МУТАВА СПОДОБА у Бриселу напала независне медије у Србији

Председница српске владе Ана Брнабић је данас у Европском парламенту у Бриселу изјавила да не сматра да у Србији нема истраживачког новинарства, али да „нема објективног новинарства, јер је јако мало објективних новинара“.

Ана Брнабић је у расправи у Спољнополитичком одбору ЕП и на поруке неких посланика да је „веома забрињавајуће питање слободе медија“, одговорила да „питање истраживачког новинарства јесте крајње важно“.

„Веома сам отворена за расправу о томе и да бисмо били савршено поштени ја мислим, а то сам рекла организацијама цивилног друштва, новинарима, и кажем вама сада да не видим да нема истраживачког новинарства у Србији“, рекла је она.

„Односно“, како је подвукла, „сада има недостатка истраживачког новинарства, али не зато што то гуши влада, већ га нема, јер нема објективног новинарства у Србији, односно јако је мало објективних новинара“.

„Видимо пре да има неких који су веома наклоњени влади, односно медија који су јако против владе“, навела је Ана Брнабић.

„Али постоје медији који су против владе и могу слободно да кажу шта мисле на темељу чињеница или на темељу онога што нису чињенице“, подвукла је српска премијерка.

„Сви недељници против Владе“

И, како је рекла, „сви недељници у Србији су потпуно против владе, против председника, а од дневника су то три који су против владе, а бар два потпуно против владе, а један од њих је, рекла бих, мање или више објективан“.

„Видели смо“, истакла је председница српске владе, „интересантан случај локалног медија Новине Врањске“, уз тврдњу да су те новине затворене јер их влада није помогла.

„Те новине су биле критички настројене према влади, нису имале новца и затворене су“, рекла је она.

„Ја сам“, рекла је Ана Брнабић, „посебно од Министарства културе затражила извештај о том према влади критичком, што је у реду, медију, и у само 2017. је тај медиј добио од владе, будући да независна комисија Министарства културе издваја новац за појекте, за своје пројекте више новца него за рецимо пет година између 2008. и 2012.“.

„Кад сам ја изнела те податке“, приметила је она, „опозиција је рекла: У реду, али остали су добили више“.

„Ја сам отворена да разговарам о томе да то боље разумем и да се види да ли ту заиста има нечега“, закључила је председница српске владе.

Еспресо.рс / Бета

Актуелно

ИСПОВЕСТ НОВИНАРКЕ КОЈУ ЈЕ НАПАО МИГРАНТ: Медији и полиција у Србији ћуте о нападу (видео)

Млада новинарка Јованка Нинковић жртва мигрантског напада у Обреновцу одлучила је да јавно проговори о …

Преко 300 медија у рукама глобалиста организују хајку на Трампа

Више од 300 америчких медијских организација покренуло је данас кампању за слободу штампе као одговор …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons