fbpx

Нишлије позвале Србију на протест!

0
(0)

На Фејсбук страници посвећеној убијеном Нишлији Вуку Стојиљковићу позива се на протест у свим градовима Србије, у суботу 15. фебруара у подне.

„Покажимо колико смо га волели, волимо и волећемо целога живота. А на крају, истерајмо и правду на видело“, пише на овој страници коју, само 17 сати од оснивања, прати више 15.000 људи.

Путем ове Фејсбук стране, грађани су позвани на још један скуп заказан у суботу, 15. фебруара, у подне, на Тргу краља Милана, у самом центру Ниша, а позвали су и друге градове у Србији да им се придруже.

protest-01

На овој групи изнети су и посебни захтеви који ће бити изнети на протесту.

„Да не би све ово прошло као сећање на Вука и заборавило се за месец дана, морамо заузети одређене ставове и усмерити протест на ове тачке:

protest-02

 

1) Притисак на корумпирано судство јер не верујемо да ће судски поступак да се води поштено. Доказ наших сумњи су вести у последњих неколико дана где наше судство доноси скандалозне одлуке. (случај манекенке Червенко, студенкиње Цимбал и остали скандалозни случајеви којих је све више). Постоји озбиљна опасност да правна квалификиција овог дела буде нетачна, чиме би се казна за убицу смањила.

2) Протест као опомена институцијама, васпитним установама и држави да се подхитно крене у оштру кампању против насиља. Потреба да држава коначно крене у решавању узрока а не само последица деликвентног понашања код младих људи.

3) Протест против заташкавања учешћа другог осумњиченог. Овде треба бити обазрив и мора се поступати правно и паметно. Пошто важи у нашем законодавству претпоставка невиности нико није крив док се то не докаже. Да бисмо могли да окривимо судство и полицију да штите одређене саизвршиоце или извршиоце морамо имати неке материјалне доказе које би поткрепиле нашу тврдњу. Значи наш став по овом питању мора да се своди на неке материјалне доказе до које имамо. Јавно позивамо све људе који су видели нешто или имају неку информацију која би могла да помогне у разјашњењу шта се заиста десило, да нам се јаве.“

 

дневно.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Раст БДП је небитан, најсиромашнији смо у Европи

5 (2) Чак ће вам и директор статистике потврдити да тај раст о коме они …

ВЕЋИНА ЋЕ МОРАТИ ДА СЕ ВАКЦИНИШЕ: Министар Смрт упозорава – нема опуштања, живећемо са маскама

1.5 (8) МИНИСТАР здравља Златибор Лончар је рекао на данашњем обраћању јавности да не сме …

3 Коментара

  1. У Нишу не помаже лагање, БГ на води, трте мрте и остала срања.

  2. Јављајте за Крушевац. Претпостављам, на Тргу Косовских Јунака, тачно у подне?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *