fbpx

Ни ти Јанковићу ниси само издајник већ си и једно обично ГОВНО!

0
(0)

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да је сувереност Србије на Косову непоправљиво нарушена деведесетих и да треба прихватити реалност, али да се од српских политичара неће тражити да признају независност Косова.

„Ја не бих спречавао Косово у демократском развоју и чланству у међународним организацијама“, рекао је Јанковић за РТК2.

Он је рекао да Србија треба да прихвати да Косово у овом моменту не жели да буде део Србије.

„Ја бих прихватио реалност. Никада не бих потписао, нити мислим да ће то од било ког српског политичара бити тражено, независност Косова. Али не бих спречавао Косово у демократском развоју, не бих спречавао Косово у чланству у свим међународним организацијама“, рекао је Јанковић, додавши да је заблуда да чланство у Уједињеним нацијама нужно значи признање независности.

Према његовим речима, још ништа није урађено по питању суочавања са прошлошћу а дијалог између Приштине и Београда се води на недемократски начин, у атмосфери мржње и хушкања на рат.

Дешавања у северној Косовској Митровици сматра забрињавајућим јер су, како сматра, последица деловања лидера који желе неограничен опстанак на власти.

„И Косово и Србија али и цео регион су жртве атмосфере конфликта и лидера који лажним победама желе да опстану на власти“, рекао је он и упозорио да постоји озбиљан страх да би такви инциденти у једном тренутку могли да измакну контроли и угрозе безбедност.

„Погубна је ситуација да се у 21. веку у Европи, национална сигурност и безбедност људи и људска права, као и стабилност у региону трампе за подршку пред међународном заједницом и неограничен останак на власти“, рекао је он.

Атмосфера мржње и хушкање на рат
Јанковић је упозорио да се у Србији у таблодима ствара атмосфера мржње и хушка на рат, док се са друге стране говори о учешћу у дијалогу.

„Само сучељавање српске заједнице са оним што су Срби урадили наопако на Косову и сучељавање албанске заједнице са оним што су албанске снаге урадиле наопако на Косову, може довести до суштинског дијалога и до решења које ће бити одрживо“, казао је Јанковић.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Одговор Александру Вучићу – „Ацо Србине“ за кога ти радиш?

4.7 (13) Видим мајсторе да те је моје писмо страшно узбудило и погодило па си …

ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ ОЛОШ најављује рефрендум о будућем статусу Косова и Метохије и спрема нови превару

5 (5) Председник Србије Александар Вучић изјавио је да би, по питању Kосова, требало организовати …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *