ће, како је казао, остати између 117 и 120 динара по једном евру, како је то од 2012. године.

Тај план, оценио је, остварив је уз раст бруто домаћег производа (БДП) Србије од четири одсто, који представља, како је навео, конзервативно тумачење пројекције раста и додао да је Светска банка истакла да је могуће да Србија оствари раст БДП-а и до седам одсто.

„Наш циљ пре свега је да људи у Србији живе боље. Радићемо да драматично смањимо пропорцију одлазака младих из земље. Све ово радимо због тога да бисмо имали будућност“, казао је Вучић.

Рекао је да ће пензионери са најављеном просечном пензијом од 440 евра у 2025. години живети од 70 до 80 одсто боље него са данашњих 225 евра. Истакао је да због тога јавни дуг Србије не сме да се повећава и да удео пензија у БДП-у неће прелазити 13 одсто.

Kако је најавио, буџет Србије за 2024. годину износиће 14 милијарди, а буџет за 2025. годину биће вредан 17 милијарди евра.

Говорећи о улагањима у спортску инфраструктуру, што је повезано са развојем туризма, Вучић је изјавио да је „велики новац“ предвиђен за изградњу националног стадиона у Београду и изградњу стадиона у Суботици, Лесковцу, Kраљеву, Kрушевцу, Зајечару, Врању, Лозници и Сремској Митровици.

Очување мира и стабилности у региону предуслов испуњења националног инвестиционог плана

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је очување мира и стабилности у региону, „подразумевајући“ услов да Србија испуни инвестициони план до 2025. године.

Обраћајући се новинарима после представљања плана, Вучић је казао да су Србију претходних дана нападали поједини политичари из БиХ јер је у Стратегији одбране спомиње очување Републику Српске, али и члан Председништва БиХ из РС Милорад Додик јер се у том документу спомиње очување Републике Српске у оквиру Босне и Херцеговине.

„Ми смо само радили свој посао и поштовали обавезе из Дејтонског споразума. Ми се залажемо за очување РС у оквиру БиХ а укидање РС може да се деси само ако то буде воља српског народа. Србија не може да прихвати да РС буде укинута супротно вољи српског народа“, рекао је Вучић у Београду.

Навео је и да ћути на „свакодневне нападе“ албанских медија на Kосову.

„Ни у листу Данасу ни на телевизији Н1 нема толико мојих слика и неистина о мени као у албанским медијима у Приштини а ја ћутим и чекам да формирају неку владу па да видим да ли можемо да разговарамо са неким“, казао је председник Србије.

Упитан да ли очекује конструктиван став Брисела у вези наставка дијалога са Приштином, Вучић је казао да то питање треба поставити шефу Делегације ЕУ у Србији Сему Фабрицију.

„Србије није члан ЕУ већ земља кандидат. Ми ћемо радити свој посао. Укините таксе и разговараћемо, ако нећете, онда ништа“, казао је Вучић и додао да је Србија остварила “ фантастични резултат“ у економији, упркос таксама и „свим проблемима од стране Приштине“.

Бета

фото: Фонет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Медији су највећи политички непријатељи Србије: Вучићева машинерија за вештачку производњу афера

5 (2) Српском медијском сценом доминирају две групе креатора јавног мњења. Режимски и тзв. независни …

О сигурности вакцине против короне одлучују Вучићеви „стручњаци“

3.2 (9) Навео је да су „Фајзер“ и „Бионтек“ јуче послали документацију и да ће …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend