fbpx
Насловна / Србија / Друштво / „Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“
„Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“ 1

„Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“

Синдикат „Слога“ је оценио да је иницијатива за измену Закона о раду по којој би се могао продужити радни век запосленог у Србији до навршених 70 година живота, за оне који то желе по сопственом захтеву, политичког, а не економског карактера.

„Замерамо што се и овај предлог ради у тотално затвореној атмосфери, на семинарима у Црној Гори, без квалитетне расправе и стручног мишљења широке јавности у Србији где ће закон бити примењиван“, наводи се у сапштењу тог синдиката.

Иницијатива о измени Закона о раду дали су недавно стручњаци на саветовању у Будви, а њихов је предлог да запослени остане у радном односу још пет година после испуњења услова за старосну пензију ако то сам жели и ако постоји потреба послодавца за његовим радом.

Синдикат „Слога“ сматра да ће од таквих измена Закону о раду „највећу корист имати појединци из велике клептократске машинерије која је на руководећим местима у јавним и државним предузећима“.

„Србија се озбиљно суочава са губитком квалитетне и стручне радне снаге готово у свим тржишним сферама, а тежња већине младих који завршавају неке од стручних школа је да по завршетку оду у државе где се још увек може пристојно зарадити и живети од свог рада“, истакла је „Слога“.

Додаје се да би Влада и Скупштина Србије требало да се баве проблемима попут повећање плата и подизања стандарда грађана, “ а не доношењем још једног у низу октроисаног закона који већину грађана ове земље ставља у поданички положај“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Запамти добро дан када си се позвао на владавину закона! 11

Запамти добро дан када си се позвао на владавину закона!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је председник Странке слободе и правде Драган …

Један од пет милиона: Kобре прекршиле Правилник о овлашћењима, поднели смо кривичну пријаву 12

Један од пет милиона: Kобре прекршиле Правилник о овлашћењима, поднели смо кривичну пријаву

Један од организатора протеста „Један од пет милиона“ Срђан Марковић изјавио је данас да су …

2 Коментара

  1. sudeci po onome sto znam o zdravlju sezdesetogodisnjaka morace robovlasnici pelene spremiti i dobro provetravanje hala napraviti, licne asistente senilnim obezbediti, i ceste pauze da bi lekove uzeli a fabrikantima, slicnim nekim mlinarima, obezbedjenje od deset clanova sa dzipovima dati inace bi ih ustrojili i ,,bubrege,, u njusku nabili. — a zakonodavca konopac nece zaobici i bez ovakvih novotarija.

  2. Ma, kakvih 70 godina, da li je moguce o cemu se ovde radi i pise? Ko ce da doceka tih 70? To je smesno. To je podanicki skroz, robovlasnicki… Zato ja ne planiram mnogo da radim, vec samo druze izucavam strategije na Casino Guru sajtu i dobro mi ide… Najbolje da radim do 100 godine…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *