Нацистима из СС ДИВИЗИЈЕ и УСТАШАМА Вучићев режим враћа одузету имовину као БОРЦИМА

Нацистима из СС ДИВИЗИЈЕ и УСТАШАМА Вучићев режим враћа одузету имовину као БОРЦИМА

Судови су почели да рехабилитују припаднике усташког покрета и озлоглашене СС Принц Еуген дивизије, па је држава Србија, после одлуке Управног суда, у обавези да им врати куће и њиве.

Ипак, Агенција за реституцију ће се оглушити о ту судску одлуку. Директор агенције Страхиња Секулић изјавио је за лист да је оваквих случајева све више, пишу Новости.

“Закон децидирано каже да имовина не може бити враћена припадницима страних окупационих снага, а за нас су то и усташе и чланови СС Принц Еуген дивизије, без обзира на то што су судови неке од њих рехабилитовали. Уколико Управни суд сматра да нису припадници окупационих снага, може да искористи своја законска овлашћења и да им сам врати имовину. Ми то нећемо учинити”, каже Секулић.

По тумачењу Управног суда, испада да је одлуком о рехабилитацији проглашено да ти људи нису припадали страним окупационим снагама, иако јесу. Зато по закону немају право на повраћај, каже Секулић.

Лист додаје да је занимљиво и да се Државно правобранилаштво не жали на оваква решења о повраћају, али је зато на пример, уложило жалбу на враћање синагоге у Земуну Јеврејској општини.

Еспресо

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Вучић хапси Небојшу Стефановића и Дијану Хркаловић због ликвидације М. Огњановића!? (видео)

Вучић хапси Небојшу Стефановића и Дијану Хркаловић због ликвидације М. Огњановића!? (видео)

Предраг Пеђа Поповић, угледни новинар, заменик главног уредника магазина Таблоид, листа против мафије, открива сплет …

Београдски криптокомунисти и усташе по други пут убијају српске мученике из Јасеновца

Београдски криптокомунисти и усташе по други пут убијају српске мученике из Јасеновца

* Професор БУ Милош КОВИЋ: Јавност Србије се у протеклих неколико дана суочила са правом медијском кампањом која …

4 Коментара

  1. Nacistima i ustašama neka vrati uzetu odimovinu, a otete penzije ne mora. I pored nezakonite isplate penzija, penzije se otimaju, porast je u lažnim procentima i još se umanjuju. Brujale su vlasi, a penzionere zabolela glava od najavljivanih i utrkivanju procente povećanja penzije. Kad na kraju, od povećanja penzije 8 do 13%, mučak. Samo su “bogatim” penzionerima prekinuli sa zločinačkim otimanjem penzije, a u 2018. godini penzije nisu povćane ni za dinar. Tako “siromašnom” penzioneru koji je imao penziju decembra 2017. godine od 24.068,90 dinara, u novembru 2018. godine penzija iznosi 25.272,34 dinara, povećanje penzije iznosi: 100*(25272,34 – 24068,90)/25272,34 = 4,76% ili za 1.203,4 dinara, što znači njemu penzija nije ni porasla za deklamovanih 5%. S druge strane, “bogatom” penzioneru sa penzijom oktobra 2014. godine od 68.620,47 dinara i oktobra 2018. godini od 74.064,42 dinara, porast penzije od 2014. do 2018. godine iznosi: 100*(74064,42-68620,47)/74064,42=7,3278 % ili 5.425,95 dinara, što znači da je porast penzija manji od hvaljenih 7,91%, pri tome penzija nije porasla ni za dinar u 2018. godini, ukoliko dobrodušna i neumoljiva vlast ne računa prekid zločinačkog i besdušnog otimanja penzije u porast.

  2. Овај је дефинитивно у фази гашења светла у Србији. Никола Алексић позива у понедељак у 11 сати испред Скупштине…. (Наш министар за рад и социјална питања у Тунису потписао споразум о прихвату миграната, њиховим правима, и обавезама заједнице према њима….. Скупштина ће како то бива прихватити у пакету) . Па се драги моји Срби немају чему надати….
    СВИ НА ПРОТЕСТ У ПОНЕДЕЉАК, ИСПРЕД СКУПШТИНЕ!

  3. Rugoba fizicki, prosto se coveku povraca kad vidi ovu nakazu, rugoba u dusi, promecena i degenerisana kreatura kojoj nema ravna u nasoj istoriji. Pomahnitao, pobesneo, poludeo nacisto, umislio da je besmrtan, da mu nea ravna, da je “mocan” i “pmaetan”, sto se narocito vidi po onome sto radi i ovde i u svetu.
    Mahnita, perverzna rugoba.

  4. MOJ DEDA JE 1948 JURIO BALISTE PO KOSOVU, DOK MU JE VLAST U NISU OTIMALA IMOVINU, A DANAS IZBEGAVAJU VRACANJE!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *