fbpx
Андреј Вучић

НИЈЕ ГОТОВО: Случај фантомске фирме Андреја Вучића пред Уставним судом

0
(0)

Адвокат Бранислав Чубрило поднео жалбу Уставном суду на пресуду Привредног апелационог суда којом је потврђена одлука о утврђивању апсолутне ништавости оснивачког акта предузећа Асомакум регистрованог на име Андреја Вучића, преноси БИРН.

Чубрило је уставну жалбу поднео због повреде права из члана 21, 32. и 36. Устава, који одређују забрану дискриминације, право на правично суђење и право на једнаку заштиту права и на правно средство.

Ову информацију потврдио је Уставни суд из којег је наведено да је жалба поднета 30. марта, а да је њен подносилац правно лице које је имало својство једне од странака у судском поступку.

Адвоката Бранислава Чубрила је Привредни суд у Београду одредио за заступника фирме Асомакум у поступку који је пред тим судом покренуо Андреј Вучић ради поништења оснивачког акта тог предузећа, јер је према наводима из његове тужбе, регистровано на основу фалсификоване личне карте.

У уставној жалби на правоснажну пресуду, адвокат Чубрило је, како преноси БИРН, изнео бројне примедбе на поступак и одлуку Привредног суда у Београду, који је у октобру 2015. године пресудио у корист Вучића.

У жалби Чубрило, између осталог, наводи да је вештачење којим је вештак Радослав Свичевић утврдио да оснивачки акт Асомакума није потписао Андреј Вучић, било нетранспарентно, као и да су уместо оригинала, вештачене копије докумената.

У случају да Уставни суд одбије или одбаци уставну жалбу, адвокату Чубрилу ће још остати могућност да се обрати Европском суду за људска права у Стразбуру, јер би у том случају била исцрпљена сва правна средства пред домаћим правосуђем.

БИРН

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Борислав Новаковић: Фирма Галенс је један од коруптивних стубова Вучићеве власти

5 (9) Потпредседник Народне странке Борислав Новаковић изјавио је да је фирма „Галенс“, која се …

„Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и Андреј Вучић у крими вези са компанијом Галенс“

4.7 (13) Председник новосадског одбора Народне странке Борислав Новаковић оптужио је данас градоначелника Новог Сада …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *