Мишковић тражи одштету од Србије у висини од 200 милиона долара!

Мишковић тражи одштету од Србије у висини од 200 милиона долара!

0
(0)

Власник “Делта холдинга” поднеће тужбу Вашингтонској арбитражи против државе Србије!

Пратиће га и захтев за одштетом од невероватних 200 милиона долара!

Повод за тужбу су, како наводе у “Делти”, велики губици ове компаније због петогодишњег судског спора који се води у Србији, откако је Мишковић 2012. ухапшен због сумње да је утајио порез.

Страни форензичари

Марија Десивојевић Цветковић, виши потпредседник “Делта холдинга”, у великом интервјуу за магазин Бизнис изјавила је да су ову енормну суму новца проценили међународни финансијски форензичари.

– Радили су процену за “Делту” и саопштили да процењен губитак за пет година износи преко 200 милиона долара. Неке материјале смо већ поднели, а још неке управо сада подносимо – рекла је Десивојевић Цветковићева.

Саговорници међу којима и генерални секретар Савета за мониторинг Марио Спасић, сматрају да је равно скандалу начинити овакав потез.

– Скандалозно је да Мишковић то тражи од државе Србије, односно од српског народа. То му, у ствари, уопште није паметно да уради јер наш народ није глуп, то само његовој компанији може да штети. Доста је било отимања од српског народа. Надам се да ће Мишковић одговарати због својих економских марифетлука – поручује Спасић.

Потпредседник СНС Миленко Јованов сматра да се треба запитати колико је заправо власник “Делта холдинга” оштетио Србију својим пословањем.

– Боље је поставити питање колико је он оштетио државу, а не да ли је Србија оштетила његову компанију. Колико је људи отпуштено због неплаћања рачуна и понашања Мишковићевих компанија на тржишту, колико је фирми пропало захваљујући његовој компанији. Волео бих да, уколико заиста Мишковић покаже да му је мало колико је отео од ове земље, држава упути контратужбу због штете коју је он нанео Србији – наводи Јованов.

Ово “Делта” замера Србији

Марија Десивојевић Цветковић изнела је читав списак замерки на рачун Србије

– Не би било фер да кажемо да се ништа није променило у пословном амбијенту, али су те промене преспоре

– Није посао државе да се бави бизнисом, већ да створи климу за оне који воде бизнис

– Србија неефикасна држава која се не прилагођава променама, то се јасно види у јавном сектору

– Уместо што се хвалимо растом БДП, боље да погледамо колики је тај раст у односу на регион и на земље у нашем окружењу

– Компанија нема дозволе од државе за градњу нове пословне зграде од 20.000 квадрата

– Не можемо да градимо ни “Делта центар” и у оквиру њега нови “Интерконтинентал”, шопинг-мол на Аутокоманди ни шопинг мол у Нишу.

– “Делта” у све своје бизнисе инвестира 150 милиона евра, али се о томе не пише много у домаћим медијима

– Приморани смо да инвестирамо у иностранству, односно тамо где смо добродошли и где се на инвестиције гледа блаконаклоно

Тома Фила, адвокат

Док не буде правоснажно окончано, суђење је преурањено. Ако би био ослобођен правоснажно, имао би право на накнаду штете – и за време које је провео у притвору, и за изгубљену добит. Потребно је пак да докаже да је због поступања државе наступила штета у његовој компанији. То би био поступак који би трајао годинама.

Шта је Вашингтонска арбитража

– реч је о међународном центру за решавање инвестиционских спорова
– налази се у оквиру Светске банке
– седиште је у Вашингтону
– пружа олакшице и другу помоћ у посредовању и арбитражном решавању инвестиционих спорова
– основан је 1996. године на основу Вашингтонске конвенције о решавању инвестиционих спорова

Чињенице
7 месеци и 11 дана Мишковић провео у притвору
5 година траје спор између државе Србије и Мирослава Мишковића
12 милиона евра износило је јемство Мишковића за пуштање из притвора
320 милиона динара је наводно утајила фирма сина Мирослава Мишковића Марка

Извор: Српски Телеграф

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Београд: Народне патроле ухватиле мигранта приликом продаје наркотика (видео)

Београд: Народне патроле ухватиле мигранта приликом продаје наркотика (видео)

5 (6) Народне патроле у акцији грађанског хапшења и предавања полицији мигрантa који је затечен …

У Њујорку ухапшен вођа криминалног клана „групе Америка“ Милета Миљанић

У Њујорку ухапшен вођа криминалног клана „групе Америка“ Милета Миљанић

5 (7) Милета Миљанић, један од најмоћнијих чланова балканског подземља и вођа криминалног клана познатог …

8 Коментара

 1. naucili od cede gurbeta pa ucenjuju, otimaju i pljackaju. pokupi im Miskovicu i crno ispod nokta.

 2. Za primer bi trebao da ih oleši, da se jednom nauče pameti da ne zatvaraju, proganjaju i šikaniraju ljude koji im ne daju reket.
  Ni onih 12 miliona evra mu nisu vratili.
  Od Kosmajca su odustali, kad su, kako upoznati tvrde, izreketirali 8 miliona evra.
  Ovoga i dalje maltretiraju, jer im ne da pare.
  Nisam nešto naklonjen Miškoviću, ali i ne zavidim mu na bogatstvu i vidim da čovek zapošljava mnoge hiljade ljudi u stvarnosti, a ne virtuelno, kao ovaj koji ga proganja i godišnje daje državi 80 miliona evra poreza, od koga ovaj što ga proganja rasipa po Bosni, Americi,…

 3. „Неће мени тајкуни владати Србијом!“

  Изгледа да ћеш ти те тајкуне, због свог незнања, још и плаћати.

 4. SIROTI MIŠKOVIĆ, JOŠ ĆE ZARADITI KAO OŠTEĆENI?

  Oštetni zahtev Miškovića prema državi od 200 miliona dolara, možda je i opravdan, a platiće ga građani Srbije. Trebalo bi da taj zahtev optereti one koji su hapsili, tužili i osudili Miškovića, jer se ponašaju kao pošteni alasi: upecaju ribu, poljube je pa puste u istoj vodi. Kod nas sve funkcije (predsednika, ministra, činovnika, pi-ar, izvestilac i slično), Ustav zakon bezakonje, sudstvo, policija su skoncentrisani u jednom čoveku (L’ etat c’est moi). Svaka mu čast kada sve to stigne da obavi, može jer, ne spava danima. Da li je to normalno?

 5. Бор Боранин, потпуно подржавам коментар. Дигла се патка неком типу из личних интереса, што ће на крају бити да свој положај докаже на овакав начин , злоупотребљавајући све ово што наведе , па сада земљу Србију потури да измири коцкарски дуг. Шта ради тај Мишковић, добро јр познато ко је ко ( знаш ли ти ко сам ја), па нека пресавије табак и тужи оног ко му је начинио штету… Или ће се можда добијена оштета делити(???) Почињем и на такав начин да размишљам…
  Па се господине Мишковићу нагађајте и погађајте, јер ви сте ваши… На том суду у Америци, није тешко доказати ко ведри и облачи у овој земљи. Успут и те тужиоце, министарку правде и остала говна научи памети да цене хлеб који их храни , а не да тргују са њим….
  Навикло то да без икакве одговорности ради шта му падне на памет, па народу још један камен о врату. Нека браћа Вучић продају сопствене некретнине, или се нагоде са дотичним како им воља, али без терета народу….

 6. За малтретирање има да се плати.А кад то буде решено да плати држава, онда онога ко га је малтретирао, ухапсити, јер је нанео велику штету држави, па од његове милијарде евра (или неколико десетина милијарди, како пишу западни медији) лепо исплатии оштећеном, или држави, ако она надокнади штету, па ће се после тешко ко усудити да оштри к**ац на људима који запошљавају хиљаде радика, плаћају десетине милиона пореза држави, само да би их уништили, јер, Боже мој, може некоме пасти на памет да бира председника из реда пословних, корисних и способних људи, а не штеточине и пацове, који само грицкају све оно што други крвавим радом допринесу.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend