Много је скоте лакше тебе избацити из Србије!

Много је скоте лакше тебе избацити из Србије!

0
(0)

„Србија је на свом европском путу стигла до зида, који не може ни заобићи, нити прескочити, него га мора уклонити или се зауставити и ушанчити пред њим“, оцењује лидер СПО Вук Драшковић.

А тај зид су, истиче ауторском тексту за Данас, Устав и Косово, те због тога, каже, позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову треба одговорно схватити.

– Драматичност тренутка обавезује нас да најпре утврдимо где смо данас, и као народ и као држава – сматра Драшковић.

– „„Унутрашњи дијалог“ о томе шта ћемо и куд ћемо, на који је позвао председник Србије, све више личи на воx цламантис ин десерто, глас вапијућег у пустињи – каже Драшковић и примећује да се на прсте једне руке могу пребројати усамљеници који су, јавно, иступили са својим ставом.

– Ћутање или ругање. То је доминирајући одговор – каже Драшковић и додаје да време истиче.

– Србије неће бити и заглавићемо се, у живом песку, уколико се расправа о избору пута, о избору будућности, не пресели у парламент, у ТВ студије, у све медије, на јавне грађанске трибине, у политичке странке, невладине организације, у САНУ – каже он.

„ЕУ не тражи да Србија призна Косово“

А препрека на путу ка ЕУ уклања се, преема његовим речима, „избацивањем из Устава норми супротстављених европском уређењу наше државе и потписивањем споразума о нормализацији односа Србије са Косовом“.

 

– Европска Унија не захтева да Србија призна независност своје доскорашње покрајине, јер ту независност, свака због својих специфичних разлога, не признаје ни пет њених чланица – навео је Драшковић.

Европска унија, међутим, захтева, напомиње лиде СПО, да Србија прихвати реалност да независност Косова признаје висе него убедљива већина чланица ЕУ И УН, па је, сматра, неодржива уставна преамбула по којој је Косово аутономна покрајина под суверенитетом државе Србије.

– Хоћемо ли уклонити зид према Европи или ће наше дуго путовање у Европу бити обустављено – пита Драшковић и констатује да трећег пута нема и да истиче време заблуди да нам „државни воз може бити усмерен ка Западу, а кретати се, истовремено, ка Истоку“.

Лидер СПО подсећа да је подржао позив шефа државе и предложио да, без оклевања, уклонимо оба зида, и уставни и косовски.

– Европским уставом Србија добија европске и независне институције, не само у правосуђу, него и у свом државном устројству преноса власти на регионе и локалне самоуправе. Историјским споразумом са косовским Албанцима, утемељеном на стварности и опредељењу да непријатељство гасимо пријатељством, Србија не губи Косово. Изгубио га је Слободан Милошевић – навео је Драшковић.

Само свестраном сарадњом Србије са Косовом, каже, можемо, на том Косову, по највишим стандардима ЕУ, заштити сва права тамошњих Срба и наше национално, религијско и духовно, наслеђе.

– А кад и Србија и Косово постану чланице ЕУ, неће бити ни границе између Србије и Косова – указао је.

„Нека народ одлучи, али да зна шта га чека ако одбаци ЕУ“

Саопштен је, подсећа, и став да је Вучићев позив на дијалог о Косову позив на издају Косова и да косовски програм Србије 2017. године мора бити Лазарева клетва из 1389, клетва коју Лазар никада није ни изговорио.

Судећи, међутим, према најновијим анкетама, већина Срба је против рушења и уставног и косовског зида, али не због цара Лазара, него због Русије, каже Драшковић и додаје да Србију све снажније и убрзаније потапа „цунами еврофобије и русофилије“.

Чују се, каже, и захтеви за расписивањем референдума, па нека народ одлучи.

– Нека одлучи, али, пре тога, у масовном и одговорном дијалогу, који још није покренут, људи у Србији морају бити упознати са неизбежним последицама одлуке да одбаце Европску Унију – навео је.

Убрзо би, упозорио је, пресушили европски развојни фондови и све донације са Запада, а других и нема.

– Страни инвеститори, а скоро сви су европски и западни, напустили би Србију. Буџет државе би се урушио преко ноћи. Шверц и криминал постали би једина одржива економија. Ескадрони смрти из деведесетих заводили би мир и ред у држави логору. И ако бисмо имали шта да извеземо у Русију, не бисмо имали куда. ЕУ и НАТО су свуда око нас, били бисмо блокирани. Најмањи нереди на Косову и у БиХ прерасли би у ратни пожар који би гасио НАТО, и то на штету Србије и Срба. Ка Европи би кренуо талас нових избрглица, не више из Сирије него из Србије – упозорио је даље Драшковић

Данас.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Који бре полицијски час? Море марш бре у пизду материну и ти и полицијски час са све полицијом!

Који бре полицијски час? Море марш бре у пизду материну и ти и полицијски час са све полицијом!

4.5 (2) ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће у Београду, а можда и …

Овог ПЛАЋЕНОГ ПРЕВАРАНТА јуче су искористили да медијски покрију мигрантски напад у цркви

Овог ПЛАЋЕНОГ ПРЕВАРАНТА јуче су искористили да медијски покрију мигрантски напад у цркви

1.5 (8) НАКОН инцидента који се данас догодио у Кнез Михаиловој огласио се Сергеј Трифуновић …

2 Коментара

  1. Šta li je ovaj sve i koga izdao kad ga ne traži Hag! čijim životima i izdajama čega je platio „slobodu“????

  2. ,,MEĐUNARODNA FUKARA,, ne kažnjava one koje rade za njih.Ona ih nagrađuje na razne načine.Neki su na slobodi kao Haradinaj,Kurti,Tači,Đelić,Dinkić.Tadić,Drašković i mnogi drugi.Puna ih je Srbija.Naravno tu spadaju i danažnji politikanti.Meni nije strašno toliko što hoće da daju KiM jer je ono odavno dato već što me (nas) smatraju blesavim i misle da smo ,,slepi,, i ne vidimo šta se događa i šta rade.Dok naš dični Predsednik nije poseti amere pevao je jednu pesmu ali čim se vratio počeo je da peva drugu pesmu.;ŠIRI KONSENSUS,,,znači da narod treba da treba da da blagoslov jednoj politici koju su vodili najnesposobniji politikanti.U tom cilju je i ovaj tekst izdajnika i prevaranta.Nafatirao se na narodnoj nesreći i još bih da ih unesrećuje.Hoće da nas vode u EU a da nikog nisu ni pitali.A sad kada su dovedeni do finalizacije kosovskometohiske otimačine narod treba da im da blagoslov.Da bi umirili savest.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend