МИП Русије: Не знамо да ли су Скрипаљеви живи

Министарство иностраних послова Русије не располаже информацијама о томе да ли су Сергеј и Јулија Скрипаљ живи, изјавила је у суботу портпаролка тог Министарства Марија Захарова.

– Скрипаљеве нисмо видели. Они су реални људи. Раније су били живи, а сада не знам… Немамо никакве информације о томе – рекла је Захарова за телевизијски канал „ТВ Центар“.

– Јулију Скрипаљ смо видели једном, у чудним околностима. Није јасно где је направљен снимак, ко га је направио. Сергеја Скрипаља нико није видео. Чак није било никаквих изјава које би му биле приписане… Не знамо где су ти људи – додала је Захарова.

У Солсберију су 4. марта били отровани бивши официр Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ, који је шпијунирао за Велику Британију, и његова кц́ерка Јулија. Лондон сматра да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана руска држава, што Москва категорички негира.

Министарство иностраних послова Русије је „Форин офису“ упутило око шездесет дипломатских нота, са захтевом да Русији омогуц́и приступ истрази о отрованим руским држављанима и предлогом за сарадњу у тој истрази. Британске власти нису одреаговале на те захтеве Москве.

Вестионлине,спутник

Актуелно

Влада Венецуеле жели да врати око 550 милиона долара у златним полугама које чува у Великој Британији

Влада Венецуеле жели да врати око 550 милиона долара у златним полугама из Банке Енглеске …

Москва Лондону: Сајбер-напад на Русију? Одговор ће бити жесток!

Одговор Руске Федерације на евентуални сајбер-напад Велике Британије на руске инфраструктурне објекте ће бити прилично …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons