fbpx

На Чукаричкој падини протест због паљења гума: Дивље“ насеље хитно уклонити (видео)

0
(0)

НЕКОЛИКО стотина људи окупило се синоћ на Чукаричкој падини код Цркве Свете Петке у знак протеста против паљења гума и каблова у оближњем нехигијенском насељу. На молбу огорчених суграђана, инспекција је већ излазила на терен и донела решење о уклањању поменутог насеља у коме су углавном насељени Роми. Међутим, то није довољно.

Оно што кочи рушење је пропис у коме се изричито напомиње да се пре исељења, мањинама мора обезбедити адекватан смештај. Али, како кажу мештани, град очигледно нема за то средстава и не зна се када ће имати. У међувремену, они не знају како да се изборе са комшијама које пале све што им падне на руку.

– Деца су нам свакодневно изложена отровном диму и плашим се за њихово здравље – забринут је Ненад Јевтић, који живи на Чукаричкој падини. – Нека уклоне то насеље, а до тада нека уведу макар дежурну патролу комуналне полиције.

Међу окупљенима било је и породица са бебама. Бесни суграђани незадовољство су показали звиждањем, али нису правили никакве инциденте. Протест је обезбеђивало двадесетак полицајаца.

– Више пута смо покушавали да укажемо на значај овог проблема – каже председница удружења грађана „Оаза Београда“ Љиљана Уверић.

– Људима је догорело до ноката, више немају излаза него да организују овакве скупове једном недељно.
Житељи овог краја због дима и смрада који се шири насељем већ су протестовали на истом месту пре седам дана и најављују да ће се окупљати и даље док надлежни не реше тај проблем.

ГРАД ВЛАСНИК ЗЕМЉИШТА

– ПРЕГОВАРАМО да стану са паљењем – истиче Весна Полумирац, из дежурне инспекције Општине Чукарица. – Ово је проблем града јер је град Београд власник тог земљишта. Они су се бесправно уселили и узурпирали зелену површину. Наложили смо сређивање тог земљишта. У том насељу се не примењује ни Закон о управљању отпадом.

А. ВАСИЋ, Новости

Фото З. Јовановић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

РЕЖИМ НЕ МАРИ ЗА ВАПАЈ СРПСКИХ ЈУНАКА: Протест ратних ветерана у центру Београда (видео)

5 (7) Ратни војни ветерани отаџбинских ратова 90-их одржали су на Видовдан, у недељу 28 …

„ОВО ЈЕ ПЉАЧKА“ Самохрани отац штрајковао глађу због извршитеља (видео)

5 (2) „Све ово што радим, радим само због деце, само због њих. Не тражим …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *