Много је скоте лакше тебе избацити из Србије!

0
(0)

„Србија је на свом европском путу стигла до зида, који не може ни заобићи, нити прескочити, него га мора уклонити или се зауставити и ушанчити пред њим“, оцењује лидер СПО Вук Драшковић.

А тај зид су, истиче ауторском тексту за Данас, Устав и Косово, те због тога, каже, позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову треба одговорно схватити.

– Драматичност тренутка обавезује нас да најпре утврдимо где смо данас, и као народ и као држава – сматра Драшковић.

– „„Унутрашњи дијалог“ о томе шта ћемо и куд ћемо, на који је позвао председник Србије, све више личи на воx цламантис ин десерто, глас вапијућег у пустињи – каже Драшковић и примећује да се на прсте једне руке могу пребројати усамљеници који су, јавно, иступили са својим ставом.

– Ћутање или ругање. То је доминирајући одговор – каже Драшковић и додаје да време истиче.

– Србије неће бити и заглавићемо се, у живом песку, уколико се расправа о избору пута, о избору будућности, не пресели у парламент, у ТВ студије, у све медије, на јавне грађанске трибине, у политичке странке, невладине организације, у САНУ – каже он.

„ЕУ не тражи да Србија призна Косово“

А препрека на путу ка ЕУ уклања се, преема његовим речима, „избацивањем из Устава норми супротстављених европском уређењу наше државе и потписивањем споразума о нормализацији односа Србије са Косовом“.

 

– Европска Унија не захтева да Србија призна независност своје доскорашње покрајине, јер ту независност, свака због својих специфичних разлога, не признаје ни пет њених чланица – навео је Драшковић.

Европска унија, међутим, захтева, напомиње лиде СПО, да Србија прихвати реалност да независност Косова признаје висе него убедљива већина чланица ЕУ И УН, па је, сматра, неодржива уставна преамбула по којој је Косово аутономна покрајина под суверенитетом државе Србије.

– Хоћемо ли уклонити зид према Европи или ће наше дуго путовање у Европу бити обустављено – пита Драшковић и констатује да трећег пута нема и да истиче време заблуди да нам „државни воз може бити усмерен ка Западу, а кретати се, истовремено, ка Истоку“.

Лидер СПО подсећа да је подржао позив шефа државе и предложио да, без оклевања, уклонимо оба зида, и уставни и косовски.

– Европским уставом Србија добија европске и независне институције, не само у правосуђу, него и у свом државном устројству преноса власти на регионе и локалне самоуправе. Историјским споразумом са косовским Албанцима, утемељеном на стварности и опредељењу да непријатељство гасимо пријатељством, Србија не губи Косово. Изгубио га је Слободан Милошевић – навео је Драшковић.

Само свестраном сарадњом Србије са Косовом, каже, можемо, на том Косову, по највишим стандардима ЕУ, заштити сва права тамошњих Срба и наше национално, религијско и духовно, наслеђе.

– А кад и Србија и Косово постану чланице ЕУ, неће бити ни границе између Србије и Косова – указао је.

„Нека народ одлучи, али да зна шта га чека ако одбаци ЕУ“

Саопштен је, подсећа, и став да је Вучићев позив на дијалог о Косову позив на издају Косова и да косовски програм Србије 2017. године мора бити Лазарева клетва из 1389, клетва коју Лазар никада није ни изговорио.

Судећи, међутим, према најновијим анкетама, већина Срба је против рушења и уставног и косовског зида, али не због цара Лазара, него због Русије, каже Драшковић и додаје да Србију све снажније и убрзаније потапа „цунами еврофобије и русофилије“.

Чују се, каже, и захтеви за расписивањем референдума, па нека народ одлучи.

– Нека одлучи, али, пре тога, у масовном и одговорном дијалогу, који још није покренут, људи у Србији морају бити упознати са неизбежним последицама одлуке да одбаце Европску Унију – навео је.

Убрзо би, упозорио је, пресушили европски развојни фондови и све донације са Запада, а других и нема.

– Страни инвеститори, а скоро сви су европски и западни, напустили би Србију. Буџет државе би се урушио преко ноћи. Шверц и криминал постали би једина одржива економија. Ескадрони смрти из деведесетих заводили би мир и ред у држави логору. И ако бисмо имали шта да извеземо у Русију, не бисмо имали куда. ЕУ и НАТО су свуда око нас, били бисмо блокирани. Најмањи нереди на Косову и у БиХ прерасли би у ратни пожар који би гасио НАТО, и то на штету Србије и Срба. Ка Европи би кренуо талас нових избрглица, не више из Сирије него из Србије – упозорио је даље Драшковић

Данас.рс

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кон признао да ублажавају мере како би сатанисти Вучићу омогућили лажне изборе за Видовдан

4.8 (6) Епидемиолог Предраг Кон рекао је да разлога за оптимизам има због опадања броја …

Нећеш ти никога вакцинисати нити одређивати ко и куда може да путује! НЕСТАНИ из наших живота, да те што пре заборавимо!

3.4 (14) – Kорона вирус је спуштен је на тај ниво да не може да …

2 Коментара

  1. Šta li je ovaj sve i koga izdao kad ga ne traži Hag! čijim životima i izdajama čega je platio „slobodu“????

  2. ,,MEĐUNARODNA FUKARA,, ne kažnjava one koje rade za njih.Ona ih nagrađuje na razne načine.Neki su na slobodi kao Haradinaj,Kurti,Tači,Đelić,Dinkić.Tadić,Drašković i mnogi drugi.Puna ih je Srbija.Naravno tu spadaju i danažnji politikanti.Meni nije strašno toliko što hoće da daju KiM jer je ono odavno dato već što me (nas) smatraju blesavim i misle da smo ,,slepi,, i ne vidimo šta se događa i šta rade.Dok naš dični Predsednik nije poseti amere pevao je jednu pesmu ali čim se vratio počeo je da peva drugu pesmu.;ŠIRI KONSENSUS,,,znači da narod treba da treba da da blagoslov jednoj politici koju su vodili najnesposobniji politikanti.U tom cilju je i ovaj tekst izdajnika i prevaranta.Nafatirao se na narodnoj nesreći i još bih da ih unesrećuje.Hoće da nas vode u EU a da nikog nisu ni pitali.A sad kada su dovedeni do finalizacije kosovskometohiske otimačine narod treba da im da blagoslov.Da bi umirili savest.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend