Beograd, 22. novembra 2017. - Igor Juric iz Fondacije "Tijana Juric" ucestvuje u radu u okruglog stola o uvodjenju dozivotne kazne zatvora. FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bk

Нисам једини који има доказе, уколико ми се нешто деси моји пријатељи ће објавити фотографије: Игор Јурић о новим случајевима сексуалног злостављања малолетника

4.5
(14)

ДОКАЗЕ и фотографије које поседујемо, а тичу се људи познатих јавности који злостављају децу, нису само код мене. Имају их и моја два пријатеља, и уколико ми се нешто деси, они ће их пустити у јавност – каже, за „Новости“, Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, који је недавно обелоданио да је пет моћника из Београда, Новог Сада и Суботице злостављало малолетнике.

Објава која оставља без речи, према речима Јурићу, јесте „јавна тајна“ коју до сада нико није имао смелости да објави.

– Знао сам да то постоји, тачније сви у друштву, па и ви, новинари, посебно знате да је то, како се популарно назива, „јавна тајна“. Први пут су нам људи који поштују рад Фондације и који нам верују доставили и одређене доказе – истиче Јурић. – Конкретно, радимо већ дуго на овоме, тешко је доћи до ових људи, тешко је доказиво све о чему причам. Људи који су укључени у борбу против трговине људима знају о чему говорим. Пријаве ћемо поднети онда када буде довољно доказа да их пошаљемо тамо где им је и место. Имамо материјал да их јавно обелоданимо, али мени то није циљ. Желим да их видим у затвору. У разговору са нашим правним тимом, сложили смо се да морамо доћи до још неколико кључних ствари. Свесно сам ово обелоданио, да ти људи знају да ми знамо за њих. Хвала и храбрим људима који много ризикују тиме што нам помажу.

ОХРАБРУЈУ МЕ И ГОВОРЕ ДА СЕ ЧУВАМ

ФОНДАЦИЈА „Тијана Јурић“ се од свог оснивања бори за безбедност деце, а слоган који наглашава да је то одговорност свих нас, за њу није само мртво слово на папиру.

– Искрено, страшно ми је уопште помислити да се такви људи шетају слободно, а још ми је страшније што велики број њих има одређени утицај у друштву. Са тим се треба борити, велики број људи ме охрабрује, а истовремено ми говори да се чувам. Дакле, готово сви грађани земље знају да то постоји, али такође да су ти људи опасни – додаје Јурић.

Новости.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Бог се јави! Пливање за Часни крст широм Србије, Црне Горе и РС (видео, фото)

5 (3) Традиционално пливање за Часни крст поводом великог празника Богојављења одржава се широм Србије, …

КО СЕ КРСТОМ КРСТИ, ТАЈ КРСТОВДАН ПОСТИ: Обичаји везани за велики празник

5 (1) Српска православна црква и верници данас, 18. јануара, обележавају Крстовдан – дан строгог …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend