НЕЋЕМО БАЈДЕНА! НЕЋЕМО НАТО! Сви на протест против националног понижења!

НЕЋЕМО БАЈДЕНА! НЕЋЕМО НАТО! Сви на протест против националног понижења!

0
(0)

Један од највећих србомрзаца, лобиста албанске наркомафије, човек који је 1999. изјавио:
„све Србе треба послати у концентрационе логоре“ и
„Срби су неписмени дегенерици, убице беба, кољачи и силеџије“,
Џ. Бајден, поново долази у Београд.
Као Обаминог потпредседника, у мају 2009. га је угостио Борис Тадић, а посебно се срео и са Шутановцем. Сада се спремају да га угосте Вучић и Николић.
Америка и НАТО и даље крше Резолуцију 1244, држе под окупацијом Косово и Метохију, где су без наше дозволе сместили своју највећу војну базу у Европи, подржавају терористе и наркомафију, праве од њих војску.
Док се овако понашају према Србији, сарадња са њима није могућа.
Могући су једино преговори, када од такве политике одустану и када им ослобођена Србија испостави захтеве за ратну одштету и кажњавање ратних злочинаца.
Док тако не поступимо, неће нас поштовати, па од односа са њима можемо имати само штету.
Уместо НАТО/ЕУ/САД, хоћемо војно-политички и економски савез са Русијом!
Први корак је да родољуби на све начине дигну свој глас против срамне Бајденове посете.
Српска радикална странка је заказала демонстрације у уторак, 16. августа у 17 часоваиспред Председништва Србије. Придружимо се!

14. августа 2016.
ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ

Подсећање.
На посету Бајдена 2009, реаговали смо отвореним писмом и протестом. Овде доносимо текст писма и одломак из интервјуа Владимира Кршљанина за сајт српска.ру, у коме је описан протест.

«Председнику Сједињених Америчких Држава Бараку Хусеину Обами
Председнику Републике Србије Борису Тадићу

Отворено писмо

Господо Председници,

Српски народ је у 20. веку претрпео тешке последице деструктивне политике империјалне олигархије из Лондона и Вашингтона, оне исте политике нeoлибepaлизмa, која је последњих месеци увела свет у глобалну финансијску и економску кризу.
Жртве ранијих испољавања те крвожедне и грамзиве политике били су и деда садашњег председника САД и стричеви садашњег председника Србије. Јавност то зна и од њих очекује да и из свог породичног искуства извуку поуке. А устави САД и Србије их на то обавезују.
САД и Србија биле су савезници у два светска рата. Међутим, последњих деценија, САД су постале ударна песница aгpecивнe империјалне политике. Страшне последице тога осетили су многи народи широм света, а посебно српски народ и други народи Балкана, али последњих година последице осећа и амерички народ.
Два најстрашнија симбола те ужасне политике јесу чињенице да су исти муџахедини уз подршку САД сејали терор по Босни и Херцеговини, а затим 11. септембра ударили на Америку, као и да иста албанска нарко-мафија која хероином из Авганистана и кокаином из Колумбије убија америчку, европску и руску децу, представља и данас политичког фаворита САД у српској покрајини Косово и Метохија.
Највеће међународно лицемерје данашњице представља покушај САД да на мету НАТО агресије 1995. и 1999. године и политичког трибунала у Хагу стави Србију и српски народ, који су од такве политике бранили своју самосталност и слободу, али и темељне америчке, европске, хришћанске и општељудске вредности.
Српски народ, неправедно подељен наметнутим ратовима 1990-их има право да обнови своје државно јединство, а подршка Вашингтона, Лондона и НАТО-а правно ништавној “независности Косова” мора бити прекинута.
Док се то не оствари, не може бити нормалних односа САД и Србије.
Пошто нисмо чули за намеру америчке администрације да на овај начин промени свој однос према Србији, посету потпредседника САД Џозефа Бајдена сматрамо неприхватљивом и увредљивом, имајући посебно у виду да је као члан Конгреса САД у прошлости био један од најагилнијих промотера антисрпске политике.
Сматрамо да овим писмом изражавамо став огромне већине наших грађана и осећамо дужност да Вам тај став саопштимо.

Београд, 15. маја 2009. Године

Покрет за Србију
Српска народна одбрана
Конзервативна странка Србије
СНП 1389
Удружење „Наши“
Независна асоцијација студената
Браниоци отаџбине»

Посета америчког подпредседника Бајдена изазвала је велике и различите реакције у српској јавности. Како Ви гледате на његову посету?

У отвореном писму председницима Обами и Тадићу, које су уочи Бајденове посете упутили Покрет за Србију и још 8 патриотских организација, између осталог се каже: “Два најстрашнија симбола те ужасне политике јесу чињенице да су исти муџахедини уз подршку САД сејали терор по Босни и Херцеговини, а затим 11. септембра ударили на Америку, као и да иста албанска нарко-мафија која хероином из Авганистана и кокаином из Колумбије убија америчку, европску и руску децу, представља и данас политичког фаворита САД у српској покрајини Косово и Метохија.” Дакле, на делу је најчистији и најстрашнији злочин, а Бајденова посета је само покушај да се он несметано настави и “ретушира” пропагандом, па да ми злочин прихватимо са осмехом. Начин на који су се сви највиши представници власти која се неоправдано назива “српском”, укључујући шефове тајних служби, “изули” пред Бајденом, заслужује да се датум његове посете једном почне да обележава као “Дан националног понижења”.
Рекли смо такође и ово: “Српски народ, неправедно подељен наметнутим ратовима 1990-их има право да обнови своје државно јединство, а подршка Вашингтона, Лондона и НАТО-а правно ништавној “независности Косова” мора бити прекинута. Док се то не оствари, не може бити нормалних односа САД и Србије. Пошто нисмо чули за намеру америчке администрације да на овај начин промени свој однос према Србији, посету потпредседника САД Џозефа Бајдена сматрамо неприхватљивом и увредљивом, имајући посебно у виду да је као члан Конгреса САД у прошлости био један од најагилнијих промотера антисрпске политике.” Уосталом, у свакој демократској земљи човек који би јавно, у парламенту, позвао да се цео један народ стрпа у концентрационе логоре, био би заувек дисквалификован за бављење политиком. А у Америци, ето, он може постати потпредседник.
Толико о ставу слободне Србије. А то што ЦИА и МИ6 стварају наркомафије које онда поткупљују њихове политичаре, проблем је самих англоамериканаца, који ће сами морати да реше, ако желе да избегну катастрофу.

Покрет за Србију је са неколико других патриотских организација организовао протест против његовог доласка у Србију. Протест је уредно пријављен код државних органа, али је забрањен. Како гледате на то и под којим условима сте на крају организовали протест?

Нисмо намеравали да се сукобљавамо са српским полицајцима, па смо протест и пријавили за дан уочи Бајденове посете, јер је актуелни министар већ био најавио да ће на дан посете бити забрањена сва окупљања. Тешко је схватити одлуку полиције да прекрши закон и сопствена правила и да мирни протест забрани уочи самог одржавања, другачије него као израз панике или као директни налог страних служби. Неколико десетина најагилнијих активиста су се ипак окупили испред председништва, махали заставама и паролама, а делегацији протеста је дозвољено да уручи отворено писмо. Свака власт која не схвата да је лековито имати опозицију и гуши демократска права грађана, заправо позива народ да јој покаже да је он врховни носилац суверенитета. Данас је у Србији питање суверене демократије питање опстанка и зато верујем да ће суверена демократија свакако бити успостављена.

Покрет за Србију

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јуче одржан протест фриленсера у Београду: Шаљу нам решења и ћуте (видео)

Јуче одржан протест фриленсера у Београду: Шаљу нам решења и ћуте (видео)

5 (3) Чланови Удружења радника на интернету организовали су данас протест испред Министарства финансија и …

Из безбедносних разлога одложена проба инаугурације Бајдена?

Из безбедносних разлога одложена проба инаугурације Бајдена?

0 (0) Проба инаугурације будућег председника САД Џоа Бајдена, заказана за недељу, одложена је за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend