fbpx

Напредна лоповска банда продаје и ЈАТ технику

5
(2)

Министарство привреде расписало је јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда ради продаје капитала Јат-техника Сурчин, по почетној цени од 10,24 милиона евра, што је 50 одсто процењене фер тржишне вредности капитала субјекта приватизације.

Планирана је продаја 99,3834 одсто укупног капитала Јат технике, претежно у власништву Републике Србије, а заинтересовани могу поднети пријаве за учешће у поступку најкасније до 4. октобра 2019. године до 15 сати. Отварање Главног коверта и коверте са ознаком „Подаци о понуђачу” биће одржано 8. октобра у Министарству у 10 часова.

Како се наводи на сајту Министарства привреде, према извештају овлашћеног проценитеља, највиша вредност у распону процењене фер тржишне вредности капитала на дан 31. децембар 2018. године, који се нуди на продају, износи 20.499.814 евра.

Предмет продаје чини удео од 95,4093 одсто укупног капитала субјекта приватизације у власништву Републике Србије, удео од 2,7273 одсто укупног капитала у власништву Републичког фонда за ПИО, удео од 1,0804 одсто укупног капитала у власништву Републицког завода за здравствено осигурање, удео од 0,1574 одсто укупног капитала Субјекта приватизације у власништву Националне службе за запошљавање.

Такође, на продаји је и 0,6256 одсто капитала у власништву локалне самоуправе, Општине Пећинци, Града Панчева, Општине Алибунар, Општине Ковин, Града Вршца и Општине Аранђеловац.

Како је објављено на сајту Министартсва привреде, право учешћа има домаће и страно правно лице које као претежну делатност обавља делатност одржавања и оправке ваздухоплова и то најмање у последњих пет година у континуитету, и да је у 2018. години остварило самостално или на консолидованом нивоу пословни приход од најмање 40 милиона евра, као и потребне сертификате.

Право учешћа има и конзорцијум правних лица. Заинтересовани су дужни да уплате депозит за учешће у поступку у износу од 2.049.981 евра или у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу НБС-а на дан плаћан, преноси Танјуг.

Политика.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Кризни штаб: Обавезно ношење маски у затвореном простору (пуни магацини истих па да се не баци)

0 (0) Ношење заштитних маски у затвореном простору биц́е обавезно, један је од закључака седнице …

Одабраним београдским кафићима милиони из буџета

5 (3) Држава је у последњих месец дана преко Фонда за развој одобрила преко 50 …

3 Коментара

  1. Bice namestanja, do sad jedino ko je konkurisao su Poljaci (neki nas koji preko njih kupuje), i ne zele da daju toliko novca… A ti Poljaci se vec time bave u svojoj drzavi, dakle imaju iskustva..

  2. Најбоље би било да ми те „трговце“ продамо.
    Али на жалост ГО…НА“ нико не купује, па морамо на други начин да их се решимо.

  3. NARODU JOS NIJE JASNO ZA CEGA SU GLASALI NA IZBORIMA. TRAZILI SU DEMOKRATIJU, MILOSEVIC JE BIO DIKTATOR.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *