Насловна / Србија / Друштво / „Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“
„Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“ 1

„Закон којим се продужава радни век до 70. године ставља грађане у поданички положај“

Синдикат „Слога“ је оценио да је иницијатива за измену Закона о раду по којој би се могао продужити радни век запосленог у Србији до навршених 70 година живота, за оне који то желе по сопственом захтеву, политичког, а не економског карактера.

„Замерамо што се и овај предлог ради у тотално затвореној атмосфери, на семинарима у Црној Гори, без квалитетне расправе и стручног мишљења широке јавности у Србији где ће закон бити примењиван“, наводи се у сапштењу тог синдиката.

Иницијатива о измени Закона о раду дали су недавно стручњаци на саветовању у Будви, а њихов је предлог да запослени остане у радном односу још пет година после испуњења услова за старосну пензију ако то сам жели и ако постоји потреба послодавца за његовим радом.

Синдикат „Слога“ сматра да ће од таквих измена Закону о раду „највећу корист имати појединци из велике клептократске машинерије која је на руководећим местима у јавним и државним предузећима“.

„Србија се озбиљно суочава са губитком квалитетне и стручне радне снаге готово у свим тржишним сферама, а тежња већине младих који завршавају неке од стручних школа је да по завршетку оду у државе где се још увек може пристојно зарадити и живети од свог рада“, истакла је „Слога“.

Додаје се да би Влада и Скупштина Србије требало да се баве проблемима попут повећање плата и подизања стандарда грађана, “ а не доношењем још једног у низу октроисаног закона који већину грађана ове земље ставља у поданички положај“.

Бета

Како би сте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

ЕКОНОМСКИ УБИЦА! Вучић буџетским новцем покрива губитке страних банака у Србији 11

ЕКОНОМСКИ УБИЦА! Вучић буџетским новцем покрива губитке страних банака у Србији

Нацрт закона о конверзији стамбених кредита индексираних у швајцарским францима усвојен је на седници Владе …

Српски радници су на пијаци робова: Златно робовласничко доба 12

Српски радници су на пијаци робова: Златно робовласничко доба

Александар Вучић уверава грађане да је Србија ушла у „златно доба“ и да је постала …

2 Коментара

  1. sudeci po onome sto znam o zdravlju sezdesetogodisnjaka morace robovlasnici pelene spremiti i dobro provetravanje hala napraviti, licne asistente senilnim obezbediti, i ceste pauze da bi lekove uzeli a fabrikantima, slicnim nekim mlinarima, obezbedjenje od deset clanova sa dzipovima dati inace bi ih ustrojili i ,,bubrege,, u njusku nabili. — a zakonodavca konopac nece zaobici i bez ovakvih novotarija.

  2. Ma, kakvih 70 godina, da li je moguce o cemu se ovde radi i pise? Ko ce da doceka tih 70? To je smesno. To je podanicki skroz, robovlasnicki… Zato ja ne planiram mnogo da radim, vec samo druze izucavam strategije na Casino Guru sajtu i dobro mi ide… Najbolje da radim do 100 godine…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *