Најављена кривична пријава против мештанина којег је суд ослободио дуга за воду

Најављена кривична пријава против мештанина којег је суд ослободио дуга за воду

5
(2)

Божидар Царичић, грађанин Равног Села, којег је суд ослободио дуга за воду, приведен је и саслушан у полицијској станици у Врбасу, због тога што је радницима Јавно комуналног предузећа „Kомуналац“, који су дошли да му исеку воду, упутио претње. Полиција је, на Царичићев захтев, извршила претрес његове куће како би се уверила да не поседује пиштољ. Против Царичућа ће, по налогу Тужилаштва, бити поднета кривична пријава због спречавања службеног лица у вршењу службене радње, саопштено је из полиције.

Радници ЈKП „Kомуналац“ тврде да им је Царичић поручио да је спреман да брани своју имовину и „да ће отићи по пиштољ“. Н1 у полицији сазнаје да он нема регистровано оружје.

Царичић за Н1 каже да су покушаји ЈKП „Kомуналац“да му искључе воду учестали, након што је правоснажно ослобођен плаћања рачуна за воду, пошто она није за пиће.

Истиче да му је у интересу да цело село добије исправну воду, а не, како каже, отров који тренутно тече из славина.

„Ја сам њих затекао на прелазу. Стајали су на мом прелазу, и рекао сам им: ‘Молим вас, оставите ме на миру’. То сам рекао и на суду: ‘Оставите ме већ једанпут на миру, немојте да ме узнемиравате, немојте да радите то. Све што не можемо да решимо, решићемо на суду’. Међутим, они кажу: ‘Ми имамо налог’, и сагли су се да мере бетон. Ја сам им рекао: ‘Немојте да дирате то, то је правио мој отац и ја. И све што смо правили отац и ја, моје је властништво, и немате право да дирате то, немате право да уништавате то. Ја ћу то да браним, ја сам обавезан да браним сву своју имовину’. Можда сам ту направио грашку, али сам рекао: ‘Ако треба, ја ћу и да пуцам’. Да би касније они то злоупотребили и рекли: ‘Ти си рекао да ћеш да пуцаш из пиштоља’. Нисам рекао, ја пиштољ ни немам“, истиче он.

Царичић каже и да је водовод Равног Села имовина самих мештана, будући да су га сами, из средстава самодоприноса, изградили крајем седамдесетих година прошлог века.

Додаје и да је досад сакупио потписе више од 650 мештана, којима се захтева раскид с „Kомуналцем“, јер то предузеће, тврди Царичић, не испуњавасвоје обавезе, не обавештава мештане о квалитету воде, не одржава мрежу, и не обавља испирања цеви због чега су, како каже, честе сцене да им из славина потече муљ.

Равно село, врбас, Божидар Царичић, претње, вода, сеча водехапшењеИзвор: Н1
Из полиције је у међувремено саопштено да су интервенисали после пријаве радника комуналног предузећа да им је Царичић, коме су намеравали да искључе воду, претио смрћу.

„Полицијски службеници изашли су на лице места и затим, у Полицијској станици, саслушали власника куће и узели изјаве од радника, након чега су сви пуштени“, наводи се у саопштењу МУП-а.

Додаје се и да ће по налогу Основног јавног тужилаштва у Врбасу, против Царичића бити поднета кривична пријава у редовном поступку, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

За то кривично дело запрећена је затворска казна од шест месеци до пет година. Адвокатица Царичића, Јелена Тијанић, рекла је раније за Н1 да је њен клијент негирао наводе радника.

Царичић је рекао да су радници „неовлашћено дошли пред његову кућу да му исеку воду“ и да није имао прилике да види налог.

Људи који су видели шта се дешавало кажу да је јутрос око 8.45 дошла екипа ЈKП „Kомуналац“ у пратњи полиције. Довезли су и багер са собом.

Нису успели да му исеку воду, што је наводно био план. Отишли су око 10 часова.

Божидар Царичић је пензионер који има 70 година. У кући на главној улици у Равном Селу живи сам.

Равно село, врбас, Божидар Царичић, претње, вода, сеча воде, хапшење

Царичић је за Војвођански истраживачко-аналитички центар (ВОИЦЕ) рекао да су му радници „Kомуналца“ рекли да нерадо испуњавају налог који су добили од претпостављених.

„Предочио сам им да имам пресуду, али и доказ да сам власник водоводне инфраструктуре коју намеравају да оштете. Радници су били коректни, као и полиција која је само извршавала нечији налог“, рекао је Царичић.

Подсетимо, Царичић је добио судски спор против Јавног комуналног предузећа „Kомуналац“ из Врбаса и тако је ослобођен обавеза плаћања рачуна за воду, пошто она у том селу није за пиће, пренео је ВОИЦЕ.

Из ЈKП „Kомуналац“ поручили су да су грађани дужни да плаћају воду и да су уложили жалбу на цео случај.

ЈKП Kомуналац: Искључење нема везе са пресудом

Из ЈKП “Kомуналац” поподне је саопштено да су њијхови радници јутрос поступали по налогу за искључење, када је, како наводе, требало да на јавној површини/улици искључе корисника који годинама није плаћао воду и који није дозволио да се изврши контрола, очита и замени његов водомер.

„Индикативно је то да неко ко тврди да вода није за пиће и да неће да је плати, исту користи и не дозвољава да се утврди колико је воде потрошио, а посебно ако се има у виду да испред куће у којој живи стоји натпис да продаје саднице воћа“, поручује „Kомуналац“ у саопштењу.

Додаје се да је радницима прећено да ће бити упуцани уколико наставе да обављају своје радне задатке.

Из „Kомуналца“ тврде и да је Царичић колима блокирао део јавне површине где је требало радним машинама да се приступи ради искључења и спречио их у томе.

У саопштењу се наводи и да Царичић готово четири године није платио ниједан динар за воду коју је потрошио.

Истиче се и да искључење са мреже јавног водовода није повезано са актуелном пресудом, нити са поступком који је у току.

Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НАОРУЖАНИ БОДЕЖИМА ТЕРОРИШУ БЕОГРАД! Мигрант витлао ножем на ужаснуте путнике ГСП-а, полиција ћути!

НАОРУЖАНИ БОДЕЖИМА ТЕРОРИШУ БЕОГРАД! Мигрант витлао ножем на ужаснуте путнике ГСП-а, полиција ћути!

5 (10) Синоћним нападом на путнике аутобуса ГСП на линији 83, настављен је терор који …

Шта се тренутно догађа са ухапшеним оцем Сергијем и Средњеуралским женским манастиром (видео)

Шта се тренутно догађа са ухапшеним оцем Сергијем и Средњеуралским женским манастиром (видео)

5 (3) Отац Сергије ступио у десетодневни строги пост – без хране и воде Схиигуман …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend