Нена Богић, једна од оснивачица СНС у Бору, упутила отворено писмо напредњацима

Новинарка Нена Богић, једна од оснивачица СНС у Бору, о свом отвореном писму напредњацима. Отворено писмо СНС-у које је недавно упутила новинарка и блогерка Нена Богић из Бора, готово преко ноћи постало је вирално и небројено пута шеровано путем друштвених мрежа.

Од ентузијасткиње и једне од оснивачица локалног огранка напредњака, Нена је остала без посла, лечи се од карцинома а све због, како каже, придошлица у СНС-у који су истерали осниваче и заузели све полуге власти у Бору.

“Сећам се, било је и не тако давно, дан када је основана Српска напредна странка. Неколицина нас Борана одмах је сазвала састанак и потписала прве приступнице новој партији. Нисмо имали ништа али смо знали шта желимо. Имали смо циљ и веровали у идеале. Почели смо као млади брачни пар који почиње да се кући. Најдраже ми је било што сам имала подршку оца који је такође био један од оснивача СНС-а у Бору. Памтим, била сам јако узбуђена, срећна, испуњена…”, започела је своју емотивну исповест Нена Богић на свом блогу. Потом иду борбе за простор у медијима, радост због победе на изборима, а онда суноврат оснивача које су изгурали прелетачи из других странака. И тужан крај.

“Изгубили смо послове и тешко да смо икада више могли да се запослимо. Један од одговора који многе занима, не, није нас партија запослила, завршили смо на народној кухињи и као социјални случајеви, уз мало среће јер многи ни то нису успели, а послове су добили они који су пре били запошљавани од стране вукова, сада прерушених у јагњећу кожу. Пар пута оперисана, незапослена, без икаквог оствареног права, тужна и носталгична…”, завршава Нена.

У жељи да сазнамо детаље њене животне приче, ступили смо у контакт са Неном Богић која каже да се њен животни пут не разликује много од бројних других из мањих, локалних средина. За суноврат њене политичке и новинарске каријере, највише криви прелетаче из УРС-а на челу са Благојем Спасковским који, како каже, ведри и облачи у Бору. Радила је на локалној телевизији, где је добила отказ јер “није желела да пише неистине”.

– Од како је Спасковски прешао у СНС, почели су затворени састанци у странци и шиканирање нас оснивача јер је са собом довео цео УРС. Јавно сам говорила о диму у Бору и “узео ме на зуб”. Нисам ни сањала да ће икад неко против кога смо се борили доћи и бити постављен за повереника наше странке у Бору – прича Нена. Њихов однос кулминирао је приликом санације последица поплава у Кладову пре три године.

– Председник општине, чланови већа и ја, свакодневно смо носили помоћ угроженима из општине. Била је ангажована сва механизација из јавних предузећа. Међутим, једног дана возила и машине су били прелепљени налепницама РТБ Бор, а директор Спасковски је чекао ТВ камере да се слика – каже Нена.

О дешавањима у Бору обавестила је тадашњег премијера Александра Вучића, да би је његови сарадници звали и питали са којим правом она њему пише. Потом је губила посао за послом.

– Слали су ме и “издавали” којој су фирми када хтели, да чистим испред спортског центра, у туристичкој организацији, општини… Нисам одбијала посао с обзиром да имам двоје деце и да нисам могла да бирам. На крају сам ипак завршила на улици, са карциномом материце и јајника – истиче наша саговорница. Разочарана је због свега што је доживела. И у странку, али и у њеног председника Вучића.

– Разочарана сам, не што сам остала без посла, већ што је дозволио дивљима да истерају питоме и иживљавају се над нама. Што не долази ненајављен као некада да види како се овде не живи, већ преживљава, што је дозволио да на директорска места дођу необразовани, бахати људи који се горе понашају сада према нама него када смо били на супротним странама. Тужна, што нас није узео у заштиту, макар нас неколицину, а верујем да нас има у свим градовима – резигнирано ће Нена. Од СНС-оваца подржава Зорану Михајловић “која је успела да се избори и увек каже шта мисли без обзира на окружење које ће сутра бити део неке друге владајуће гарнитуре”.

– Политиком се нећу бавити, мада ме је увек интересовала и, и даље пратим сва дешавања у земљи. Наставићу да радим као самостални новинар јер у редакцијама у којима нема објективности и истине већ “наручених текстова” не желим ни да радим. Данасу свака част. Нећу се ишчланити из странке, сачекаћу крах на неким од локалних избора и дан када ће сви који су долетели напокон и одлетети, а онда ћу поново сести у страначке просторије са оно мало чланова колико их реално има, да попијемо кафу и заокружимо своју политичку причу – закључује Нена Богић.

Благоје Спасковски јуче није одговарао на наше позиве, како би испричао своју страну приче о напредњацима у Бору и оптужбама Нене Богић.

Радници морају да гласају да не би остали без посла

Незаконитих радњи у Бору је било и има их. То сви у граду знају, али не смем јавно да говорим јер не желим још проблема, а и бојим се за живот и будућност своје деце. Оно што смем да кажем је да радници причају да морају да гласају и сликају листиће по наређењу да не би остали без посла.

Данас.рс