Монтенегрински АНБ припремао терен за дестабилизацију Србије

Поједине безбједносне структуре Црне Горе, тачније из АНБ-а, као и овдашњи криминални миље, учествовао је у припремању инцидената на дербију Партизан-Звезда, 13. децембра, потврђено је порталу Борба у врху МУП-а Србије.

Према наводима Боребе, инспектори испитују улогу тих особа у инциденту, а прве информације говоре да су неки хрватски држављани, који су направили нереде, били повезани са криминалцима и неким безбједносним структурама у Црној Гори. Сумња се да су та лица из Црне Горе била логистика извршиоцима нереда.

 Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је власт у Београду добро разумјела поруке које је добила том приликом, подсјећа медиј.

– Они Хрвати који су учествовали у тучи били су само извршиоци и нико ту није од њих имао много мозга, већ су они само били батинаши, а да су из других земаља били људи са “више мозга”, односно информација, потврдио је Вучић.

Борба сазнаје да управо један крак води и ка Црној Гори и дијелу њених служби.

Двојица Хрвата, Анте Фирић и Дамир Товаровић, који су на позив дошли у Београд како би учествовали у тучи за вријеме утакмице Партизан – Црвена звезда, познати су од раније хрватској полицији. Обојица Сплићана тешко су повријеђена у инциденту на стадиону црнобијелих. Сплићанин Анте Фирић (26) тешко је повријеђен у хулиганском сукобу и хоспитализован је на ВМА. Током туче на јужној трибини задобио је убодну рану ножем у предјелу леђа и има и хематом на мозгу. Фирић је према доступним подацима до сада неколико пута осуђиван због рекетирања. Хрватској јавности постао је познат када је прије око три године са братом Сандром Фирићем и неколико пријатеља брутално претукао угоститеља са Хвара Франу Жувелу. Фирић је са екипом упао у кафић “Маринеро” и Живелу премлатио песницама, пивским криглама.

Према незваничним подацима у тучи је учествовало најмање шесторица Хрвата. Међу њима је боксер Дамир Товаровић, који је својевремено био и хрватски државни првак у борилачким спортовима. Он је познат као члан сплитког клуба “Питбул”.

ИН4С

Актуелно

Монтенегрини оптужили ВЕЛЕИЗДАЈНИКА да лаже!

Из Владе Црне Горе данас су, како преноси ТВЦГ, демантовали наводе председника Србије Александра Вучића …

Дејан Мировић: Срамотно да шверцерско-криминални режим из Црне Горе има у Србији толику моћ

Срамотно је да у Србији шверцерско-криминални режим из Црне Горе има толику моћ, казао је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons