среда , фебруар 21 2018

На подручју Обреновца пронађено 20 тона опасног отпада, закопаног на приватној парцели

Министарство заштите животне средине саопштило је да је на подручју Обреновца пронађено 20 тона опасног отпада, закопаног на приватној парцели, који је могао, како кажу, да изазове озбиљне последице по животну средину и здравље људи.

Министарство заштите животне средине информисано је од Безбедносно-информативне агенције и Основног јавног тужилаштва Обреновца да је на подручју Обреновца, на приватној земљишној парцели обављен увиђај и том приликом пронађена противзаконито закопана количина од 20 тона опасног отпада, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, основано се сумња да је реч о опасном отпаду који је високо токсичног дејства и који може да изазове озбиљне последице по животну средину, здравље и безбедност људи и укупан биодиверзитет.

Министарство је најавило је да ће више информација о томе какав је отпад закопан, ко је то урадио и како је избегнута еколошка катастрофа сутра објавити министар Горан Триван који ће заједно са надлежним државном органима обићи парцелу на којој је пронадјен токсични материјал.

Н1

Актуелно

Фармако-мафија вакцинише против рака материце и дечаке?!

ЗАШТИТА дечака и девојчица од инфекција хуманим папилома вирусом (ХПВ), који изазива више обољења – …

Ко је одговоран што два милиона Београђана пије воду опасног квалитета

Београд је главни град Србије и највећи урбани центар у региону и једина је европска …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons