fbpx

Рим се распада!

0
(0)

Рим – Главни град Италије је на ивици колапса, оценио је председник Привредне коморе Рима, Ђанкарло Кремонеси. То мишљење Кремонеси је изнео на основу великог дуга с којим се Рим суочава годинама, али и због све лошијих услуга комуналних служби.

Како подсећа портал Бизнис Инсајдер, Рим се по квалитету јавних служби у истраживању Европске комисије 2013. године нашао на самом зачељу престоница унутар Европске уније, а по квалитету живота горе пласирана је била само Атина.

Ових дана Рим се суочава и са великим проблемима због делимичног штрајка машиновођа у метроу, али и због константног отказивања летова са највећег градског аеродрома, Фијумићина, и то због пожара који је избио на једном терминалу још у мају. Ни високе температуре ових дана, а које премашују 37 степени, не помажу ситуацији у италијанској престоници.

У Риму је и све више незапослених, редовно извештавају италијански медији, бескућника је такође све више, улична проституција цвета, дошло је чак и до подизања дивљих ромских насеља, а од одржавања града се, барем се тако чини, одустаје. Један од разлога за прљави Рим је и скандалозан случај корупције у том граду, у којем је откривено да су локални политичари крали новац, заједно са мафијашким клановима, управо од ђубретара, али и многих других комуналних служби.

Градоначелник Рима, Игнсио Марино, тврди да се бори за оздрављење Рима, али резултата, за сада, нема.

Драгољуб Бечић, Економске Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

БРИСЕЛ У ПАНИЦИ: Чак 71% Италијана верује у распад ЕУ, траже излазак из ауторитарне организације!

5 (2) Иако је Лига Матеа Салвиниј у овом моменту у опозицији период који су …

На реду је излазак Италије из ЕУ?

5 (2) Више од трећине грађана Италије, земље најтеже погођене у Европи коронавирусом, сматра да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *