fbpx

Није Србија Дачићу захваљујући банди лоповској из СПС ни на небу ни на земљи већ у Африци!

0
(0)

Председник социјалиста Ивица Дачић изјавио је поводом 25 година од оснивања странке да се за СПС после првих 25 година не може рећи „преживели смо“, него „променили смо се“, као и да је та странка заслужна што је Србија направила заокрет од небеске до Србије на земљи.

– Нисмо само постали другачији, него и бољи, самосвеснији, и спремнији на учење, и из грешака, и из позитивних примера – истакао је Дачић за „Данас“.

Он је рекао и да ће друга половина године протећи у обележавању годишњице СПС-а, најављујући да ће на крају бити одржан велики скуп у Београду као почетак предизборне кампање за локалне и покрајинске изборе.

На питање шта је суштина реформисања СПС под његовим лидерством, после Слободана Милошевића који је основао странку, Дачић каже да се СПС веома јасно одредио према сопственој прошлости, укључујући и јавно извињење за деведесете, да се странка реформисала изнутра, бавећи се сопственим промашајима, на којима је учила.

Дачић објашњава да се странка која је некада била најмоћнија политичка снага у Србији, а затим доживела један од најстрашнијих политичких пораза, окренула променама, новим идејама и политици, али за које је потребно време и озбиљан рад.

– И од тренутка када смо заузели такав став, ми свакога дана померимо по један каменчић. Отуда и чињеница да смо први у Србији у руководство уврстили припаднике ЛГБТ покрета, или да сам управо ја отворио изложбу посвећену албанским жртвама сукоба на Косову, усред Београда – рекао је Дачић.

Наводећи да СПС промовише идеју новог патриотизма, оног који никога не мрзи и који љубав према земљи мери резултатима који су за њу постигнути, Дачић указује да су социјалисти међу првима митове прогласили лошима и затражили Србију на чврстим ногама, на земљи, уместо оне небеске.

– Лично, мислим да су то историјски отклони, са далекосежним последицама, које, у мору информација, јавност још није довољно препознала. И убеђен сам да ће се једног дана време мерити управо у односу на тај отклон. До када је Србија била „на небу“, и откада је на земљи. И ми ћемо бити у великој мери заслужни за тај заокрет – сматра лидер социјалиста.

На питање како се СПС држи у коалицији са СНС Дачић каже врло добро, јер их везује исти циљ – модерна, уређена, пристојна и нормална Србија у Европи. Дачић сматра и да је сваки популизам – популизам, да ту нема разлика и да се у коалицији труде да га замене рационализмом.

– Догађаји у Сребреници, и реакције наше стране, показали су да смо на добром путу – оценио је Дачић.

Упитан да ли је заувек изгубљен савез ДС и СПС на нивоу „модерне левице“, Дачић је одговрио да се плаши да су у целој тој причи само Борис Тадић и Демократска странка изгубљени, да нису стигли да се промене, и уместо тога су се поцепали.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Електронски надзор у Србији – Велика братија

4.8 (5) Први запаженији сајбер напади у Србији, за које постоји сумња да их је …

УЗУРПИРАНА Скупштина нема председника, ЗАБРЊИЧЕНА СТОКА чека Вучића

3.6 (7) Два дана пре истека законског рока, конституисан је нови сазив Народне скупштине. Дочекана …

2 Коментара

  1. ЦИА има врло моћне методе. И не осетиш, а већ радиш против своје земље и свог народа, па се још и хвалиш тиме и истичеш као позитивну промену. Стварно су моћни,…, али када мало боље размислим па и нису тако добри као што изгледа на први поглед – мућак не можеш да промениш да буде још већи мућак, нити продану душу не можеш да промениш да буде још више продана душа. Продана душа је већ продана душа – питање је само имали ту уопште душе или је само празна чаура жељна прасетине и ракијетине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *