Немачки медији: Руси малтретирају „хомосексуалну Европу“

РУСИЈА прети NATO-у и земљама ЕУ не само на војном плану, већ их провоцира и карикатурама на Твитеру.

Руска амбасада у Великој Британији у суботу је објавила два цртежа на Твитеру и послала линк, између осталог, и познатим листовима, као што су The Economist, Financial Times, и новинару ВВС-а Данијелу Сендфорду (Daniel Sandford), како би привукла њихову пажњу.

Чиста провокација!

Медвед у победничком ставу симболизује Русију

На једном цртежу је приказан снажан, самоуверен медвед, који стоји у победничкој пози испред изнервиране Европе и показује јој своје бицепсе.

Потпис означава отприлике нешто овако: „Ви покушавате да урадите све да би Русија изгубила? Можда је прави проблем у томе што се Запад сам распада, а ми смо једноставно боље одрадили посао?“

Европа је приказана окружена оградом (као алузија на избегличку кризу?), а иза ње живе изнервиране касице-прасице, које проклињу руског медведа.

На улазној капији стоји натпис „Еврозона“, а стубови капије су такође украшени знаком евра. То би требало да значи да новац представља главну европску вредност.

Међутим, оно што је главна ствар – над Европом се вијори међународна застава хомосексуалаца и лезбејки!

Симболика је јасна: Русија је сила која јача, а на ослабљеном (у руској пропаганди – „хомосексуалном“) Западу са његовим либералним вредностима, са руске тачке гледишта, има много проблема.

Према значењу карикатуре, еврозона не функционише.

Следећа руска пропагандна порука је: Запад је превише отворен за хомосексуалност.

У позадини је приказана сређена Русија, која шаље ракету у свемир, а иза – пољопривредници своје трактор украшавају руским заставама из патриотских разлога. То би требало да значи, да Русија својом привредом управља у циљу општег добра, а не само да би се мали број људи обогатио.

„Шта он себи допушта?“

На другој карикатури Русија је поново представљена у лику великог и снажног медведа – испред терористе, који је узео цео свет за таоца. Иза медведа се виде други ликови. Један од њих је обучен у одећу у бојама америчке заставе, и, очигледно, симболизује САД, неку врсту пропагандне фигуре Ујка Сема.

Сви они на руском позивају медведа на умереност и, када он крене ка терористима, вичу за њим: „Без прекомерног насиља“, „Шта он себи допушта“, „Не треба журити. Можда су они умерени…“

То јест, Русија се смеје због, с њене тачке гледишта, сувише опрезног става према терористима ИД у Сирији и понаша се као доминантна земља која делује одлучно.

Руска амбасада у Лондону написала је испод цртежа на Твитеру: „Власт и контрола у центру западне спољне политике. Русија је ушла у Сирију да би спасла ситуацију, када се нико други није могао супротставити терористима“.

Актуелно

1030. годишњицa крштења Русије (видео)

У руској престоници одржава се обележавање посвећено 1030. годишњици крштења Русије. Главна прослава се одржава …

Руси преузимају „Агрокор“

РУСКА Збербанка већ почетком јула требало би да преузме вођење највећег хрватског концерна „Агрокор“, а …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons