Насловна / Свет / ЕвроАзија / НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГШ: У Сирији је у 2018.години ликвидирано 23 хиљаде терориста
НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГШ: У Сирији је у 2018.години ликвидирано 23 хиљаде терориста 1

НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГШ: У Сирији је у 2018.години ликвидирано 23 хиљаде терориста

Сиријска војска је у 2018.години (до децембра месеца примедба преводиоца) уништила 23 хиљаде терориста. Том приликом је ослобођено 387 насељених места. Ове податке је изнео начелникГенералштаба руске армије на брифингу са страним војним представницима у Москви.

Према његовим речима у 2018.години сиријска армија је остварила запажене резултате. Приметан је знатан напредак на тактичком плану захваљујући ангажовању руских војних инструктора. Успешно су окончане операције у циљу ослобођења Источне Гуте, Хомса и југа Сирије. „Том приликом је уништено 23 хиљаде терориста. Од радикалних екстремиста је ослобођено 387 насељених места“- истакао је генерал-армије Валериј Герасимов.

Приликом ослобађања ових насељених места се пазило да не страда мирно становништво. Увек се прво инсиситирало на мирној демилитаризацији путем преговора. „ Кључну улогу је има руски Центар за помирење међу зараћеним странама. Током његовог ангажовања спашено је преко 230 хиљада људи. Поред њих су евакуисане и побуљеничке групе које су пребачене у зону деескалације Идлиб и Џарабулус“- истакао је начелник руског Генералштаба Герасимов.

У преговорима је преко 40 хиљада до јуче непријатељски настројених бораца прешло на страну сиријске армије. Они су том приликом предали око 650 јединица различите борбене технике.

bog-rata.com

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Брнабићка постала портпарол терористе Харадинаја 11

Брнабићка постала портпарол терористе Харадинаја

Премијерка Ана Брнабић рекла је да је на радном доручку са лидерима Западног Балкана од Рамуша …

Пожар у руској научно-истраживачкој подморници, погинуло 14 подморничара 14

Пожар у руској научно-истраживачкој подморници, погинуло 14 подморничара

Руска војска је саопштила да је 14 подморничара погинуло када је у њиховој подморници избио …

Један коментар

  1. e rodjo Slovenski, takve Srbija nema niti ce ih skoro imati. — nas marsal je haubici slican; lafrt kad rasiri i oblozenu cev u cilj uperi spreda cadj pogana a odpozadi izduvni gasovi smrdljivi, tim se junastvo ne cini vec bedan ponos pakleni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *