fbpx

Мобилни телефони су несигурни јер „зидови имају уши“ – директор Спољне обавештајне службе Русије

0
(0)

Шпијуни су данас изузетно технички потковани, рекао је шеф руске обавештајне службе, који каже да не користи мобилне телефоне или интернет док је у канцеларији. Погодите који је уређај старе школе једини изузетак?

Сергеј Наришкин, директор Спољне обавештајне службе Русије, изашао је у јавност, те разоткрио неке мање познате детаље савремених шпијнскух мера.

„Данас је тешко нешто учинити без мобилног телефона, друштвених мрежа или безготовинског плаћања. Користимо све облике и инструменте обавештајних активности“, рекао је Наришкин за ТВ канал „Русија 1“.

Али предупредити је значи бити у предности, рекао је шеф обавештајне службе, објашњавајући зашто је опрезан што се тиче ових уређаја.

„Када сам у канцеларији, искључим телефон [мобилни] и однесем га у одвојену собу“, открио је Наришкин.

„Знаше, чак и зидови имају уши. Али, зидови су сигурни, а електронске комуникације – морате бити врло, врло пажљиви у вези са обавештајним активностима.“

Иако је Наришкин напоменуо да његов радни простор „нема ушију“, рекао је да излази на мрежу (интернет) само изван канцеларије. То је рекао високи званичник обавештајне службе који има имунитет од зависности од интернета из безбедносних разлога, али шта је са гледањем ТВ-а?

Телевизија је једини уређај који је дозвољен у канцеларији шефа обавештајне службе.

„Сигуран је [против прислушкивања]. Није важно, сигуран је.“

Осим тога, Наришкин, обавештајни официр током каријере, пружио је још један увид у активности Спољне обавештајне службе Русије. Екипа ТВ канала „Русија 1“ је посетила обуку елитног тима за посебне операције ове службе, те постала први медиј којем је било дозвољено снимање обуку тајне јединице. (видео изнад)

Спољна обавештајна служба Русије је наследила прву Главну управу КГБ-а још 1991. године, када се распала моћна совјетска агенција. Сада је задужена за прикупљање страних обавештајних података и о томе извештава председника.

Извор: Восток / РТ

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Наришкин: Промена власти у Украјини није уставна

0 (0) Власт се у било којој земљи може променити онако како налаже закон, и …

Русија отвара истрагу о трговини органима на Косову

0 (0) Руске власти сматрају да „злочине о илегалној трговини органима“ на Косову „треба темељно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *