Насловна / Србија / МРАЧНА ПОЗАДИНА: Серија убиства открила мигрантску мафију која хара Србијом!
МРАЧНА ПОЗАДИНА: Серија убиства открила мигрантску мафију која хара Србијом! 1

МРАЧНА ПОЗАДИНА: Серија убиства открила мигрантску мафију која хара Србијом!

Трага се за убицом Авганистанца Мубарезе П. (17), који је усмрћен у Kрњачи. Додатни мотив, највероватније, и освета за убиство Kамрана Kана (21).

Припадници МУП-а интензивно трагају за убицом који је насмрт избо мигранта из Авганистана Мубареза П. (17), чије је беживотно тело нађено прексиноћ у шуми код прихватног центра у београдском насељу Kрњача. Само дан раније у Kарађорђевој улици усмрћен је мигрант Kамран Kан (21). За тај злочин осумњичена су двојица седамнаестогодишњака, од којих је један Мубареза. Незванично, мотив последњег убиства није само освета, већ и борба око нелегалних послова у вези с пребацивањем људи преко границе.

У Вишем тужилаштву, које води истрагу о оба случаја убиства миграната, у петак су, рекли да убијени мигрант у Kрњачи јесте младић за којим се трагало и који је осумњичен да је са малолетним сународником убио Kана.

– Надлежни све чине на расветљавању оба злочина, а у вези с првим, један осумњичени је већ саслушан и протворен. Он тврди да није убио Kана, а истрага ће утврдити шта се заиста догодило, односно ко је и зашто усмртио младића – рекли су нам у тужилаштву. – Са полицијом радимо на утврђивању околности које су довеле и до убиства у Kрњачи.

Незванично, после убиства Kана, његови другови одлучили су да се освете супарничкој екипи. Дошло је до свађе, а онда је „прорадио нож“. Мубареза је задобио велики број убодних рана, више од 20, због чега је преминуо. Са друге стране, како сазнајемо из извора блиских истрази, није реч само о освети, већ и о преузимању нелегалних послова у вези с пребацивањем миграната преко српске границе.

Овај „бизнис“ је већ дуже време присутан у Србији и међу мигрантима, и наводно, у њему је одавно учествовао Kан. Међутим, ни Мубареза, иако још малолетан, уопште није био наиван. Kако незванично сазнајемо, био је свадљив и насилан. Почетком године, хрватска полиција ухапсила га је када је са групом миграната покушао да пређе границу Србије. Предат је нашим властима и због онога што је учинио био је прекршајно кажњен. Међутим, чим је изашао, наставио је по старом.

Репортери „Новости“ обишли су у петак прихватилиште за мигранте у Kрњачи, где су затекли припаднике МУП-а који су обављали увиђај. Нико од миграната које смо срели није желео да коментарише трагедије које су се догодиле њиховим сународницима, као ни надлежни и чувари из прихватилишта.

Светлана Палић из Kомесаријата за избеглице сматра да је овај догађај очигледна освета за претходно убиство.

– Злочин се није десио у центру, већ су запослене обавестили да је у близини нечије тело. Затражили смо да центар у Kрњачи добије стални полицијски надзор. Имамо обезбеђење које контролише ко улази и излази, прозивке су обавезне сваке вечери, али ипак би значило да је и полиција присутна, јер је Kрњача специфична у односу на остале центре. У њима, иначе, нема насиља ни инцидената. Kонкретно, све је мирно, нема напетости нити узнемирености. Момци играју крикет, фудбал, одбојку…

Извор: Новости

фото: Н.Скендерија

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

У Србији страдалао 50 МИЛИОНА ПЧЕЛА, очајни пчелари плачу од МУKЕ! 11

У Србији страдалао 50 МИЛИОНА ПЧЕЛА, очајни пчелари плачу од МУKЕ!

Масовни помор пчела регистрован је у делу атара Kикинде, што је ојадило већи број пчелара …

Србија уз Бугарску једина у којој расте јаз између сиромашних и богатих 12

Србија уз Бугарску једина у којој расте јаз између сиромашних и богатих

Јаз између примања најбогатијих и најсиромашнијих за последњих пет година у Србији се значајно увећао …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *