НЕМАЧКИ ПСИХОЛОГ др ХЕНЗЕЛ ЗБОГ СРБА упутио писмо првом човеку НАТО пакта

0
(0)

др Рудолф Хензел, Генералном секретару НАТО-а, господину Јенсу Столтенбергу, поводом изјаве о НАТО агресији 1999. пред студентима Београдског Универзитета 07.10.2018:

„Господине Столтенберг, ово је увреда српском народу и исмевање њихових жртава!

Господине!

Није ми заправо жеља да се обратим једном генералном секретару НАТО-а, али данас то морам да учиним. Повод: Према писању „Спутник Дојчланд“ од (07.10.) и „РТ Дојч“ од (08.10.), а поводом сусрета са студентима Београдског Универзитета 07.10.2018. изјаснили сте се о НАТО бомбардовању Југославије 1999. на следећи начин:

„Ми смо то учинили ради заштите цивилног становништва и спречавања даљих акција Милошевићевог режима“. (цитирано на основу „Известија“)

Дозволите ми да Вам као немачки грађанин и научник, који се већ готово две деценије озбиљно бави политичким дешавањима на Балкану, саопштим следеће:

Најоштрије осуђујем противправни чин агресије САД-НАТО-а против бивше Југославије (са кодним именом „Милосрдни анђео“) и знам да су се у том рату користиле тоне и тоне високотоксичног и радиоактивног уранијумског оружја („прљаве бомбе“).

Са употребом уранијумске муниције учињен је свестан и хотимичан геноцид (енг. „цриме оф цримес“).

Због тога сам ужаснут над Вашом игнорантном и циничном изјавом, огорчен и истовремено посрамљен, да један европски интелектуалац српском народу овако нешто намеће.

Господине, овом изјавом вређате српски народ и исмевате њихове жртве! Још више – ви презирете здрав људски разум, јер свако ко жели да сазна нешто више о уранијумској контаминацији делова бивше Југославије, може то лако учинити.

Пре готово годину дана се на сличан одвратан и сраман начин изјаснила немачка нобеловка, госпођа Херта Милер, у говору на форуму Београдског сајма књига, исмевајући српске жртве. Она је рекла: „Србија је себи нанела зло и грађани морају да живе са том истином, да су сами изазвали патњу“. (види „НРхЗ“ од 01.11.2017.)

У Србији су агресивна канцерогена обољења код младих и старих, изазвана употребом уранијумске муниције, у међувремену достигле размере епидемије. Патња тих људи чује се до самог неба. Према информацијама српског Министарства здравља годишње од рака оболи око 33.000 људи. То значи: сваки дан најмање једно дете. Читава земља је загађена. Због оштећења генетског материјала (ДНК) генерације и генерације деце ће се рађати са деформитетима. У два чланка „Рат који не престаје“ и „Лењост срца“ (у „Neue Rheinische Zeitung (НРхЗ)“; у Србији у „Печату“ и „Информеру“) сам сумирао главне чињенице о државном тероризму, том злочину против човечности.

Бомбардовање српских насеља, болница, школа и вртића, министарстава, фабрика, далековода, радио и ТВ станица, рафинерија, дунавских мостова, колона избеглица и тако даље и тако даље, трајало је 78 дана. Убијен је 1.031 војник, 5.173 војника и полицајца су рањени, 2.500 цивила је убијено – од тога 78 деце и преко 6.000 цивила је рањено. Србија се до данас није од тога опоравила. То су „злочини у рату“ и то је „геноцид у миру“ (Јовановић, ет ал.).

Господине, можете ли ми објаснити на који начин су ови злочини допринели „заштити цивилног становништва“ Србије? Бојим се и забринут сам када помислим које ће следеће цивилно становништво САД-предводница агресивног НАТО савеза бомбардовати зарад заштите своје „демократије, слободе, слободног тржишта и владавине права“. Срећан сам што сам прочитао резултате анкете урађене прошлог марта, по којој је 85% Срба против чланства своје земље у НАТО савез.

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ШИРОМ НЕМАЧКЕ народ протестује због корона диктатуре, полиција хапси (видео)

5 (3) На предлог СЗО да се рестриктивне мере још појачају јер се појавио нови …

Западна доктрина за Балкан до 2030: Срби су непоправљиви

4.8 (4) Kако НАТО намерава да стабилизује Западни Балкан у наредних 10 година. Вест једва …

4 Коментара

  1. E, ovo je trebalo da covek posalje i na adresu tzv predsednika Srbije, da ga priupita pritom kako ga nije sramota da cuti na ovakvu besramnu uvredu Srbiji i ruganje pobijenoj deci!

  2. Докторе Радовановићу, шта каже Немац??? Дали је и он национално обојен па из тог материјала произилазе закључци и коментари??? Његово обраћање, као човека, стручњака из дотакнутих области, не боји ваше образе црвенилом?! Не производи у вашој души кошмар, или недај боже жал ….
    Па ви сте добро плаћени, па је природно да оправдате љагу, бомбе, болест, безнађе којом је народ из кога потичете засут. Седа брада није разлог . Напротив она је адут на који су рачунали наручиоци ваше анализе, ако се то сме назвати тако….
    Нисте ви мајка Тереза, а можда и јесте(?) да се окрећете низ улицу где се сународници гурају око контејнера. Ко им је крив, могли су и они да заложе ОБРАЗ пљуну на несрећу невољника, подигну главу па право на Н1или неки „разуман“ медиј, у директан програм са Јеленом Милић….. Браво професоре! Ваши студенти ће имати чега да се сећају….

  3. hvala ovom Nemcu u ciju pamet verujem, pre svega mislim na stariju proslost, a onom ,,gospodinu,, kurvinom sinu, sve po spisku od naj milijeg do u grobu zakopanom, kerovi im kosti raznosili i onima koji su mu prijatelji i koji su ga SRBSKIM lebom i solju ugostili. PU

  4. Zasto ih ne tuzi Srbija za ratni zlocin i nelegalni napad bez objave rata? Kad izdajnicki rezim padne sa vlasti odmah tuziti sve zemlje koje su ucestvovale u bombardovanju bez izuzetka kao i one koje su im ustupile svoje aerodrome za napade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend