Молдер и Скали

0
(0)

Ово је прича о супер полицајцима. Молдеру и Скали. Њиховој српској верзији. Штета је само што српска верзија Молдера и Скали није прошла обуку ФБИ у Квантику јер да јесу били би пљунуте копије оргинала. Али што баш сада да цепидлачимо са полицијском обуком у Квантику. Кога то данас занима када је ту Мегатренд и Едуконс. Ту се обучавају врхунски припадници српске полиције. Они који викендом када на радном месту нема нити једног јединог архивара било у војсци било у полицији успевају да пронађу порекло оружја које су који сат пре тога затекли у шумици у Јајинцима и то све на основу серијских бројева.

Да су наши Молдер и Скали којим случајем прави агенти ФБИ они би уз помоћ АТФ-а веома брзо дошли до порекла оружја али би за то чак и високо компјутерзованој федералној полицији и АТФ-у требало бар дан да заврше. Наши Молдер и Скали разбијају. Они не само да су пронашли оружје, изашли на терен, то исто оружје које је иначе пуно експлозива успешно демонтирали и однели у форензичку лабораторију где су одмах брзом брзином са оружја пронашли и скинули ДНК узорке и то комада три које су онда за мање од неколико сати успели да анализирају и да о свему томе напишу извештај и поднесу га ресорном министру.  

Оргинални Молдер и Скали витлају ванземаљце али њихова потрага за НЛО делује много убедљивије од онога што српској јавности сервирају наши Молдер и Скали. Да ли треба бити потпуни дебил па поверовати у идиотизме које они сервирају јавности успут кршећи закон лажним узбуњивањем, уношењем немира и ширењем дезинформација? Има ту и злоупотребе службених овлашћења и сличних ствари. За то може да се попуши и кривична пријава а у нормалним земљама се за узнемиравање јавности и ширење дезинформација иде у затвор. Молдер и Скали који већ више од пола године не могу да пронађу људе који су блокирали читав део Београда и онако га успут срушили данас јавности сервирају причу о томе како раде три ДНК анализе за мање од шест сати. Јел су вам то ДНК форензирачи као и ви стигли са Мегатренда?

Него како би било да Молдер и Скали заједно са њиховим шефом Вучићем објасне шта то значи ПАРЦИЈАЛНИ ДНК узорак? Стручна јавност очекује да је горе наведени просветле тајном званом ПАРЦИЈАЛНИ ДНК узорак па би било лепо да нам супер полицајци са шефом објасне шта је то? Јер нико никада у стручној јавности није чуо за такво нешто! У форензичкој науци не постоји ПАРЦИЈАЛНИ ДНК узорак. ДНК узорак постоји или не постоји. Молдер и Скали треба да се поносе сопственим парцијалним идиотизмом. У форензичкој науци постоји само нешто што се зове рецимо парцијални отисак прста. На то сте ваљда мислили, љуби вас мајка тако тупаве.

Сад сте кажете нашли три ДНК узорка на том оружју и шта ћете да радите са тим? Те људе чије сте узорке нашли немате нити у једној бази података и упоредну анализу ДНК трагова не можете да направите. Чак и да имате та лица у некаквој ДНК бази шта ћете да радите са тим? Да их хапсите зато што сте пронашли њихове ДНК трагове на некаквом оружју у шуми? Да ли је то оружје коришћено у извршењу кривичног дела и како ћете рецимо на суду да докажете чак и покушај извршења кривичног дела?

Много сте смешни супер полицајци Молдер и Скали. Престаните да бламирате ту полицију глупостима и идиотизмима којима загађујете јавни простор и идите у полицијску средњу школу да научите бар основе полицијског заната. Не знате чак ни да лажете како треба. Мукице наше.

Милинко Милинчић, Србија данас

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Генерал Божидар Делић: Александар Вучић има више „Ф“ дијагноза! (видео)

3.3 (7) Генерал Божидар Делић је рођен 1956. године у Ђаковици, а Војну академију је …

Вести из луднице : Мост на Палилули

4.8 (11) Рушење Савамале, изградња грандоманског споменика Стефану Немањи, реконструкција тек реконструсаног трга… Мало шта …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend