Нека буде АНАТЕМА на оне који не исповедају Бога Логоса у телу у ипостасном јединству!

0
(0)

Српска православна црква негирала је данас да је званична црквена делегација била на „тајном састанку” у Ватикану, током које је била у „комуникацијској изолацији”.

У саопштењу СПЦ се наводи да је полазна и завршна поента тог сусрета био искрени дијалог и међуцрквена сарадња, те је трочлана делегација, поред разговора с папом Фрањом, имала и низ других сусрета, а присуствовала је и литургији у базилици Светога Петра, где је званично представљена верницима и поздрављена као „синодска делегација СПЦ”, предвођена митрополитом Амфилохијем.

„Разумемо и наручиоце и извршиоце овакве интерпретације у Загребу, срочене и пре самога ‘сусрета на врху’ у Ватикану, али никако не разумемо њихове београдске агитаторе и пропагаторе”, наводи се у саопштењу СПЦ.

Додаје се да је трочалана делегација имала и заједнички интервју Латеранској ТВ.

Вест о „тајној” посети делегације СПЦ Ватикану пренео је јуче загребачки Јутарњи лист, а данас и део београдске штампе.

У црквеном саопштењу се истиче да је током тог сусрета било речи о искреном дијалогу и међуцрквеној сарадњи на пољу сведочења и објављивања јеванђељских начела и вредности у свету препуном крајности.

Тај такав свет – од мрачњачког верског фанатизма до антихришћанског и у крајњој линији нехуманог секуларизма – представља категорички императив нашега времена и битан садржај одговорне мисије цркве у свету, наводи се у саопштењу.

СПЦ додаје да су у том разговору „осветљени или бар дотакнути” сви важнији аспекти међуцрквених односа, дијалога и сарадње.

Званичну делегацију СПЦ чинили су митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ бачки Иринеј и професор Дарко Танасковић.

Делегација СПЦ се у Ватикану састала са папом Фрањом, а разговор са њим је био „срдачан, искрен и отворен”.

„И то не у уобичајеном дипломатском значењу тих речи, него у истински хришћанском, духовном смислу. Са обе стране се тежило истиновању у љубави, по речима светог апостола Павла, без лукавштина и пренемагања”, наводе из СПЦ.

Политика

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Мило нуди Митрополији Ц-П СПЦ да се утопи у његову „Православну цркву Црне Горе“

0 (0) * Мило ЂУКАНОВИЋ: „Нисмо ни државу обновили за годину дана. Нећемо ни аутокефалну ЦПЦ. …

Патријарх Иринеј најавио могућност анатемисања Мила Ђукановића

0 (0) Нека му да Бог ума да размисли шта чини, и да не заслужи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend