понедељак , 28 септембра 2020

НИС-у опао профит за 42 %, отпушта се 200 људи

0
(0)

Профит Нафтне индустрије Србије у 2014. години мањи је за 42 одсто у односу на 2013. годину, рекао је генерални директор ове компаније Кирил Кравченко и најавио смањење броја запослених.

Кравченко је рекао да су разлог за пад профита, између осталог, и санкције које је Европска унија увела Русији, због кризе у Украјини. Он је додао да ће у наредних неколико месеци НИС морати да отпусти више од 200 радника који су технолошки вишак. Отпуштени радници ће добити отпремнину од 400 евра по години стажа.

– На финансијски резултат компаније негативан утицај су имали крајње неповољни макероекономски услови који су се формирали на светском тржишту угљоводоника у другој половини 2014. године – рекао је Кравченко.

У НИС наводе да су упркос даљем паду основних тржишта деривата на Балкану, очували обим продаје нафтних деривата на нивоу од три милиона тона. Удео моторних горива у продаји је повећан на 58 одсто.

Према резултатима из 2014. године обим прераде у рафинерији компаније износио је 3,1 милион тона, што је незнатно више од нивоа из 2013.

– Данас смо се суочили са кризом коју смо већ преживљавали 2008. године – рекао је Кравченко коментаришући резултате.

 

Блиц

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Суботица: Власници италијанског „Леонарда” отпустили 60 преосталих радника

5 (5) Суботица – Власник фабрике обуће Антонио Бротини, још у априлу је поручивао запосленима …

Француски ауто-гигант Рено припрема отказ за 15.000 радника

5 (1) Рено ће угасити 15.000 радних места широм света, у оквиру плана за смањење …

2 Коментара

  1. Zahvaljujuci Vucicevom zakonu o radu, olaksano je otpustanje, a posla jos manje ima! Znaci jos jedan kriminal prema sopstvenom narodu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *