НОВА БРИТАНСКА ПРЕМИЈЕРКА ШОКИРАЛА ЦЕО СВЕТ: „Педофили треба да усвајају децу!“

0
(0)

Новопостављена британска премијерка Тереза Меј наредила је покретање расправе о томе да ли педофилима треба омогућити да усвајају децу како „њихова људска права не би била угрожена“.

Хелен Рис, академик Економског факултета у Лондону, подстакла је бившу секретарку државе да преиспита правила која забрањују педофилима да усвајају децу.

Рисова је истакла да међу злостављачима нема много оних који би злочин починили поново упркос томе што је јавност забринута због педофилије.

Поред забране усвајања за злостављаче, тренутни закон подразумева редован контакт одраслих са туђом децом уз адекватан надзор.

Премијерка је наредила преиспитивање закона због случајева попут праћења добровољаца који возе децу на фудбалске тренинге.

Рисова је такође навела да треба узети у обзир претпоставку да злостављачи не представљају никакву претњу по децу када одслуже своју казну.

„Нема разлога да се сви злостављачи сматрају потенцијално неподобнима да усвајају децу или раде са децом“, рекла је она.

Она сматра да се на тај начин крше права злостављача који одслуже своју казну у затвору и који након тога треба да се интегришу у друштво једнако као и сви остали.

Уместо тога, појединци се тренутно стављају на листу оних којима је забрањен рад са децом.

Рисова је искритиковала овај закон који све злостављаче ставља „у исти кош“ додајући да је пажљиво праћење важно, али да забрана контакта крши права појединаца који желе да усвоје децу или раде са децом.

Она је као пример навела случај деде који је осуђен због секса са петнаестогодишњом девојчицом када је имао 29 година, а којем је одбијен предлог да усвоји сопствено унуче.

Рисова је упозорила да ова забрана крши принцип недискриминације по Европској конвенцији о људским правима, али и да би она требало да буде отворена за правне промене.

Рисова је упоредила злостављаче са невенчаним паровима, наводећи да забрана усвајања за злостављаче треба да важи и за невенчане парове пошто код венчаних парова постоји мања шанса да ће се родитељи растати уз штетне последице по дете.

Она је такође навела случај четири медицинске сестре које су добиле забрану за рад са децом због својих ранијих злочина. Једна од њих је добила забрану због тога што је оставила своју децу саму код куће.

„Уместо да одмах претпостављамо да сви представљају потенцијалан ризик по децу и да им се мора увести забрана, требало би да заснивамо забрану на основу јаких доказа“, поручила је Рисова. „То би била победа не само за људска права већ и за заштиту интереса деце“.

Рисова се такође борила за то да се жртвама силовања не одобрава анонимност.

Портпарол владе Велике Британије је рекао да неће бити расправе о томе да ли педофили могу да усвајају или не јер ни јавност не би желела такву расправу, али да ће се проценити да ли су правила превише строга када је у питању нормалан волонтерски рад са децом.

Wебтрибуне.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВОДЕЋИ БРИТАНСKИ ЕПИДЕМИОЛОГ ШОKИРАО СВЕТ: Kарантин је монументална глобална грешка – То је лек гори од болести

4.5 (37) Британски стручњак Марк Вулхаус истакао је да је карантин био “мера панике” и …

ПЛАНЕТАРНИ БИЗНИС: Британија купила 340 милиона вакцина за корону од фирме која тек треба да је направи

3 (2) Британска влада обезбедила је укупно 340 милиона доза вакцине против коронавируса. Данас је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend