Народ и опозиција изварани и насамарени

0
(0)

Према Градској изборној комисији (ГИК) која је објавила коначне резултате избора за Скупштину Београда листа Александар Вучић освојила је 44,99 одсто .

У победнички табор су се удружили они “ од раније“, који имају дугогодишње изборно искуство ( сем “новајлије“ Шапића), прећутно су клановски повезани ради поделе плена, мада јавно севају међусобне оптужбе.“ да се Власи не досете“: “Драган Ђилас“,”Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Драган Марковић Палма -Јединствена Србија (ЈС)” и “Александар Шапић” ..

Суштина фикције победе Александра Вучића је што је његова листа победила захваљујући гласовима нешто мање од четвртине гласачког тела, јер се зна да је на изборе изашло око 51% гласача, а листа “Александар Вучић“ је освојила 44,99 одсто гласова.

Да ли је логично да судбину 100 одсто грађана Београда одређује само 25 одсто гласова? Да ли је то стварна победа ове листе? Како је ова коалиција уопште могла доћи на власт у Београду захваљујући само четвртини гласова?

Да ли је на делу изборна крађа?

Да.

Неко би могао рећи:“Па да су хтели да гласају против Вучића, ко им је бранио да то учине?

Тачно, али само на први поглед.

Ови избори су подмукло лажирани прибегавајући нарочитом изборном инжињерингу.са придобијањем 25 одсто гласача *ЗА*,са гурањем 50 одсто гласача у *абстиненте*.

Како је то могуће да је огромна већина грађана против странке на власти, а она упркос тога добија на изборима?

То је могуће пре свега захваљујући изборном инжињерингу сазналачком употребом гласова “абстинената“ и недовољно информисаних гласача, и њиховом систематски ослабљиваном мотивацијом да гласају за промене.

А Коалиција на власти је витално мотивисала своје врло компактно чланство ( цеховски, клановски, интересно) организовано чланство, “Победници“ су преварили опозицију и народ, сви који су били ЗА, сви до једног су изашли да гласају.,сви су изашли на гласање

ПРОТИВ ,потенцијални гласачи опозиције су масовно постали абстиненти.Захваљујући медијима и моћи, лажима и свакојаким злоупотребама, а нарочито кроз спрегу са такозваним свемоћним неформалним центрима моћи, власт је пасивизирала и заплашила оне који би гласали за ПРОМЕНЕ.

Недорасла опозиција не само да није била у стању да се одупре подземљу Србије да тако лажира изборе, него није ни препозналао чему се ради.

За “победника“ су гласали : привилегована мањина, они заведени обећањима и уценама,,углавном *дезинформисани и поводљиви.*

Треба знати да на изборима глас дебила вреди колико и глас генија.Аније тешко манипулисати. изнуреним и духовно скршеним појединцима.

Абстиненти су сегмент гласача на коме ја опозиција пала на испиту, дасу они били изведени да гласају,опозиција би победила саогромном већином. Јер су скоро сви они били за опозицију. На њима је аутентична опозиција, недовољно прекаљена у изборним биткама, збрзана,муњевито и лако, без икаквог парирања и проницљивости, без стварних окршаја ,импулсивно насела катастрофално поражена. Већина гласача који су били ПРОТИВ, а за ОПОЗИЦИЈУ, су деморалисани, нису ни дошли да гласају. Милитантно језгро које би гласало за победу демократије се осуло и повукло услед страха, замора, апатије, разочарења,неповерења у неретко избламирану лажимаопозицију, итд,

Доступност медијима је била потпуно крајње неравноправна.Вучић је непрестано у мас и свим другим медијима, ЛАЖ ПОНОВЉЕНА СТО ПУТА ПОСТАЈЕ ИСТИНА Поготово у Србији изнурених и безвољних , поводљивих, апонајвише оних којима није нимало стало до гласања ( За кога да гласамо, сви су исти, само да се нафатирају, Сјаши Курта да узјаше Мурта). Ако питамо шта људи знају и мисле о појединимВучићевим“пораженим “ривалима,, схватићемо да већина о некима од њих не зна скоро ништа, или искривљено, а о другима врло површно, јер су за њих била затворена медија, или се наседало на лукаве интриге.

Са стране се чују злуради коментари: Народ је тако одлучио, изабрао је Вучића.

Данас је у моди израз “ Узети своју судбину у своје руке“, што би подразумевало самодговорност за своје поступке. Дакле, индивидуа, или читави народи, могу бити доведени поступцима моћних, без њихове кривицеи одговорности, у стање да нису у поседу својих потенцијала да доносе “ одговорне“ поступке. Србију је погодио “ одлив мозгова“,остарила је, осиромашила, изнурена, смањене виталности, запала у апатију, или депресију, преплашена, млади у дубокој кризи идентитета.

Наш народје деценијама комунистичке душегупке, и након тога у време транзиције све до данашњих дана, доведен у стање обеспомоћености и врсте интелектуалне опуштености ( ЛЕ QУАРТ-смишљено софистиковано смањење личних или националних интелектуалних и креативних потенцијала на четвртину, другим речима “ слуђивање народа“).

Такве обеспомоћене није тешко месити.

Такав обеспомоћен народ је био лак плен подземља Србије,“ менталних

спалеолога“ уствари спреге: НЕФОРМАЛНИ ЦЕНТРИ МОЋИ-СТАТИСТИЧАРИ-МЕХАНОГРАФИЈА-ДЕМОГРАФИ-ФОРМАЛНА ВЛАСТ-ХИДДЕН ПЕРСУАСИОН.

Данашња позавађана и крајње крхка и слаба опозиција уопште није у стању да ефикасно контролише изборе.Зато су потребни врло значајни кадровски ресурси, новац,инфраструктура , слога опозиције, моћ, правна држава.

Чега нема? .

Опозиција је сиромашна.

Како ће опозиција да контролише изборе, када је њена судбина, и блиских,у рукама власти,када није у стању да истера правду пред пристрасним судовима, послодавцима, државним, образовним и социјалнимустановама,не могу да сачувају своју децу од насртаја гангова, да селече, да живе у миру.

У држави Србији која није правна, која копни и нестаје, где суверено влада подземље, се не могу одржати било какви регуларни избори. Логично је да она свемоћна група која узурпира власт и крши правне прописе, која има монопол над влашћу, а наспрам себе слабашну и несложну опозицију и обеспомоћене грађане доведене до ивице самоубиства, ће то преимућство злоупотребити да бесправним и незаконитим поступцима се досети како да сачува власт кроз овакво подмукло режирања “ абстинентске“наводне изборне победе

У оваквим околностима фер избори су провидна и неозбиљна фарса.Шегачење.

“Победници“ у држави која је у развалинима, која се топи, како би народ казао“ гробље неопајано“. умишљени генијални, уствари трагикомични Дон Кихоти “манипуланти“, кратковидо не препознају нечије злураде данајске поклоне. Раздрагана коалиција на власти,опијена тријумфом, без довољно емотивне и сваке друге дистанце, са међу њима много дубоко разочараних у све и свакога, антропоскептика, који не верују у Бога, у културу, у свој народ, сем у “ на се, у се, и пода се“, би требала да схвати да ново лажирање избора није њихов тријумф, него да води у продубљавање кризе и убрзање копњења земље и нације.

На гробљу се не весели, не оргија. Проси се на мосту. Ови нису просјаци, него лопови.

У праву су они који као губари огулише Србију шта стигну, од Хоргоша до Драгаша, када кажу: Краду они горе, крадемо и ми. Они краду кобасице и брашно, а “ Победници“ гласачке кутије.

Србија је опет себи пуцала у гол.

Они ће то увидети. Неки од њих касно.

Опозиција би прво требала да се избори да се у Србију успостави правна држава. Да народ живне.

Тек тада би се могло говорити о одржавању регуларних избора.

Посматрајући овако, опозиција између избора искључена из комуницирања са народом, је требала да буде свесна да не може победити, него да искористи изборе и добијене термине, да првенствено народу КАЖЕ ИСТИНУ, ДА ГА ПРОБУДИ И ПОДСТАКНЕ, припреми за наредне изборе.

Суштина је да се на дневни ред стави непостојање правичних судова и корумпирано судство. Без судске заштите избора, и грађана, нема правичних избора., нити слободних поданика кадрих да се аутентично изјасне на изборима. Судови руше темеље Србије и њен народ.

БЕЗ СЛОБОДЕ НЕМА ХЛЕБА.

Народ Србије не може изразити свој аутентичан избор док не ојача, докне постане сигурнији у себе, док се не ослободи страха. Још од 1990-их године очекивао је од опозиције да га заштити од тираније.Ништа од тога, сада је још горе, а народ сматра да је опозиција све мање заинтересована да га штити, него да гледа себе( СВИ СУ ИСТИ).

Народу мора бити дата нада и јасан знак да на изборима може и мора дапобеди, и да ће бити после боље. Он ће тада гласати за праве.

Опозиција је и овога пута била збрзана.

Народ треба осоколити и дати му смисао и наду, оздравити га, докле год је народ скршен, као сада, нема изборне победе.НАРОД ТРЕБА ДУХОВНО И МОРАЛНО ОЗДРАВИТИ.

Политичко окружење, менталитет, стање духа, психологија масе, поданички менталитет, застрашеност, индоктринација, све ово доводи до неаутентичног избора, и до лажирања.Неаутентичан избор може објаснити психо-аналитички приступ, у питању је психологија масе, индоктринација и застрашивања који се спроводе од 1945. године, потом након транзиције обесхрабривање, убијање наде, рушење националног идентитета, све до данашњих дана, су таквог интензитета да је у психи српског националног бића присутан још увек велики камен стврднуте индокринације -ДЕПЕРСОНАЛИЗАЦИЈА, РОБОТИЗАЦИЈА.

Уколико је психичка дефицијенција у благој форми помаже и психотерапија, речи, групна дискусија. У случају нашег народа може помоћи дужа медијска кампања, израженији демистификациони процеси, гласнија и јаснија критика, демократизација друштва, смањење репресије. ПРАВНА ДРЖАВА.

То је следећи најважнији задатак опозиције.

Залажем се за објективност, и за поимање слободе у смислу еволуције каспознаји објективних околности нужности на планети, ка планети обострано корисних односа између Моћи, са једне стране, и Просперитета народа ван држава Моћи и Силе , као Хегелово “напредовање свести о слободи“.

Да би се спасли неопходан нам је духовни препород, душевно, духовно, морално оздрављење, кроз слогу и помирење свих, без обзира на етничкуи верску припадност и политичко убеђење.

Докле год тон дају шибичарења, преваре, насиље и демонска мржња, Србији нема спаса.

Молимо се Богу на Небу, и на Земљи да овде устоличи Нове.

Има стидљивих знакова да се Бог смиловао Србији?

Томислав Крсмановић

Корени.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Инцидент испред Сава центра: Сукоб народа и комуналне милиције (видео)

5 (3) Седница Скупштине града почела нешто после 10 сати. До опозиције и удружења грађана, …

Етихад више не лети из Абу Дабија за Београд

5 (6) Етихад ервејз је отказао своје летове из Абу Дабија за Београд, сазнаје незванично …

2 Коментара

 1. Томислав Крсмановић, http://www.tomislavkrsmanovic.com.www.isil.org.Архив САНУ. GOOGLE.

  СРПСКА АФЕРА ДРАЈФУС-УМЕСТО ПРАВИЧНЕ НАКНАДЕ ШТЕТЕ- ПОКУШАЈ УБИСТВА.

  Због вишедеценијских прогона вербалног деликта од почетка 1970-их година, и пре тога, због последичних штета, сам се 28.5.1994 године против Републике Србије и Републике Југославије обратио Тужбом за накнаду штете Првом општинском суду у Београду.

  Овај мегамаратонски судски поступак се провлачио од најнижих инстанци, преко Вишег суда у Београду, Апелационог суда у Београду, Врховног касационог суда, све до Уставног суда Србије. А потом разуларени судови опет ЈОВО НАНОВО, све испочетка, Високом касационом суду је 16.12.2016.године предата РЕВИЗИЈА Т УЖИОЦА, а Уставном суду Србије Уставна жалба, достављена 29.12.2016.године.

  Ова два судска органа још нису донела одлуку.

  Иако сам РЕШЕЊЕМ ВИШЕГ СУДА У БЕОГРАДУ О РЕХАБИЛИТАЦИЈИ бр..82/10 od 14.12.2012.године оглашен жртвом прогона и насиља из политичких разлога вербалног деликта и злоупотребе психијатрије у политичке сврхе, од 1975.године, и раније, до дана изрицања решења 14.12.2012.године, и да сам из истих разлога био лишаван слободе, имовине и других грађанских права,.са правом на накнаду материјалне и нематеријалне штете, судови упорно одбијају да изрекну накнаду почињене штете, не дајући при том било какво ваљано образложење.

  Колико је стање у судству Србије у расулу, се види из контрадикторних решења судова, Виши суд у Београду је у неколико наврата пресудио да ја никада нисам био жртва било каквих политичких прогона, без права на накнаду штете. А тај исти суд Решењем о рехабилитацији бр..82/10 oд 14.12.2012.године тврди сасвим супротно. Сви судови од дана подношења захтева за накнаду штете 28.5.1994 године, су одбацивали моју тужбу са образложењем да нисам никада био жртва политичких прогона. А Виши суд у Београду је 2012 закључио потпуно другачије.!

  Какав хаос влада у Србији доказује оно шта се дешава са подносиоцем захтева после Решења о рехабилитацији бр..82/10 oд 14.12.2012.године. Уместо рехабилитације и престанка прогона и накнаде штете, они који су кршили моја права до 2012 године, не само да одбијају да надокнаде почињене штете, него настављају насиље. 11 октобра 2015.године око 18 часова, на аутобуској станици број 48, на Миљаковцу 2, без икаквог повода сам физички нападнут од стране поодраслог дечака, који ми је претио убиством.и казао да његов отац контролише мој лични рачунар. Патрола Полицијске станице Раковица је привела послатог насилника који ме је убрзо након тога физички напао у четвртак 26 новембра 2015 године, око 18 часова и 30 минута, у улици Станка Пауновића 39 А, на Миљаковцу 1. 19 маја 2016.године је мој лични рачунар стављен ван употребе. Том приликом је почињен духовни злочин, нестала је из рачунара моја књига Сага о ..ићима Том 6, ( 2005-2016), на којој сам радио неколико година, сви драгоцени подаци и фајлови, преписка..10.6.2016.године сам купио нов компјутер. Наставила се опструкција новог личног рачунара од дана куповине новог до данас., Када сам се 10 маја 2016.године око 10 часова и 30 минута вратио у стан на адреси Станка Пауновића 70, стан број 3, затекао сам у купатилу хаварију, и малу поплаву. Неко је у моме отстуству извукао цев, и пустио воду.Оваквих улазака у стан је било и раније.Невоља је највише у томе, што онима који то чине стоји на располагању храна.

  О чему сам благовремено обавештавао полицијске органе.

  6 септембра 2016.године сам на моју емајл адресу [email protected], добио емајл поруку од особе која се представља као Стеван Стевановић, у којој стоји претња смрћу.

  У аутобусу 59 ми је у пар наврата за време викенда 6 и 7 маја 2017 године од непознате особе упућена претња-Готов си, како ти је здравље?

  У рат широких разнера се укључује и Пошта Србије, одбијала је 25 дана да ми уручи чек са белгијском пензијом. Телеком је преувеличавао рачун за телефон, ЕПС за струју.

  Утолико је све необичније да су противници Америке и Запада,се устремљивали на мене у време Слободана Милошевића оптужујући ме да сам „ страни агент ЦИА`., a данас ти ис ти постали пријатељи Запада и САД. Ивица Дачић је на велика звона огласио 1999.године саопштењем Кабинета Слободана Милошевића да је „ Томислав Крсмановић страни плаћеник ЦИА, и издајник„, што је био позив на линч. Што су пренела мас медија Србије, мој деманти није објављен по забрани Александра Вучића тадашњег министра информисња.

  Напомињем да сам после овог саопштења доживео истински линч.

  Сада ме више не квалификују као „ агента ЦИА` ,него трубе ван земље у ЕУ, САД и другде, да сам „ Србин„.

  На делу је политички реваншизам од стране асоцијалних појединаца из редова претходног поретка који су још увек на значајним позицијама, који се не либе да се свете дан данас ономе ко им се раније замерио борећи се за демократију. Иако су они формално уз Светски поредак, у души су остали затровани мржњом према непријатељима њиховог, бившег поретка. То је већ посао за психијатре, једно им говори разум, а друго њихова затрована политичка бирократска индоктринација.

  Ово вишедеценијско насиље је постало упорна и методична стратегија изнуривања, рушења здравља, покушај подмукле, дискретне, физичке ликвидације, без пуцња. Поготову то је очигледно ако се знају моје године ( 81 ). Напомињем да су досада у више наврата почињене злоупотребе са мојим здрављем, што је доказано судски и од стране надлежних вештака и здравствених органа и Решењем о рехабилитацији Вишег суда у Београду .рех.бр. 82/10 од 14.12.2012.године, којим сам оглашен као жртва по здравље врло опасних злоупотреба.

  Да ме тако дефинитивно уклоне као захтеваоца накнаде штете и мојих угрожених права, и као председника Покрета за заштиту људских права ..

  Добро је познато да овакво перманентно насиље проузрокује по здравље разоран стрес, настају бројна обољења све до дијабетиса, можданог и срчаног удара, до колапса организма.

  Зато тако чинећи покушавају да ме тихо уклоне као тражиоца накнаде штете и повраћаја одузетог.Отворено ме понекад цинично запитају: Кад ћеш да умреш?

  Сви који ме познају, укључујући и лекаре се питају, како сам успео да у оваквим околностима сачувам моје органско и душевно здравље?

  Сачувао сам здравље јер имам усађен генетески код доброг здравља, али нарочито зато што одувек гајим истински култ здравог живота.

  Судским органима је дато упутство да ни по коју цену не дају правичне накнаде штете, да не враћају одузету имовину, и да не обештете све оне који су од 1945.године до данас,на било који начин оштећени незаконитим поступцима државних органа.

  Јер наводно држава нема новца, банкротираће, охрабриће безброј оних који ће тражити накнаде.

  Оваква изјава није заснована на чињеницама

  Тачно је да је држава драстично осиромашила, али јој имовину није отео народ, него свакојаки енормни новопечени богаташи, тајкуни, мафијаши и криминалци, који су сви заредом били припадници различитих структура и сегмената државе.

  Некажњавање и необавезивање прекршиоца на накнаду штете, наводно јер држава нема новца, их тиме подстичу. Па охрабрени настављају пир отимачина и насиља.

  А ко ће и како, сутра надокнадиити оне који буду тражили накнаде данашњих произведених штета, јер многи грађани дан данас трпе ускраћивања њихових законских права? Чак и ако су судски рехабилитовани.

  У прилогу линкови мојих 6 књига, описан је цео мој живот и моје породице( 1940-2017), где се виде страдања од усташа у Другом светском рату, Јасеновац,спашавање жртава Холокауста ( том 1). У Бриселу Белгија од 1965 до 1971 и од 1973 до 1974.године, насртаји албанске политичке емиграције, ( том 3),и анти српске емиграције, истих оних који су поклали тридесетак сродника у Другом светском рату у Сребреници и околини. Која ме је по повратку у земљу преко својих људи у Београдау подмукло опањкала и завадила са званичним поретком, све до данашњих дана., Мене је лично хапсио Насер Орић 1980 их година док је био сарадник СУП-а Србије ( томови 3 и 4).

  Демонска мржња и прогони трају до данас.

  ДОКАЗИ

  Сага о .. ићима Toм 1, ВИСКИ, ВОТКА, Шљивовица 1940-1953-http\\:enlite.org/sage/1.doc

  Сага о …ићима, Toм 2, БЕОГРАДСКА КОШАВА, 1953-1965-http://enlite.org/sage/2.pdf

  Сага о … ићима Toм 3, РОМАН О БРИСЕЛУ 1965-1978-http://enlite.org/sage/3.pdf

  Сага о … ићима Toм 4, ЗАВЕРА ЈУГОСЛАВИЈЕ ПРОТИВ ЈУГОСЛАВИЈЕ, 1979-1992.године- http://enlite.org/sage/4.pdf

  Сага о …ићима Toм 5, PUZZLE-ИСЦЕЉЕЊЕ ДУША БАЛКАНСКИХ НАРОДА, 1993-2004.године, -http://enlite.org/sage/5.pdf

  Сага о …. ићима Том 6 , ПИЈАНАЦ КРИВЕ ДРИНЕ,Очекујући светлост са неких далеких звезда, 2005-2017.године-http://enlite.org/sage/6.pdf.

  Казнена психијатрија-ко је овде – http://www.psihijatrijaubija.info/…/kompletna-knjiga-kaznena-psihijatrija-ko-je-ovde-lud.ht..

  Циљ им је да мојим примером заплаше све оне који, као и ја, траже своју правду, да их обесхрабре- НИКАД НЕЋЕТЕ ДОБИТИ ВАШЕ.

  Како се неко усуђује да се брани од њих „недодирљивих. Како се неко усуђује да се бори за свој живот и здравље, када су у питању њихове фирме, приватизације, послићи.? Тешко је поверовати да такве нечувене извитоперености има било где на планети?. Србија је претворена у резерват извитоперених демонизираних душевних болесника.

  Моја порука насилницима: Имам право на самоодбрану. Имам право да се придружим , да тражим заштиту JOIN INSTEAD TO OPPOSE. Нека то знају „ недодирљиви„, када могу они „ да се удруже„, то можемо и ми.

  Одговорност за моје здравље сносе наведени починиоци.„Бог„ је на нашој страни.

  ЗАХТЕВАМ ОД НАДЛЕЖНИХ ОРГАНА ДА ОВАЈ ДОПИС ИСПИТАЈУ, ПРОВЕРЕ НАВОДЕ, И ОДМАХ ПРЕДУЗМУ МЕРЕ ДА МОЈА ДРАСТИЧНО ПОВРЕЂЕНА ПРАВА БУДУ ИСПОШТОВАНА, ДА КОМИСИЈА НЕПРИСТРАСНИХ ЛЕКАРА ПРОВЕРИ МОЈЕ НАВОДЕ И СТАЊЕ МОГА ЗДРАВЉА.И да судови ОДМАХ , после 24 године донесу правичну ПРЕСУДУ.

  Водим борбу на живот и смрт!

 2. Takozvani intelektualci u Sbiji, vođe opozicije trebalo bi da znaju da kad se takmičiš u atletskoj trci na sto metara a imaš čeličnu kuglu zavezanu za nogu a protivnik nema, nemaš ama baš nikakvu šansu da pobediš. Samo potpuni ludak učestvovaće u takvoj trci. Sa potpunim uskraćivanjem tv medija niko na ovom svetu nema šansu za pobedu na izborima. Postoje samo dve varijante ili je opozicija potpuno luda ili u stvari i nije opozicija i radi za šiptarsko šizofreno pedersko kopile.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend