НАРОД У БОСНИ ПОБЕДИО, ХОЋЕ ЛИ И У СРБИЈИ? Ниже цене горива у БиХ

НАРОД У БОСНИ ПОБЕДИО, ХОЋЕ ЛИ И У СРБИЈИ? Ниже цене горива у БиХ

0
(0)

Председник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће влада у четвртак, 14. јуна, разматрати информацију Министарства трговине и туризма у вези са ценом горива и евентуалним интервенцијама на њеном смањењу, а министар трговине у ФБиХ Златан Вујановић најавио смањење цене горива у том ентиету до краја недеље.

Цвијановићева је нагласила да у одређеним ситуацијама постоји простор да се интервенише без обзира на отворено тржиште и правила тржишне економије.

„У одређеним ситуацијама, врло јасно прописаним, можете да интервенишете. Познато је да су овђе биле доношене одређене одлуке ограничења марже када је реч о појединим намирницама за општу употребу“, подсетила је Цвијановићева, пренели су медији у БиХ.

Она је изразила жаљење што је цена горива повећана, али и појаснила да је једно повећање било у вези са акцизама, а након тога повећања која су условљена ценом на глобалним тржиштима, на шта Српска није могла да утиче.

Коментаришући протесте због цене горива на саобраћајницама у појединим локалним заједницама Српске, Цвијановићева је рекла да свако има право да изрази незадовољатво, али да не подржава ситуацију у којој је због тога блокиран саобраћај и онемогућено пацијентима, било да су у амбулантим или цивилним возилима, да дођу до здравствених установа.

Она је навела пример блокаде кружног тока на западном транзиту који води према Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

„Такође, имате људе који се баве озбиљним пословима и морају да стигну негде у одређено време. Нико нема право да му закрчи пролаз да стигне и одради свој посао“, навела је Цвијановићева.

Она је поновила да подржава свакога да изрази своје мишљење, али да не подржава да се на тај начин блокира већина која другачије мисли.

Вујановић је након састанка са менаџментима најзначајних дистрибутера нафтних деривата у ФБиХ договорено је да цене већ сутра буду снижене.

„Захтеви за снижавање цена су већ пристигли, а и обећања су таква да ће од сутра цене бити ниже. Троцифрен број захтева је дошао од компанија које послују са дериватима“, рекао је Вујановић.

ОВДЕ погледајте како да прођете без казне на протестима, полицајци саветују.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

НЕМАЧКА: Све је више претњи смрћу, напада ножем и агресивности према политичарима

НЕМАЧКА: Све је више претњи смрћу, напада ножем и агресивности према политичарима

0 (0) Недавно објављено истраживање које је Спровела криминологиња Бритте Банненберг са свеучилишта Justus Liebig …

Масовни протести у Енглеској и Велсу због закона који полицији даје већа овлашћења у сузбијању протеста (видео)

Масовни протести у Енглеској и Велсу због закона који полицији даје већа овлашћења у сузбијању протеста (видео)

0 (0) Хиљаде људи демонстрирале су у Лондону и другим енглеским и велшким градовима против …

Један коментар

 1. Šta je to s nama?

  Kod vas je pobedio narod, ali ovde odavno pobeđuje mafija.
  I šiptari su se oslobodili naših tirana, ali mi Srbi nikako ne možemo.
  Kao da volimo svoje tlačitelje?
  Kao da smo mazohisti?
  Tako vam je, pa kome pravo, kome krivo.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend