fbpx

Не смемо да устукнемо тихим фашизмом, не дозволимо Вучићевој власти да нас потпуно пороби и уништи

0
(0)

Девети протест “1 од 5 милиона “ у Зрењанину започео је обраћањем одборнице ДС у скупштини Зрењанина Алисе Коцкар.

Она је присутним Зрењанинцима рекла да је “срамотно понашање градске власти која инвеститорима даје више стотине хектара наше земље, пољопривредног земљишта, отимајући их нашим пољопривредницима” И да одборници ДС остају уз грађане.

-Поклањају земљу Кинезима место да је штите, потписују противзаконите уговоре због којих Зрењанин ни данас нема пијаћу воду. Они штите инвеституре на штету грађана, чак и када јасно крше уговоре. Они не маре ни када су целе улице, насеља и села у мрклом мраку. Они запошљавају своје жене и рођаке без конкурса, они тргују, не подносе извештаје, они не слушају и не поштују грађане ни представнике у скупштини. Ако су радници поште довољно храбри да буду у штрајку, ако запослени запослени у катастру већ месецима у штрајку, ако су грађани Лукићева организовали протесте због загађења ваздуха И ако су млади сваког четвртка на улицама Зрењанина, ко смо онда ми да седимо у скупштини. Бићемо уз грађане до победе – рекла је одборница ДС Алиса Коцкар.

Присутнима су се обратили новинар Ханибал Ковач, новинар Милан Јовановић и пензионер Миле Делић. Новинар Милан Јовановић рекао је да је остао без крова над главом али да га радује подршка грађана коју је добио широм земље.

-Због локалног моћника изгубио сам све што сам стицао цео живот. Не бавим се политиком, ја сам обичан грађанин, пензионер али као и сви ви сваки дан видим да нешто не ваља у овој нашој заједничкој кући и о томе сам писао. Млади требају да имају перспективу али то данас није могуће, лопови и криминалци са сумњивим дипломама заузимају ваша радна места, богате се до неслућених размера захваљујући партијским књижицама. Али добро је што се Србија буди из зимског сна – рекао је Јовановић.

Популарни пензионер Миле Делић каже да наш председник кад годиима озбиљних државних проблема потеже повећање пензија.

-Кад год је нешто за грађане битно, наш председник промени тему, било да је Косово, пријатељи из Кине, Немачке, он увек каже биће веће плате и пензије. Он не лаже, он обмањује. Он само то ради. Никада ни њега ни његове поданике нисам чуо како ће да напуне Фонд ПИО, већ их чујем само како ће да деле – реко је Делић.

Новинар Ханибал Ковач навео је да га много тога везује за Зрењанин, све важно што је научио дугује овом граду и тешко му је да га гледа да пропада, да нема води, да му мењају име, да продају имовину да би се правиле гуме, да остане без ваздуха.

-Не смемо да устукнемо пред надолазећим, тихим фашизмом који нам се спрема. Не смемо да дозволимо власти Александра Вучића да нас потпуно пороби и унушти. Не треба да га потценимо, то је човек који јако добро зна шта су медији. Сетите се деведестих, он је био министар информисања код Слободана Милошевића, дакле човек који јако добро зна да манипулише медијима. Шта је његов проблем ? Проблем му је како да сачува медије под сопственом контролом. Дакле, не, никако на РТС. Да, увек, ријалити програм и што више ријалитија који су залудели народ, па се онда вођа ту још стално појављује како би прао нацији мозак. Зашто не дозвољава 5 минута грађанској Србији де обрати преко националног сервиса ? Па то је његова највећа опасност, њему је то проблем, рекао је Ковач на протест у Зењанину.

Он је додао да зато грађани морају да се изборе за равноправан третман у медијима, равноправан третман на изборима.

„Он јако добро то зна и не сме да дозволи јер губи изборе“, додао је Ковач и позвао присутне да се придруже свенародном протест 13. Априла у Београду.

Ово је био претпоследњи протест у Зрењанину, како су навели организатори, пред велико окупљања грађана у Београду.

Протест у Сомбору 11. пут: како је могуће да у овако плодној и благородној житници народ буде гладан

Протест “1 од 5 милиона“ и овог четвртка одржава се у неколико градова Србије, међу њима је и Сомбор. протест у том граду одржава се 11. пут.

Вест дана је договор који су постигли глумци Народног позоришта у том граду и договор са градоначелницом о новом конкурсу за в.д. директора, али о томе током протеста није било речи, јер су тако тражили глумци, желећи да све оставе у оквиру струке.

На скупу у Сомбору обратиле су се три жене – једна студенткиња, народна посланица Татјана Мацура и пољопопривредница Ружица Матковић, која је говорила о наметима са којима се суочавају мали пољопривредници са поседом до 10 хектара. Она је истакла да им држава не опрашта ни кад је година сушна.

Навела је да су пре пет година на четири различите адресе, надлежних органа у Републици, послали захтеве који се тичу доприноса за здравствено и пензијско осигурање, али да до дана данашњег одговор нису добили.

Она је оценила да је политика обнављања села и задржавања младих на селу коју заговара министар (задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа) Милан Кркобабић – рекламног карактера јер, како је навела, сам рад и улагање пољопривреднику нису плаћени. Она је упитала како је могуће да у овако плодној и благородној житници народ буде гладан.

Ако не променимо систем у ком је оваквом или сличним појединцима омогућено да на различитим ниовима управљају нашим животима, ми нисмо урадили ништа, рекла је Мацура. „За неколико година опет ћемо бити у прилици да се окупљамо и да радимо једну те исту ствар – а то је да мењамо човека. Вашу вољу, вашу посвећеност, вашу енергију, ја вас молим да усмерите на то да се промени систем“, навела је Мацура.

Трстеник: Извршитељи иду по Србији и пљачкају народ, а ми слушамо од председника „како живимо у златном добу“

Члан Асоцијације слободних одборника из Краљева Јован Нешовић оценио је вечерас у Трстенику на 11. протесту „Један од пет милиона“ да су институције у Србији урушене, да подела власти више не постоји и да судови суде по налогу извршне власти.

„Данас се у Србији свакога дана по некој породици одузме стан зато што није у стању да плати комуналије, или зато што није у стању да отплати кредит. Извршитељи иду по Србији и пљачкају народ, а ми слушамо од председника (Србије Александра Вучића) како живимо у златном добу“, рекао је Нешовић, а пренели су организатори.

Он је окупљенима на платоу испред зграде Општине Трстеник рекао да је опште лоше стање у држави последица некомпетентних људи постављених на челне позиције и поновио да су захтеви свих протеста у Србији остали исти – оставке председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и председнице скупштине Маје Гојковић.

Отац осморо деце, Трстеничанин Горан Игњатовић рекао је да институције у Србији већа права данас дају мигрантима него грађанима Србије.

„Са супругом и осморо деце живим у кући која сваког тренутка може да се сруши због клизишта које се активирало. Институције и власт, иако свакодневно говоре о потреби да се деца рађају, проблем моје вишечлане породице не интересује. Они чак и не одговарају на моје захтеве за разговор“, рекао је Игњатовић.

Протест је завршен испред зграде Радио телевизије Трстеник која се са више од 10 милиона динара финансира из локалног буџета, а упркос томе у њеном програму нема простора за оне који мисле другачије, додаје се у саопштењу.

Тополa: Долазимо 13. априла у Београд из више од 100 градова, да се боримо за будућност наше деце – за слободу. Рушили смо и веће диктаторе, срушићемо и њега

На деветом грађанском протесту „Један од пет милиона“ речено је да ће се 13. априла у Београду окупити „нормални, пристојни и цивилизовани“ људи из више од 100 градова Србије да кажу Вучићу шта мисле о његовој власти криминалу, лоповлуку и отимачини.

„Долазимо да се боримо за будућност наше деце, свих наших људи, за слободу. Рушили смо и веће диктаторе, срушићемо и њега“, рекао је народни посланик Константин Самофалов.

Он је поручио грађанима Тополе и Шумадије да је избор „прост“.

„Или ви или Драган Јовановић, или ви или СНС, или ви или Александар Вучић, или ваша деца и или њихови милиони“, рекао је Самофалов.

Он је рекао да грађани протестују у преко 100 градова у Србији против криминала, насиља, гажења слободе, приватизације свих медија, зато што је градоначелник Гроцке наредио да се запали кућа новинара, а у Неготину пребијен опозициони активиста.

„Протестујемо зато што су обећали да ће да врате Косово, а данас је Србије на Косову никад мање. Вучић говори да смо издајници, а његови људи седе у Влади са Харадинајем“, рекао је Самофалов.

Народна посланица Маја Виденовић је рекла да су људи у Србији устали после седам година терора, урушавања институција, криминала, гажења устава и закона и свакога ко се у Србији усуди да мисли слободно.

„За седам година власти Александра Вучића и СНС више не постоје политички противници, свако од вас и свако од нас је постао државни непријатељ“, рекла је Виденовић.

Она је додала да председникова кампања „Будућност Србије“ није „џабе“ већ је плаћају грађани круна ругања и понижавања грађана.

Виденовић је рекла да се Вучић највише плаши сваког ко се одважио да устане и бори за слободу и демократију у Србији.

„Постоји оно што је најопасније за овај режим, а што је најважније, оно што ми имамо као улог за будућност, а то је да не одустанемо, они се плаше одлучности људи који не одустају од онога у шта верују“, рекла је Виденовић.

На протесту у Тополи говорио је и потпредседник синдиката Слога Владимир Радосављевић.

(Данас, Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ГАЈИЋ: Суд потпуно у служби власти, на дугме слали демонстранте у затвор

5 (5) У суђењима грађанима ухапшеним током протеста у Београду показало се да је суд …

Монах Антоније: Ово је борба, борба за живот! (видео)

5 (5) Док је било благословено царство. Србија данас Да ли је овај текст користан? …

Један коментар

  1. Nadam se da je zaista i konacno cela Srbija ustala!
    A to da se oni ne plase mogu macku o rep da okace!
    Plase se itekako, jer su to odvratne i bedne kukavice koje su jake samo na gomili i to uz podrsku njihovih vlasnika, pojedinacno su slinavi bednici!
    I tacno je rekao gospodin, taj obmanjuje godinama sve nas, toroce o potpuno besmislenim „dostignucima“ koja se svode na otvaranje cucavaca po skolama u Srbiji dok on zgrce milijarde evra i o nasem trosku obilazi Srbiju kao da je njegov sultanat pricajuci o izmisljenim velicanstvenim poduhvatima i virtuelnim fabrikama, servirajuci nam nekakve idiotske bajke kao da smo i mi debili kao on!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *