НЕМА ОДУСТАЈАЊА ОД КОВИД ПРОПУСНИЦА: Ђерлек - Све је спремно за увођење, очекује се седница Штаба
Фото: Принсцреен/РТС

НЕМА ОДУСТАЈАЊА ОД КОВИД ПРОПУСНИЦА: Ђерлек – Све је спремно за увођење, очекује се седница Штаба

ОД ковид пропусница нисмо одустали, напротив, све је спремно за њихово увођење – рекао је државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек.

Он је рекао да нема никаквих противуставних ограничења за њихово увођење, и да се чека дефинитивна одлука Кризног штаба за борбу против корона вируса, чија се седница очекује.

– За ковид пропуснице је углавном све спремно, и чека се дефинитивна одлука. Правници кажу да то није противуставно, посебно на оним местима која је премијерка навела, а на којим људи не морају да бораве. Не морамо да идемо у ноћне клубове, ресторане и барове. Битно је да све то ускладимо са Уставом и да немамо сутра људе који ће се позивати на кршење људских права, Устава, а то смо већ са правницима рашчистили. Само се чека одлука Кризног штаба, да се види како ће се то спроводити у дело и да се види свака институција понаособ како ће се понашати по том питању – рекао је Ђерлек.

На нашу констатацију да се на основу изјава које смо могли чути претходних дана, да се “са ковид пропусницима закаснило”, стекао утисак као да се од њих одустало каже:

– Не, не … Нема одустања, нема предаје. Предаја није опција и никада није касно да успоставимо контролу над епидемијом. Ковид пропуснице могу да буду једно врло битно средство за успостављање контроле над епидемијом, зато што ћемо зауставити мешање вакцинисаних и невакцинисаних, и на тај начин спречити ширење вируса. Тако да није касно, наравно. Имамо сигурно још много година борбе са корона вирусом, јер тиме што нисмо постигли довољан број вакцинисаних, продужили смо постојање и опстанак вируса на нашем терену и та борба ће још трајати. Таман посла да је касно, напротив, надам се да ћемо имати користи од увођења ковид пропусница – истакао је Ђерлек.

Одлука о увођењу ковид сертификата донета је на седници Кризног штаба за борбу против корона вируса која је одржана у суботу 11. септембра. Премијерка Србије Ана Брнабић, тада је навела да ће они бити уведени у ноћним клубовима, баровима, кафићима, ресторанима у затвореном.

– Припремамо се за увођење ковид сертификата, ако буде потребно. Коначна одлука биће донета за неколико дана, али договор на Кризном штабу је да се сви спреме за увођење ковид сертификата – рекла је премијерка и додала да ће Канцеларија за еУправу и сви други имати времена да се припреме да, када одлука буде донета, може одмах да се примењује:

– Ако буду уведени ковид сертификати, а да би били у складу са Уставом и људским правима, биће уведени у просторима где није неопходно да људи бораве, а где је висока могућност заражавања. То су ноћни клубови, барови, кафићи, ресторани, у затвореном.

Премијерка је истакла да такви сертификати неће бити потребни за малопродајне објекте.

И Миланко Шеклер, вирусолог и микробиолог Ветеринарског института у Краљеву, изјавио је да је већ касно да се од увођења ковид пропусница добије прави ефекат.

Новости.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СТИГАО АПАРТХЕЈД! Од суботе у Србији глобалистичка секта уводи ковид пропуснице!

СТИГАО АПАРТХЕЈД! Од суботе у Србији глобалистичка секта уводи ковид пропуснице!

Од суботе у 22 сата уводимо ковид пропуснице за све угоститељске објекте у затвореном простору, …

Адвокати у целој Србији обустављају рад у среду и четвртак

Адвокати у целој Србији обустављају рад у среду и четвртак

Kако би још једном у јавности исказали своје противљење и незадовољство због новог става Врховног …

5 Коментара

  1. Evo pohapsili se novi DOKTOR MENGELE I NJEGOVI ISTOMISLJENICI.Dobio lovu pa sad mora da nas truje.Eeee neće moći tako prodane bmozembu..leo.Nista nema na silu,kad kafići i barović budu sve više prazni pitacu vas onda?

  2. Da vidim ko će da mi zabrani da idem gde hoću i da radim šta hoću,baš me interesuje da vidim ako ima 30000 kafana,kafića i svega ostalog i 100 ljudi koji kontrolišu kako će da iskontrolišu sve.A da se vakcinišem ne pada mi na pamet.Od prvog dana idem GSP-om bez maske,autobusom koji nas vozi na posao bez maske,samo u prodavnici nosim jer ne želim da pravim problem ljudima koji tamo i rade,Niko me nije ni kaznio niti bilo šta.Ajd da vidim i te propusnice,baš me interesuje.Ti možeš da pričaš na televiziji šta hoćeš al kad izadješ iz tog studija svet je mnogo veći od te jedne sobe u kojoj si dao intervju.

  3. Evo ja te doktore javno pozivam da dodjes i da mi zabranis da se krecem.

  4. Дејан Младеновић

    Педерчини муслиманска

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *