Насловна / Свет / ЕвроАзија / МИП Русије: Не знамо да ли су Скрипаљеви живи

МИП Русије: Не знамо да ли су Скрипаљеви живи

Министарство иностраних послова Русије не располаже информацијама о томе да ли су Сергеј и Јулија Скрипаљ живи, изјавила је у суботу портпаролка тог Министарства Марија Захарова.

– Скрипаљеве нисмо видели. Они су реални људи. Раније су били живи, а сада не знам… Немамо никакве информације о томе – рекла је Захарова за телевизијски канал „ТВ Центар“.

– Јулију Скрипаљ смо видели једном, у чудним околностима. Није јасно где је направљен снимак, ко га је направио. Сергеја Скрипаља нико није видео. Чак није било никаквих изјава које би му биле приписане… Не знамо где су ти људи – додала је Захарова.

У Солсберију су 4. марта били отровани бивши официр Државне обавештајне управе Русије Сергеј Скрипаљ, који је шпијунирао за Велику Британију, и његова кц́ерка Јулија. Лондон сматра да је у тровање Скрипаљевих супстанцом А-234 умешана руска држава, што Москва категорички негира.

Министарство иностраних послова Русије је „Форин офису“ упутило око шездесет дипломатских нота, са захтевом да Русији омогуц́и приступ истрази о отрованим руским држављанима и предлогом за сарадњу у тој истрази. Британске власти нису одреаговале на те захтеве Москве.

Вестионлине,спутник

Актуелно

Инцидент са тровањем у Солсберију планиран више година

Хакери групе „Анонимус“ су објавили документа у којима се види да су сарадници пројекта „Integrity …

Лондон одвраћа Трампа од објављивања документа о „руском мешању“

БРИТАНСКА обавештајна служба MI6 настојаће да онемогући Доналда Трампа да учини јавном документацију Министарства правде …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons