фото: Танјуг

Напредни будаци раде на закону како би обезбедили лакше запошљавање страних држављана у Србији?!

5
(2)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са замеником директора Националне службе за запошљавање Петром Јарићем о обезбеђивању бољих услова за запошљавање како наших, тако и страних држављана који раде у Србији, саопштило је Министарство.

Ђорђевић је истакао да је у време пандемије коронавируса установљено да постоји велики број људи који раде на даљину, односно раде за фирме које се не налазе у земљи у којој живе, и да је то подстакло идеју о привлачењу већег броја странаца и у Србију.

Влада Србије жели да изменама Закона о странцима и Законом о запошљавању странаца, које ће бити предложене након формирања Владе, учини земљу привлачнијом за њих и обезбеди им боље услове рада

Како каже, Влада Србије жели да изменама Закона о странцима и Законом о запошљавању странаца, које ће бити предложене након формирања Владе, учини земљу привлачнијом за њих, обезбеди им боље услове рада, истовремено пружајући и друге погодности, попут доброг друштвеног живота.

„План је да издајемо боравишне визе страним држављанима чиме би се омогућило да свој посао обављају из Републике Србије, боравећи у њој и до годину дана“, рекао је Ђорђевић.

Подсетивши на разговор са представницима синдиката и запосленима на Аеродрому „Никола Тесла“, Ђорђевић је истакао да Национална служба за запошљавање одређеном броју запослених, који имају уговор о раду на одређено време, може и треба да пружи помоћ.

Он је навео да на аеродрому није било прекида уговора запосленима, а онима који су пронашли бољи посао и желе да се посвете новим каријерним изазовима и који због тога желе да прекину уговор о раду биће омогућено да добију отпремнину.

Фонет, Н1

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Корона журке кривично дело, починиоцима прети затвор

0 (0) За непоступање по здравственим прописима за време епидемије и преношење заразне болести, Кривични …

Казне за оне који славе, а Божо Врећо одржао концерт у Комбанк дворани!

4.3 (11) Божо Врећо је лакмус папир за све. Ко данас ћути о њему, тај …

Један коментар

  1. majmun pakleni nikad nece svatiti da onaj ko posao nudi nece ga dati majmunu, lencugi, dzabolebarosu il ciniti dobrocinstvo ko recimo posta, muzej savremene umetnosti, elektro distribucija i kojekakva zalikovacka govna.
    majmun nozu i kalasnjikovu vican oce poso u svom zanatu, a ko od djavola biva pozvan i djavolji leba jede taj i djavolu sluzi.
    treba im jebati sve milo i drago i u pakao poslati, jer ce tamo sa zadovoljstvom nas poslati.
    razumni covek i kozojebac ne mogu zajedno ni na slici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend