Нека Брнабићка прво одговори за кога она ради и ко њу плаћа, за Блера знамо на чијем је платном списку!

Нека Брнабићка прво одговори за кога она ради и ко њу плаћа, за Блера знамо на чијем је платном списку!

Премијерка Србије Ана Брнабић не жели да открије ко плаћа Институт за глобалне промене Тонија Блера да саветује Владу Србије, пише Инсајдер.

Наводи се да је, упркос недавном обећању премијерке на конференцији за новинаре да ће Инсајдеру доставити ту информацију, из њеног кабинета поручено да се информације о финансирању потраже у Блеровом институту.

Институт Тонија Блера, некадашњег британског премијера, конкурсом је тражио два виша саветника који ће бити задужени за „високо приоритетне пројекте Владе Србије и подршку државним званичницима у односима са јавношћу“.

На питање Инсајдера да ли постоји уговор измедју Владе Србије и Института и колико је вредан, премијерка Брнабић је на конференцији за новинаре одговорила да се за то не издваја ни динар из државног буџета. Она тада није хтела да открије ко плаћа Блеров институт да саветује Владу, уз напомену да ће њен кабинет проследити одговоре Инсајдеру у разумном року.

„Институт Тони Блер има континуиран пројекат у Србији који помаже у пружању јавних услуга. Пројекат је део ширег непрофитног рада Института који подржава владе широм света. Пројекат се не финансира из буџета Републике Србије“, пише у одговору који је Инсајдер касније добио из кабинета премијерке.

Новинари Инсајдера су и од Блерове организације, која је конкурс за саветнике објавила на свом званичном сајту, тражили одговоре на иста та питања, али им је речено да се они више неће оглашавати на ту тему.

Лист „Данас“ је објавио да се у дипломатским круговима спрекулише да консултантске услуге Блера за потребе Владе Србије плаћају власти у Абу Дабију а не званични Београд, и то због пројекта Београд на води, где је инвеститор компанија Игл хилс из Уједињених Арапских Емирата.

Подсетимо, Институт за глобалне промене, који предводи бивши британски премијер Тони Блер, демантовао је за Данас тврдње појединих британских медија, укључујући Дејли телеграф, да је Блер лично тражио од званичника британске владе да сакрију од јавности детаље његовог уносног саветодавног рада након истека премијерске функције.

Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Паровић: Ако нема споразума, онда сте кривично одговорни за све око Рио Тинта!

Паровић: Ако нема споразума, онда сте кривично одговорни за све око Рио Тинта!

Уколико усвојимо као истину оно што је изјавила Ана Брнабић о томе да нема никаквих …

Како би било да блокирамо народну имовину на Дедињу коју си узурпирала?

Како би било да блокирамо народну имовину на Дедињу коју си узурпирала?

Особа за коју НИКО никад није гласао и за коју Срђан Ного тврди да је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *