На подручју Обреновца пронађено 20 тона опасног отпада, закопаног на приватној парцели

Министарство заштите животне средине саопштило је да је на подручју Обреновца пронађено 20 тона опасног отпада, закопаног на приватној парцели, који је могао, како кажу, да изазове озбиљне последице по животну средину и здравље људи.

Министарство заштите животне средине информисано је од Безбедносно-информативне агенције и Основног јавног тужилаштва Обреновца да је на подручју Обреновца, на приватној земљишној парцели обављен увиђај и том приликом пронађена противзаконито закопана количина од 20 тона опасног отпада, наводи се у саопштењу.

Како се додаје, основано се сумња да је реч о опасном отпаду који је високо токсичног дејства и који може да изазове озбиљне последице по животну средину, здравље и безбедност људи и укупан биодиверзитет.

Министарство је најавило је да ће више информација о томе какав је отпад закопан, ко је то урадио и како је избегнута еколошка катастрофа сутра објавити министар Горан Триван који ће заједно са надлежним државном органима обићи парцелу на којој је пронадјен токсични материјал.

Н1

Актуелно

У Европској унији: Покварено месо, обојена туна, лажно млеко у праху, отровни јогурт…

ПОКВАРЕНО месо, хемијски обојена туна, лажно млеко у праху, отровни јогурт или резанци са бораксом …

Чистка и у Српској напредној странци: Ђубре чисти ђубрад

Александар Вучић припрема кадровску чистку у свом картелу. На удару ће се наћи локални напредњачки …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons