fbpx

МУТАВА штелује нови Устав за што ефикасније избацивање Косова и Метохије из Србије

0
(0)

Премијерка Ана Брнабић поручила је да интерес грађана Србије мора бити на првом месту у процесу измена Устава и тражења баланса између независности и одговорности судства.

Подсетила је да је процес промене Устава у области правосуђа почео пре девет месеци, те истакла да се то ради због грађана Србије, али и реформи које су у току.

„Све реформе које смо урадили могу да падну у воду ако немамо судство које је ефикасно и које даје сигурност и стабилности грађанину Србије, али и привреди, инвеститорима, предузетницима, малим и средњим предузећима. Зато је ово важно за Србију”, рекла је Брнабић истакла је Брнабић на завршном округлом столу јавне расправе о уставним амандманима које је предложило Министарство правде у Палати Србија.

Независно судство је, како је навела, цивилизацијска норма коју ова Влада жели да поштује, истовремено истичући да је Србији неопходно „судство које је ефикасно – много ефикасније него данас и судство које је одговорно – много одговорније него што је данас”.

„Разумем када ОЕБС каже да је то уствари баланс између независности и одговорности. Зато када тражимо баланс између независности и одговорности треба да се заједно увек враћамо на оно што свима треба да буде на првом месту а то је интерес грађана Србије”, нагласила је премијерка.

Она је подсетила да у време доношења последњег, актуелног Устава 2006. године није било јавних расправа или дебата, нити је тај предлог слат Венецијанској комисији на мишљене.

„Само чињеница како тај процес данас изгледа говори о напретку Србије и колико је Србија данас другачија него што је била 2006. године”, напоменула је Брнабић.

Она је истакла да се Устав не мења због Европске уније, Поглавља 23 и зато што је, како је рекла, једна од најважнијих ствари за отварање нових поглавље.

„То је неопходно да би наставили реформе које смо започели и делом имплементирали, да би оне биле одрживе. Ово је у интересу грађана Србије и желим да замолим све учеснике у овом важном процесу да се на крају вратимо на то – са је свима нама интерес грађана РС мора бити на првом месту”, закључила је Брнабић.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Коха: Технички тимови Београда и Приштине у четвртак у Бриселу састављају текст споразума Србије и Косова

3.4 (5) Очекује се да ће коначни споразум између Косова и Србије бити састављен на …

Зоран Чворовић: Генерал под маском или Један доказ континуитета издајничке политике

4.4 (7) Особа од посебног Вучићевог поверења  BBC на српском језику је забележио, између осталог, како током последњих …

2 Коментара

  1. CURI JOJ PAMET NA SVE STRANE.

  2. ONO nema nikakvih ovlascenja, ima samo da radi tako ONO drugo kaze. AV uebrl alle, ili AV iznad svih

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *