Напредна лоповска банда почела распродају српских бања!

Напредна лоповска банда почела распродају српских бања!

0
(0)

ДУГО најављивана приватизација српских бања је почела, а Куршумлијска је прва у низу 30 пропалих лечилишта коју су Републичка дирекција за имовину и Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање пре неколико дана огласили на продају. Бањски комплекс „Жубор“ у Куршумлијској бањи добиће новог власника, али не и извориште геотермалне воде – оно остаје државно.

Влада Србије донела је недавно одлуку о продаји, а будући купац ће начин коришћења и експлоатацију термалног извора регулисати у складу са условима и поступком прописаним одредбама Закона о рударству и геолошким истраживањима.

У првом пакету приватизације на списку су још и Специјална болница Бујановац, Бања Ковиљача, Нишка, Златибор, Сокобања, Рибарска, „Меркур“ у Врњачкој Бањи, „Гејзир“ у Сијаринској, као и Институт за лечење и рехабилитацију у Нишкој Бањи и „Термал“ у Врднику.

У Куршумлијској бањи је оглашен хотел „Жубор“, укупне површине око 16.000 квадратних метара, са пратећим објектима и 95.902 квадрата земљишта. Почетна цена за цео бањски комплекс је око 2,6 милиона евра. По истом моделу наставиће се и приватизација осталих бања.

Професор Божо Драшковић из Института економских наука сматра да проблем са продајом Куршумлијске бање лежи у томе што најпре није утврђен њен власник. По њему, не може држава да оглашава продају нечега што није у њеном власништву, већ је то имовина ПИО фонда.

Професор сматра да нека лечилишта уопште не треба продавати и да је немогуће да се сва продају по истом моделу. Добра ствар је, каже, што извори нису оглашени.

„ПЛАНИНКА“: ПРЕВИСОКА ЦЕНА

– МЕНАЏМЕНТ „Планинке“ прати дешавања у вези са Куршумлијском бањом. Заинтересовани смо, поготово јер се бавимо истом делатношћу. У овом тренутку, међутим, због тражене цене не видимо себе у овом послу, јер знамо да су у овој бањи неопходна велика улагања – каже Радован Раичевић, генерални директор куршумлијског предузећа „Планинка“, која управља садржајима у Пролом и Луковској бањи.

Д. З.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синиша Мали доказао да Вучић ЛАЖЕ, јавни дуг је експлодирао од доласка СНС на власт!

Синиша Мали доказао да Вучић ЛАЖЕ, јавни дуг је експлодирао од доласка СНС на власт!

5 (3) Председник Вучић је пре само 10 дана у Бриселу изјавио да је „данашњи …

Фискални савет: Ванредне исплате помоћи грађанима финансирају се задуживањем државе у износу од преко милијарду евра

Фискални савет: Ванредне исплате помоћи грађанима финансирају се задуживањем државе у износу од преко милијарду евра

3.7 (3) Неселективна подела средстава свим пунолетним грађанима или свим пензионерима у Србији лоша је …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend