fbpx

Миодраг Лекић: Вучић да сведочи о наводном „државном удару“ у Црној Гори

0
(0)

Челник црногорског опозиционог Демоса Миодраг Лекић оценио је да би премијер Србије Александар Вучић требало да сведочи у истрази наводног покушаја тероризма на изборни дан у Црној Гори 16. октобра ове године.

Лекић је подгоричком Дану казао да би Вучић требало да сведочи јер је он, по изјавама које даје, највише лично видео и чуо о терористичком нападу у Црној Гори.

„Требало би позвата премијера Александра Вучића да сведочи у Црној Гори, имајући у виду да је српски премијер, по изјавама које даје, највише ‘лично видео и чуо’ о терористичком нападу у нашој држави. То је чак јавно изјављивао и у међународним седиштима, па и током конференције са Јенсом Столтенбергом (генералним секретаром НАТО)“, прецизирао је Лекић.

Према његовим речима, доминантни је утисак да појаве протагониста из Србије, њихове изјаве и њихов укупни ниво додатно удаљују од озбиљног заокруживање убједљиве верзије догађаја.

Лекић је мишљења да „расветљавање државног удара од 16. октобра у свим детаљима није само обавеза пред грађанима и историјом, већ и услов за нормализовање политичких прилика у Црној Гори“.

„Овде се чак не ради примарно о томе ко ће постати власт а ко опозиција у контексту ‘државног удара’. Овде се ради о томе хоћемо ли ;ичити на озбиљну или неозбиљну државу. Све улази у шире геополитичке контексте, интересе и игре, па је ствар додатно сложена. Али, пре глобалних интереса и домаћих опсесија влашћу, у чему убедљиво води врх власти очигледно спреман на све да одржи власт, постоје грађани ове земље којима треба пружити пуну истину о том крупном политичком догађају“, рекао је он.

Црногорско тужилаштво је осумњичило 19 особа за припремање напада на изборни дан у Црној Гори. Демос и целокупна опозиција сумњају у званичну верзију и траже од државе да расветли случај.

Опозиција не признаје резултате избора и бојкотује рад Скупштине, јер сматра да је хапшење групе осумјичене за покушај тероризма ноћ уочи избора утицало на слободно изјашњавање градјана. Опозиција зато тражи понављање парламентарних избора и њихово одржавање заједно са председничким, најкасније до марта 2018. године.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Најбоље да питаш Сороша да ли ће и када српска деца да крену у школу

0 (0) Председник Александар Вучић не искључује могућност онлајн наставе у новој школској години због …

Вучић поново серенда о томе како су плате и пензије „сигурне“

3 (2) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас да су приходи за јул у …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *