„Нестали минути видео снимка првог брата Србије да се не види ко је ушао са личном картом“

„Нестали минути видео снимка првог брата Србије да се не види ко је ушао са личном картом“

5
(4)

Суђење за случај „Asomacum“ већ дуже време стоји у запећку, поступак је „заглављен“ већ три године, а датум наставка суђења се на назире. Данас је пропао још један покушај да се одржи рочиште у предмету названом по фирми наводно основаној фалсификованом личном картом Андреја Вучића, а недуго након тога Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, изнела је до сада непознате детаље.

Тепић, која је у претходном периоду изнела безброј афера „партије и братије“, вечерас се огласила на Твитеру и изнела нова открића.

– Каква вест! Изгледа да нису нестала само два минута убиства Станике Глигоријевић. Нестало је још минута Првог брата Србије – написала је потпредседница ССП.

Затим је и појаснила на шта је тачно циљала.

– Како сазнајемо, из АПР-а су нестали снимци од 16.03.2010. године, када је тамо регистрована фирма „Асомацум“. Да се не види ко је заправо ушао са личном картом? – питала се Тепић.

Да подсетимо, када је реч о отварању компанија уз помоћ фалсификованих личних карарта, петорица оптужених терете се за кривично дело прање новца. Драгославу Јоксимовићу, Немањи Перићу и Александру Јовићу на терет се ставља и кривично дело превара јер су, како се наводи, основали поменута фантомска предузећа на основу фалсификованих личних карата. Међу њима је и Асомакум, који је основан на име наводног фиктивног власника Андреја Вучића, брата Александра Вучића, који је те 2010. године био заменик председника Српске напредне странке.

Осамнаест особа обухваћених овом оптужницом ухапшено је 2015. године и то након што је о фирми „Asomacum“ на скупштинском заседању октобра 2014. јавно проговорио посланик Зоран Живковић. Он је рекао да је власник те фантомске фирме Андреј Вучић, што се могло видети и у Агенцији за привредне регистре.

Александар Вучић тада је демантовао Живковићеве тврдње, а убрзо након јавне прозивке, Андреј Вучић подноси тужбу против Асомакума тражећи ништавност оснивачког акта пред Привредним судом у Београду, иако су од оснивања тог предузећа, у том тренутку, прошле чак четири и по године.

Одлука Привредног суда о ништавости оснивачког акта Асомакума потврђена је одлуком Привредног апелационог суда фебруара 2016. У том тренутку, већ је вођена и истрага против поменутих 18 особа ухапшених 2015, а трајала је две године. Прво припремно рочиште било је заказано за децембар 2017, а одлагано је чак пет пута. До данас више пута су одлагани и главни претреси, а последњи је одржан још 28. јануара 2020. године.

Директно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Догорело је! Свака Вучићева одлука нанела је трајну штету Србији и њеним грађанима

Догорело је! Свака Вучићева одлука нанела је трајну штету Србији и њеним грађанима

5 (8) Србија је на издисају. Опљачкани су јавни ресурси и приватна имовина, а грађани …

ИНТЕРВЈУ: Златко Гигић - Оправдано смо одаламили пендрецима Александра и Андреја Вучића?! (видео)

ИНТЕРВЈУ: Златко Гигић – Оправдано смо одаламили пендрецима Александра и Андреја Вучића?! (видео)

4.6 (5) Гост Славија инфо тв био је припадник Жандармерије који је имао несрећу да …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend