Монтенегрински АНБ припремао терен за дестабилизацију Србије

Поједине безбједносне структуре Црне Горе, тачније из АНБ-а, као и овдашњи криминални миље, учествовао је у припремању инцидената на дербију Партизан-Звезда, 13. децембра, потврђено је порталу Борба у врху МУП-а Србије.

Према наводима Боребе, инспектори испитују улогу тих особа у инциденту, а прве информације говоре да су неки хрватски држављани, који су направили нереде, били повезани са криминалцима и неким безбједносним структурама у Црној Гори. Сумња се да су та лица из Црне Горе била логистика извршиоцима нереда.

 Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је да је власт у Београду добро разумјела поруке које је добила том приликом, подсјећа медиј.

– Они Хрвати који су учествовали у тучи били су само извршиоци и нико ту није од њих имао много мозга, већ су они само били батинаши, а да су из других земаља били људи са “више мозга”, односно информација, потврдио је Вучић.

Борба сазнаје да управо један крак води и ка Црној Гори и дијелу њених служби.

Двојица Хрвата, Анте Фирић и Дамир Товаровић, који су на позив дошли у Београд како би учествовали у тучи за вријеме утакмице Партизан – Црвена звезда, познати су од раније хрватској полицији. Обојица Сплићана тешко су повријеђена у инциденту на стадиону црнобијелих. Сплићанин Анте Фирић (26) тешко је повријеђен у хулиганском сукобу и хоспитализован је на ВМА. Током туче на јужној трибини задобио је убодну рану ножем у предјелу леђа и има и хематом на мозгу. Фирић је према доступним подацима до сада неколико пута осуђиван због рекетирања. Хрватској јавности постао је познат када је прије око три године са братом Сандром Фирићем и неколико пријатеља брутално претукао угоститеља са Хвара Франу Жувелу. Фирић је са екипом упао у кафић “Маринеро” и Живелу премлатио песницама, пивским криглама.

Према незваничним подацима у тучи је учествовало најмање шесторица Хрвата. Међу њима је боксер Дамир Товаровић, који је својевремено био и хрватски државни првак у борилачким спортовима. Он је познат као члан сплитког клуба “Питбул”.

ИН4С

Актуелно

Ниси ти издао СПЦ изроде, цркву си продао а издао си ђеда и оца!

Очигледно је проблем Српске православне цркве да свакога ко није попут њих, слепи послушник интереса …

Политичко-полицијска инквизиција у Србији: Унутрашњи непријатељи Србије

Све чешће се на политичкој сцени Србије у парламенту и раду полиитчких партија, у на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons