fbpx

МУП донео решење којим се укида репрезентативност Полицијском синдикату Србије

0
(0)

Полицијски синдикат Србије (ПСС) више није репрезентативан, саопштило је Министарство унутрашњих послова након провере у којој је утврђено да тај синдикат има мање од 15 одсто запослених у МУП-у што је законски минимум.

Наводи се да је поступак преиспитивања репрезентативности спорведен на захтев Независног синдиката полиције од 19. фебруара који је навео да је ПСС контролисан пре три године, а да се у међувремену број чланова синдиката смањио.
„Након добијеног захтева спроведен је поступак преиспитивања репрезентативности ПСС-а, тачније провере код коликог броја запослених се сваког месеца од плате одбија накнада на име чланства у Полицијском синдикату Србије“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Додаје се да је МУП донео решење којим се укида репрезентативност ПСС-у.

Полицијски синдикат Србије: Врх МУП-а покушава да нам отме репрезентативност

Репрезентативном Полицијском синдикату Србије (ПСС) врх МУП-а Србије покушава да отме репрезентативност, на потпуно нелегалан и бруталан начин, саопштио је ПСС.

„Иако смо поднели више од 11.500 неоспорених приступница Полицијском синдикату Србије, а за репрезентативност је потребно нешто више од 6.000 чланова, МУП Србије је донео одлуку да нам се одузима репрезентативност“, пише у саопштењу синдиката.

Додаје се да се тиме „крше сви прописе Републике Србије.

„Након што смо најавили протесте испред Полицијских управа у Србији, у року од само неколико сати Независни синдикат Србије, близак министру Небојши Стефановићу, поднео је захтев за утврђивање наше репрезентативности. Ми смо у централу МУП однели приступнице нашем покрету, а то је нешто више од 11.500 полицајаца. Међутим, без формирања радне групе, без састанка на ком би се доказивала репрезентативност, само нам је из кабинета министра Стефановића стигло решење да се одузима репрезентативност, иако имамо готово дупло више чланова од потребног броја“, каже председник ПСС Вељко Мијаиловић.

Он наглашава да „такво безакоње одавно није виђено у МУП-у Србије“ и констатује да се у институцији која треба да се брине о поштовању закона, највише се крше управо закони.

„Притисак на наш синдикат, чланове, полицајце, не престаје од кад смо почели да упозоравамо на корупцију у врху МУП Србије. Не може цела српска полиција да буде жртва шачице корумпираних руководилаца МУП Србије. Ми ћемо свакако се жалити на решење, а о свему ћемо обавестити и међународне институције, предузети све правне мере, прво пред српским судовима, те радикализовати наше протесте. Нису нас уплашили ратови, бомбе, терористи, откази које смо добијали, неће нас ни ови уплашити“, рекао је Мијаиловић.

Подсетимо, Министарство унутрашњих послова је саопштило да је, након провере, утврђено да Полицијски синдикат Србије има мање од 15 одсто запослених у МУП-у што је законски минимум за репрезентативност.

Бета, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Отворено писмо 15 официра полиције „министру“ Стефановићу

4.9 (29) Официри полиције Републике Србије, њих 15, чији је идентитет познат редакцији Директно.рс, послали …

ДИГИТАЛНИ ЛОГОР Да ли кинеске биометријске камере које ничу по Србији служе за ово? (видео)

4.9 (11) Да ли сте приметили све већи број надзорних камера на улицама Београда, знате …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *