Напредни будаци раде на закону како би обезбедили лакше запошљавање страних држављана у Србији?!
фото: Танјуг

Напредни будаци раде на закону како би обезбедили лакше запошљавање страних држављана у Србији?!

5
(2)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Националне службе за запошљавање Петром Јарићем о обезбеђивању бољих услова за запошљавање како наших, тако и страних држављана који раде у Србији, саопштило је Министарство.

Ђорђевић је истакао да је у време пандемије коронавируса установљено да постоји велики број људи који раде на даљину, односно раде за фирме које се не налазе у земљи у којој живе, и да је то подстакло идеју о привлачењу већег броја странаца и у Србију.

Влада Србије жели да изменама Закона о странцима и Законом о запошљавању странаца, које ће бити предложене након формирања Владе, учини земљу привлачнијом за њих и обезбеди им боље услове рада

Како каже, Влада Србије жели да изменама Закона о странцима и Законом о запошљавању странаца, које ће бити предложене након формирања Владе, учини земљу привлачнијом за њих, обезбеди им боље услове рада, истовремено пружајући и друге погодности, попут доброг друштвеног живота.

„План је да издајемо боравишне визе страним држављанима чиме би се омогућило да свој посао обављају из Републике Србије, боравећи у њој и до годину дана“, рекао је Ђорђевић.

Подсетивши на разговор са представницима синдиката и запосленима на Аеродрому „Никола Тесла“, Ђорђевић је истакао да Национална служба за запошљавање одређеном броју запослених, који имају уговор о раду на одређено време, може и треба да пружи помоћ.

Он је навео да на аеродрому није било прекида уговора запосленима, а онима који су пронашли бољи посао и желе да се посвете новим каријерним изазовима и који због тога желе да прекину уговор о раду биће омогућено да добију отпремнину.

Фонет, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одговор пуковнику Иву Удовичићу, који хоће да змијама од антиваксера стане на пут

Одговор пуковнику Иву Удовичићу, који хоће да змијама од антиваксера стане на пут

4.6 (37) Новина, лист или некако да га назовемо, Курир, а који се хвали да …

Јебо земљу и војску која има оваквог увезеног идиота за пуковника и то још начелника болнице!

Јебо земљу и војску која има оваквог увезеног идиота за пуковника и то још начелника болнице!

4.4 (7) Антивакцинаши су змија која бљује отров на све стране и угрожава национално здравље. …

Један коментар

  1. majmun pakleni nikad nece svatiti da onaj ko posao nudi nece ga dati majmunu, lencugi, dzabolebarosu il ciniti dobrocinstvo ko recimo posta, muzej savremene umetnosti, elektro distribucija i kojekakva zalikovacka govna.
    majmun nozu i kalasnjikovu vican oce poso u svom zanatu, a ko od djavola biva pozvan i djavolji leba jede taj i djavolu sluzi.
    treba im jebati sve milo i drago i u pakao poslati, jer ce tamo sa zadovoljstvom nas poslati.
    razumni covek i kozojebac ne mogu zajedno ni na slici.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend