Медојевић: Ђукановићу и Вучићу власт важнија од интереса народа и државе

Медојевић: Ђукановићу и Вучићу власт важнија од интереса народа и државе

0
(0)

Предсједнику Црне Горе Милу Ђукановићу и предсједнику Србије Александру Вучићу власт је важнија од интереса народа и државе, казао је лидер Покрета за промјене и члан Предсједништва ДФ-а Небојша Медојевић.

Он је на својој фејсбук страници написао да овакво вођење државе не може још дуго да траје без социјалних потреса.

„Обје Владе превелику јавну потрошњу компензују високим порезима и акцизама и екслозијом спољњег дуга. Таква политика финасирања дефицита је неодржива и на средњи рок, а камоли на дужи рок. Преваљивати финасирање скупе државе са прекобројним бирократским апаратом који се стално увећава партијским ухљебима не може дуго да траје без социјалних потреса„, нагласио је функционер ДФ-а.

Појашњава и да Влада Црне Горе троши за зараде у јавном сектору невјероватних 12% БДП што је много више од просјека земаља у развоју и региону које тросе 8-9% БДП.

„Влада Црне Горе мора да се задужи ове године 500 милиона евра кроз емитовање обвезница, али за успјех те емисије је потребна гаранција ММФ-а. ММФ тражи да се смање плате и пензије и повећају порези и акцизе и, уведе посебан порез на CO2. Влада не смије да отпушта прекобројне из администрације јер су то све гласачи владајућих странака. Владе и Црне Горе и Србије су се нашле у ђавољем кругу лоших рјешења јер нема доброг рјешења и за државу и за партије на власти“, казао је Медојевић.

Најсиромашнији се не буне јер зависе од режима и њихове милостиње

„Најсиромашнији слојеви се не буне јер су доведени у робовски положај и зависе од режима и њихове милостиње. Буни се средњи сталеж који разумије куда државе воде Ђукановић и Вучић. Наставак праћења инструкција ММФ-а ови обје државе ка грчком сценарију тј. радикалним мјерама штедње и кресања плата и пензија. То ће додатно водити у рецесију и у социјалне бунтове“, напоменуо је лидер ПзП-а и истакао:

„Ако томе додамо оштре подјеле између опозиције и власти у обје земље, прогон ДФ-а у Црној Гори и притисак САД на Вучића да призна независност КиМ, све мирише на врелу јесен, дестабилизацију и хаотична дешавања“.

Наглашава да „ни код Ђукановића а још мање код Вучића не постоји свијест да позову опозицију на дијалог и тражење консензуза око минимума националних интереса“.

„Власт је и једном и другом важнија од интереса народа и државе“, истиче Медојевић.

Ко подржи Душка – или је сарадник УДБА-е или агент САД

Један од лидера ДФ-а казао је и да Амбасада САД има план да „сви њени играчи у Црној Гори“ подрже премијера Душка Марковића.

„Ко од опозиције, НВО, медија подржи Душка, јасно је да се ради или о сарадницима Душкове УДБА-е или о агентима САД“, упозорио је Медојевић и закључио:

„За Демократски фронт и Душко и Мило су једнаки злочинци, одговорни за пљачку државе, пропаст и издају народа“.

ИН4С

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

М. Ђурковић: Сузбијање дигиталног тоталитаризма

М. Ђурковић: Сузбијање дигиталног тоталитаризма

5 (5) Свемоћна аристократија из Пало Алта, задојена чудном комбинацијом неомарксистичког светоназора, и еколошког месијанизма, …

Побуна народа широм Европе против ограничења кретања и нормалног живота (видео)

Побуна народа широм Европе против ограничења кретања и нормалног живота (видео)

5 (4) У многим европским земљама већ месецима је на снази строго закључавање. То, као …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend