fbpx

Неки ћемо да владамо и драмосеримо, а неки ћете много да радите и учите

0
(0)

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће фокус реформи нове владе бити премештен на реформу образовања и здравства, објаснивши да је потребно младе научити да раде више.

Он је изјавио да ће Србија са Светском банком имати програм за побљшање нивоа у степену образовања мале деце, променом начина похађања школица и обданишта.

Како је додао у првом делу биће уложено 50 милиона, док ће у другом делу да се ради на промени система.

– То ће бити најболнији део реформи, и зато већ годину дана посматрам шта се збива у Немачкој, Швајцарској, Аустрији. Покушаћемо да уведемо дуално образовање, да учимо децу од 14 до 19 година да раде и да истовремено направимо копчу између система образовања и економије – рекао је он.

Вучић је, на пословном ручку, који је организовала Америчка привредна комора у Србији (АмЋам), нагласио да не треба да нас интересује прављење диплома, већ стицање знања и вештина.

– Имамо законе који омогућавају такве ствари. Укључићемо и компаније у то, а ми ћемо као земља да дајемо субвенције за то – рекао је Вучић.

Од следеће године, како је најавио премијер, издвајаће се новац за дуално образовање.

Као пример лошег система образовања Вучић је навео свој случај, јер, како је приметио, као најбољи студент факултета није знао како се у пракси треба понашати у судници, нити које су процедуре…

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

4 Коментара

  1. BOLESNIK… Nego, sada obidjoh sat telepromptera.. od kada je teleprompter postao vucieva kucka? Nekada je bio kul sajt a sada? Jos jedna medija koju je kupio. Samo me zanima da li je glavni urednik topcija ili furundzija?

  2. Pshiho je eksplicitan primer svega lošeg. Počev od lošeg kvaliteta HTZ opreme-gumica, pa dalje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *