„На бирачком месту 90 СДП је контролорима давала по 5.000 динара да убаце 500 гласова за Вучића“

0
(0)

ЛИДЕР Новог покрета и представник изборног штаба председничког кандидата Саше Јанковића у Новом Пазару – Решад Хоџић – оценио је данас да су изборни процес у том граду, али и Сјеници и Тутину, обележиле „бројне нерегуларности које се ни деведесетих нису дешавале“.

Хоџић је на конференцији за новинаре оценио да су избори до поподневних часова 2. априла били незанимљиви, да их је карактерисала мала излазност, али да је онда, како је рекао, „наступила машинерија Санџачке демократске партије“.

„Било је припремљено 30.000 листића у гепецима аутомобила који су кружили од бирачког до бирачког места, покушавајући да их убаце у кутије. Наши контролори су покушавали да сачувају регуларност, али су били изложени константном притиску, нуђен им је новац, терани су са бирачких места, па им је на појединим местима то успело“, рекао је Хоџић.

Он је изнео и низ примера забележених неправилности о којима је, како је рекао, обавестио изборни штаб Саше Јанковића у Београду који ће одлучити о даљим корацима.

„На бирачком месту 90 активисти Санџачке демократске партије су контролорима дали по 5.000 динара како би убацили 500 гласова за Вучића, што су они прихватили. На крају је на том бирачком месту Вучић имао 532 гласа. У Врановини су нудили по 400 евра да убаце 200 гласова. За све то имамо сведоке и изјаве“, казао је Хоџић.

Председник Новог Покрета је оценио и да је „реална излазност“ у Новом Пазару око 20 одсто, а да су све преко тога „нерегуларно убачени гласови у кутије“.

Хоџић је додао и да се „изборна крађа“ десила и у Сјеници и Тутину, а да су у њој учествовали „челници Странке демократске акције (СДА) Санџака“.

„Њима су дата разна обећања и они су из личних интереса учествовали у свему“, казао је Хоџић.

Коментаришући најављени „протест против диктатуре“ у Новом Пазару, Хоџић је рекао да подржава протест против силеџијства и нерегуларности, али не и против кандидата којег је Србија изабрала за председника са више од 50 одсто гласова.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

Да купујемо гранате из Бугојна?! А да купиш коју из „Крушика“ и „Заставе“ коју сте успели да сјебете?

5 (1) „Сваки напредак БиХ је добар и за нас, а спремни смо да купимо …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend